Који могу бити клизна врата на балкон и лођу

Захваљујући карактеристикама отварања, клизна врата вам омогућавају да практично искористите сав слободан простор око врата, а данас се уобичајена балконска врата замењују новијим дизајном, јер стара заузимају доста простора. Ово је посебно неугодно за мале просторије у којима се чува сваки центиметар слободног простора. Клизне конструкције се разликују од обичних врата са својом особином отвореном. Они нису само једноставни за употребу, већ и помажу у уштеди много простора.

Клизна врата на балкон у стану: њихове предности и недостаци

Клизна врата се могу разликовати по типу. Они су хладни и топли. Хладна врата се углавном инсталирају ради заштите од вјетра, прашине и кише. Они не могу да складиште топлоту, тако да просторија треба додатно загрејати. Топла врата ће бити у стању да се заштите од великих мраза, а да притом задрже топлоту у просторији.

До сада су сва клизна врата класификована према три главна фактора: изворни материјал, начин отварања водича

Клизна врата на балкону у стану су инсталирана како би се ријешили многи проблеми. Они помажу у уштеди простора око себе, као и заштите од различитих утицаја околине.

Клизна врата могу да прилазе сваком ентеријеру просторије, док је украшавају и чине је занимљивијом и јединственијом. Међутим, овај дизајн има и недостатака - веома је скуп.

Предности клизањадесигнс:

 • Лако су и широко отворене;
 • Нема додатног мјеста за отварање;
 • Врата се отварају лабаво и глатко;
 • Инсталирана је поуздана брава.

Инсталација клизне конструкције је веома тешка, тако да ће успут помоћи и стручњаци. Ако инсталација структуре није правилно изведена, онда се цијели механизам може заглавити. Врата ће онда трзати и отворити се кретенима. То ће изазвати велике неугодности.

Најпопуларнија клизна пластична врата на балкон

Врата на балкон и лођу израђена су од различитих материјала. Најчешћа су пластична врата. Врло често се користе за уградњу у станове и куће, јер њихов квалитет одговара власницима.

У пластичним клизним вратима одлични индикатори и позитивне повратне информације од купаца

Клизна пластична врата на балкону су посебно популарна међу вратима од различитих материјала. Њихов дизајн је поуздан и сигуран. Ова врата ће трајати јако дуго, без промене првобитног стања.

До-ит-иоурселф клизна врата су израђена од дрвета, алуминијума или каљеног стакла. Али они се не користе тако често, као пластика, јер је њихова инсталација веома скупа.

Врата од пластике имају своје предности:

 • Служи већ више деценија;
 • Па добро га загрејте и задржите;
 • изоловати од буке;
 • Могу постојати различити облици;
 • Није покварен током рада;
 • Пажња готово и није потребна.

Врата од пластикеиздржљиви и практични, не пропадају дуго времена, добро су заштићени од мраза зими и штеде у врућим љетним данима. Алуминијум је материјал који се једнако широко користи у производњи уређаја за клизна врата. Алуминијска врата су еколошки прихватљива, лагана и сигурна. Врата са дрвета - то је врло скупо задовољство, стога не могу сви то приуштити.

Најновија технологија: стаклена врата на балкону

Данашње технологије нису на снази, на тржишту можете наћи велики избор дизајна клизних врата, направљених од потпуно нових материјала. Један такав дизајн је клизна стаклена врата.

У стакленим вратима на балкону материјал је веома издржљив и савршено издржава практично сваки притисак и механички утицај

Стаклена врата на балкону изгледају веома импресивно, па су погодна за сваки ентеријер. Са њима соба ће изгледати привлачније и модерније.

Врата од стакла су врло јака, могу издржати тешка оптерећења, али су лагана. Конструкције са таквим вратима су веома димензионалне и могу заузети огромна пространства. Чаше долазе од каљеног стакла, овај дизајн је врло јак, може издржати било какву штету.

Главне предности стаклених врата:

 • Они нису подложни паду температуре;
 • Врло издржљива, могу се успоредити с металним вратима;
 • Имају добру топлотну изолацију;
 • Могу се поправити;
 • Таква врата су еколошки прихватљива.

Стакло се може обрадитиспецијалне супстанце тако да постане мат или обојене. Исто тако, сваки украс се наноси тако да стакло изгледа лијепо и елегантно. Стаклена врата за унутрашњи стил постављена су не само у приватним кућама и апартманима, већ иу канцеларијама, спортским центрима, продавницама и другим просторијама. Могу се чак користити у индустрији намјештаја, инсталирати прозоре с двоструким стаклом и у ормаре - одјељак.

Врсте клизних система: француска врата на лођи

Клизна врата се разликују по механизму отварања. Пре него што изаберете једно или друга врата, прво морате да утврдите која ће конструкција одговарати вашем ентеријеру.

Француска врата "типа купе" су најчешћа и лако се конструишу

Врата на ложи могу се отворити на различите начине. Лако је отворити клизна врата, а да не морате трошити много енергије и енергије. Све методе су погодне и поуздане.

Да би нам клизна врата служила дуго и сигурно, уз лако и тихо отварање, потребно је да их одаберете, обратите посебну пажњу на квалитет увлачивих окова.

Типови клизних система:

 • клизање;
 • Подизање-клизање;
 • хармоника;
 • Подизање-клизање;
 • француска врата;
 • паралелно померање;
 • Клизна и клизна.

Француска врата су најчешћа. Врло добро чувају топлину у просторији, разликују се по својој непропусности и заузимају цијелу рупу на балкону или лођи. Захваљујући великим димензијама дизајна, дозвољавајупродиру велику количину сунчеве светлости и свежег ваздуха у просторију.

Како инсталирати клизна врата на балкон (видео)

Тренутно многи желе замијенити балконски блок, који се састоји од прозора и врата, на клизној конструкцији. Овако лепа врата су удобна, поуздана и издржљива, а истовремено штеде простор у вашем дому. Главна ствар је направити прави избор и дати предност произвођачима који имају позитивне повратне информације од купаца о свом производу. Једна од тих фирми је Слидер.

Дизајн клизних врата на балкону (унутрашња фотографија)

)