Коју теретницу је боље изабрати за метална врата?

Данас је сваки стан опремљен бравом за врата. А то никога не изненађује, јер сваки власник има жељу да се осјећа сигурно у свом дому. И обезбеђује само врата са бравом. Да би се искључила могућност неовлашћеног уласка у стан, већина уградити лажне браве у дизајн врата. Одабиром висококвалитетног и поузданог уређаја можете осигурати максималну сигурност у својим домовима.

садржај

 • Где се користе закрпе?
 • Структура и карактеристике инсталације
 • Главни типови
 • Предности надземне браве
 • Недостаци надземних браварских механизама
 • Како изабрати браву за врата?
  • Степен тајности и поузданости
  • Материјал за пошиљке
 • Савети за употребу
 • закључак

Без обзира на то која су врата на улазу у кућу, потребно је водити рачуна да се у њу угради одговарајућа опрема. Поузданост већине власника сматра се главним критеријем при одабиру дворца. Штавише, под поузданост многих од њих подразумијева се не само заштита од пенетрације, већ и дугорочни рад браварског механизма без икаквих проблема.

Међу свим механизмима за закључавање, закључавање пошиљке је најчешће. онима следеће предности , као:

 • висока отпорност на ломљење;
 • Једноставна инсталација.

Где се користе закрпе?

Вриједи рећи да се теретница може инсталирати не само на улазним вратима стана,али и на вратима, која се налазе у канцеларији или у предузећу. Разноврсност употребе ових механизама је због погодности отварања и затварања. Да би га претворили у отворени положај, довољно јеокренути засун унутра . Међутим, модели ових уређаја за затварање могу се отворити не само извана, већ и изнутра уз помоћ кључа.

На основу карактеристика ових уређаја за затварање, вреди рећи да се на дрвеним вратима чешће користи теретница. Његова инсталација и не доводи до слабљења платна. Стога се не нарушава интегритет дизајна. Осим тога, инсталирање бравара о врсти таквих врата не представља велики проблем.

Уређаји за закључавање овог типа често се монтирају на метална врата. Власници одбијају њихову инсталацију због природе причвршћења ових уређаја. Неопходно је користити масивну подлогу да је поуздано поставите на конструкцију крила врата. То доводи до потребе да сеспроведе изградња , што повећава цену производа.

Могу се инсталирати, али не као основни сигурносни елемент, већ као додатни. Оптимално га комбинирајте са другим уређајима. То ће повећати сигурност становања. Осим тога, отварање вентила који користи унутрашњост резе ће бити много брже.

Структура и карактеристике инсталације

Систем, којто има заклученето за консигнациа, върху съответствие с своето име. Смрт овог браварског уређаја је другачијањенаинсталација се изводи на спољашњој страни платна , а не унутра, као у случају сигурносних уређаја. Без обзира на одабрани модел уређаја за закључавање, инсталирајте их углавном унутар просторије. У овом случају, кућиште и оквири ће бити затворени од вањских очију. Код уградње такав механизам се отвара извана уз помоћ кључа. Унутарње отварање и затварање може се обавити не само кључем, већ и окретањем засуна.

Не могу се све врсте метала опремити бравама за врата. Главни разлог за то је да конструкција таквих браварских механизамане испуњава увијек захтјеве затвора:

 • присуство салвете;
 • мали јаз;
 • дебљина платна.

Када се такав запорни уређај причвршћује на дрвене конструкције врата, као монтажу се морају користити вијци. Када се уградња таквог механизма врши на металним вратима, заварене игле.

Главни типови

Постоји неколико врста лажних браве:

 • механички;
 • електронски;
 • електромеханички.

Једноставан дизајн има механичке и електронске варијанте надземне браве. Они су веома тражени међу потрошачима.

Основа механичког система овог уређаја за закључавање јеупотреба кључа и засуна , који обезбеђује отварање и затварање врата. Што се тиче електронских варијанти браварских механизама, њихов рад се одвија на уштрбелектронски импулс који утиче на механизам закључавања.

Надземне конструкције за затварање, као и удубљење, класификују се на основу:

 • тип тајног механизма;
 • тип врата;
 • број пречки.

Предности надземне браве

За браве овог типа карактеришу бројне предности, због којих су поуздане и једноставне за употребу.

 • Једноставна инсталациона технологија.
 • Недостатак повезаности између квалитета рада инсталације и нормалног рада.
 • Недостатак могућности да се ослаби причвршћивање запорних уређаја.
 • У случају поправке, ова процедура не ствара никакве проблеме, јер такви модели имају приступачан механизам.
 • Идеалан за употребу сличних запорних уређаја као додатних елемената за закључавање. Њихова инсталација омогућава да се повећа сигурност врата и њихова отпорност на лом.

Недостаци надземних бравара

Као и сваки механизам заштите, закрпа типа закрпе није савршен уређај. Карактеришу га недостаци. Они су критични, у процесу експлоатације на крају решава сваки власник куће. Приликом одабира браве за њихова метална врата, она се морају увијек узети у обзир. То ће помоћи да се избегну трошкови и донесе погрешна одлука.

Главни недостатак таквих уређаја је у томе што се брава за причвршћивање може фиксиратисамо на масивну структуру врата . То доводи до повећања трошкова самог производа.

Ако је лопов ушао у собукроз прозор или на балкон, онда може без проблема проћи кроз врата. Захваљујући брави уграђеној у таквим вратима, лако је отворити врата изнутра.

Ако се уградња таквог заштитног механизма проводи на вратима, платно се отвара у унутрашњости, а онда је лак задатак да починитељ избаци затвор. То доводи до смањења отпорности на ломљење структуре врата.

Ако је на вратима постављена надземна тастатура, задатак замене заштитног механизма другог типа је практично немогућ.

Контролне браве негативно утичу на изглед металних врата. То је због чињенице да сукућиште отворенои да је видљиво на унутрашњој површини производа, док се уређаји овог типа не разликују у естетском изгледу.

Како изабрати браву за врата?

Правилан избор и уградња дворца је гаранција поуздане заштите простора од продора неовлаштених особа. Ако одлучите да уштедите на инсталацији овог артикла и на вашим вратима нећете бити скупи, онда неће дуго трајати. Стогане би требало да купујете буџетске моделе . Изаберите производе познатих произвођача. То је гаранција заштите и висококвалитетних производа.

Постоје захтјеви које треба узети у обзир приликом одабира браве за улазна врата. То укључује следеће.

Степен тајности и поузданости

Такав захтјев се углавном заснива на присутности у конструкцији уређаја за блокирање. Поузданост браве је виша, што је више у дизајну пинова затварача. Што се тичечврстоћа дворца и његова отпорност на ломљење, то значи способност да се издржимеханички притисак снаге .

Под механичким методама објављивања је предвиђено бушење структуре или употреба тастера за обдукцију.

Материјал за консигнацију

Поуздана брава - не само механизам сложеног дизајна, већ је направљен и од висококвалитетног материјала. Алуминијум - најнепоузданији материјал за израду браве на вратима. Јачи је мјед.

Још је боље ако су одливци направљени од ливеног гвожђа. Главна предност овог материјала је да може да издржи механичка дејства. Међутим, он има недостатке. Главни је његов ломпод утицајем ниских температура . Због тога је вредно изабрати, као поуздане браве, производе од челика, са високим карактеристикама против провала.

Савети за употребу

Склопива брава се може поставити на дрвена или метална улазна врата. Може радити дуже време, али само ако се власник придржава основних радних правила током употребе.

Најважније правило - не залупите јаким вратима, иначе дворац може престати да ради. У просторијама у којима постоји много људи, на пример, у канцеларијама, најразумније рјешење јеуградња затварача врата . Захваљујући томе, осигурава тихо и глатко затварање врата.

Није потребно убризгавати у отвор бушотине разних страних предмета. Поред тога, потребно је водити рачуна о редовном чишћењубунара од прљавштине и прашине. Друго важно правило које треба следити је да редовно подмазујете механизам за који се користи специјално решење. Ова превентивна мјера ће допринијети дугорочном раду браве на вратима.

Приликом отварања врата, уверите се да је кључушао у механизам за закључавањедок се не заустави. Тек након тога можете окренути кључ.

закључак

Искључити продор у кућу, без браве на улазним вратима не може. Тренутно се на тржишту нуде различити модели ових уређаја. Заштитник за главу је добро решење да би се обезбедила безбедност вашег дома. Инсталирање овог механизма затварача не доноси велике проблеме. Сваки власник може извести своју инсталацију чак и без посебних вјештина. Али, као и сваки бравар, има своје нијансе рада и примене. Дакле, требало би да знате за њих пре него што одете у продавницу за замак.