Који плафони су боље направити у купатилу: 4 различите опције

Ако изаберете плафон за купатило, обратите пажњу не само на изглед материјала који желите да користите, већ и на његове карактеристике, а посебно отпорност воде на купатило захтева посебан приступ поправци. Ако друге просторије имају захтеве углавном према изгледу материјала за облагање, онда купатило захтева високе функционалне карактеристике завршног материјала. Влажност и утицај температуре одређују одговарајуће захтеве за квалитет материјала.

Шта учинити у плафону за купатило сигурно и поуздано

За многе плафоне за купатило ово је озбиљан проблем. Купатило има високу влажност, због чега многе врсте плафона неће моћи да стану у такву просторију.

Тренутно постоји неколико уобичајених начина да се направи плафон у купатилу.

Размотримо главне:

 1. Суседство.Брза, јефтина, али веома краткотрајна опција. Због влажности постељине губи боју и мора поново да избели плафон. Ако плафон није једнак, онда ће бјелило изгледати страшно: овај премаз само ће истакнути недостатке.
 2. Боја.Обојите унапред постављени плафон - није најгора ствар! Важно је одабрати посебну боју за купатила. Стручњак ће лако предложити које опције ће задовољити захтјеве.
 3. Винил валлпапер.Винил не пропушта влагу, па је погодан за купатило. Важно је направити квалитетну љепљиву дршку у посуди, иначе ће се влага просути испод тапета и све ће морати да се обради.
 4. Дрвене плоче.Врло топла атмосфера ће створити плоче од иверице. Такав плафон личи на купатило, а његове функционалне особине су изванредне.
 5. Панели од ПВЦ-а. Изгледа мало хладније од дрвета, али ПВЦ ће јефтино и љутито уредити ваш плафон без трошкова поравнања.
 6. Гипс картон.Тренутно постоји посебан суви зид отпоран на влагу. Такав плафон ће коштати мало скупље од претходних верзија, али ћете добити савршено равну површину.
 7. Равни алуминијумски плафони.Алуминијум је одличан материјал за купатила. Поред тога, алуминијум изгледа веома модерно.
 8. ПВЦ таваница.Поред модерног, чак и отпорног премаза отпорног на купатило, добићете добру заштиту од цурења. ПВЦ платно држи велику количину воде! У случају цурења, компанија ће обновити плафон бесплатно и брзо.
 9. Огледало или стаклене плоче.Ово су веома оригиналне и скупе опције за обраду плафонске плоче. Међутим, са таквим материјалима можете добити јединствен дизајн купатила.

ПВЦ растегљиви плафон је одличан за купатило захваљујући одличној отпорности на цурење

Овај кратак преглед уобичајених опција може се сматрати комплетним. Да бисте пронашли своју опцију, ослоните се на индикаторе за цијену и квалитет, а такођер обратите пажњу на стил вашег купатила.

Размишљајући о томе како покрити плафон, обратите пажњу на жељени систем осветљења. Висеће конструкције омогућавају удобне и елегантне стропне точке.

Како направити прекрасан строп у купаоници властитим рукама уз помоћ тапета

Завршавање плафона са винилним тапетама - ово је паметна опција за купатило. Препоручљиво је одмах размотрити како ће се плафони комбиновати са поклопцем зида.

Позадине имају неколико непорецивих предности у односу на друге начине украшавања плафона:

 • Цена.Иако су винилне тапете скупље од других врста тапета, али и оперативне квалитете оправдавају њихову релативно ниску цијену.
 • Једноставност употребе. Лепљење тапета је једна од првих поправних вештина коју је свако добио. Вероватно не постоји таква особа која никада не би учествовала у лијепљењу тапета.
 • Украсно.Невјероватан број узорака и узорака омогућит ће вам да одаберете најљепши плафонски покров.
 • Демонтажа.У случају да вам је позадина досадна или сте схватили поплаву, веома је лако уклонити позадину. Са другим материјалима, вероватно ћете морати да се петљате.

Користите специјални лепак за просторије са високом влажношћу како бисте причврстили папире на плафон купатила

Важна ствар је потреба да се строп држи што је могуће више. У јаз између листова влага може продријети, доносећи са собом развод и гљивице.

Да бисте побољшали својства винилне тапете, користите посебне лепљиве траке за просторије високе влажности. Такав лепак је погоднији за просторије са високом влажношћу.

Стропна слика: како покрити плафон у купатилу

Бојење стропа у купатилу - опција није лака, али поуздана. Тешкоћа лежи у потреби да се строп и несигурност поравнају при избору боје.

 1. Воденица.Јефтина и разноврсна опција. Лоша страна је да ће прање боје на бази воде бити испрано.
 2. Акрилна боја. Ова врста је веома популарна. Акрил има антифунгални ефекат, али отпорност на прање није савршена.
 3. Силиконска боја.Ово је сигурна боја погодна за каду у свим мерама.

Бојење стропа је одлична опција за купатило, само запамтите да строп треба да буде изравнан

Поредећи цену и жељени квалитет, лако ћете изабрати оно што вам одговара. Ова поправка је лако урадити својим рукама.

Једна од предности бојења је широк избор нијанси. Моћи ћете пронаћи потребну хладовину стропа по приступачној цијени.

Поправак плафона у купатилу сопственим рукама помоћу алуминијумске шине

Алуминијумска шина је један од најпопуларнијих начина да се направи плафон у купатилу.

 • Прво, имајте на уму да је ово спуштени плафон, што значи да може да затвори неравнине на плафону.
 • Стил алуминијума је веома релевантан. Бриљантни или чак зрцални премази повећавају визуелну видљивост.
 • Шивати строп алуминијумским шинама - то значи направитипоуздан и издржљив премаз. Нема механичких оштећења, нема топлоте, нема хладноће, нема влаге, нема застрашујућег алуминијума.
 • Гљиве и рђа такође не угрожавају алуминијумски плафон.
 • Захваљујући дизајну са привјеском можете направити трендовско и удобно свјетло.

Алуминијумска шина има много предности, нарочито, строп од њега ће бити изузетно издржљив, као и елиминише потребу за претходним поравнањем површине

Са алуминијумским споредним колосијеком, можете створити јединствену вишеслојну композицију користећи шине различитих боја и облика.

Како направити плафон у купатилу: ПВЦ филм за купатила

ПВЦ фолије су веома погодне за обраду било које просторије, укључујући и купатило. Недостатак растегљивог плафона може се видети само у немогућности да се исцртава сам плафон, јер то захтева посебне вештине и опрему. Међутим, инсталација је често укључена у цену ПВЦ-тканине. Трошкови ПВЦ фолија су такође веома значајни.

Зашто неки људи још увијек инсталирају стропове у купатилу:

 1. Као и сваки други тип спуштеног стропа, ПВЦ фолија ће затворити све несавршености стропне плоче.
 2. Инсталацију врше професионалци брзо, чисто и прецизно.
 3. ПВЦ и ПВЦ не реагују на воду и температуру. Штавише, чува воду у случају цурења одозго.
 4. Напонски плафон се лако чисти.
 5. Правилно осигуран плафон неће вам сметати много година. Ово је поправка направљена деценијама.
 6. Способност избора слике је апсолутно неограничена.

ПВЦ филм - модеран и практичансавршен материјал за купатило

Све ове особине омогућују вам да извучете напонски плафон у најуспјешнијим облогама за плафон у купатилу.

Будите опрезни при одабиру продајног предузећа и инсталирању напонског плафона. Проверите документе, чувајте се од превараната!

Који плафон је најбоље урадити у купатилу (видео)

Као што видите, избор стропа у купатилу је занимљив и одличан. Ослоните се на своје финансијске могућности, циљеве и укус. Модерно тржиште ће вам лако понудити најразличитије опције за имплементацију ваших идеја. Замислите, дођите и разговарајте са професионалцима, прочитајте рецензије и слободно одлучите о жељеном стропу у купатилу!

Примери за које је најбоље да се користи у купатилу (фото)

\ т


)