Који материјал одабрати за хидроизолацију подова?

Како би се спријечило улазак влаге у просторију из подрума или за заштиту пода од воде у кухињи, у купаоницама, осигурати хидроизолацију, која се уклапа испод естриха.

Тржиште градње нуди велики избор материјала, изолацијски под од влаге. на пример:

 • Течно стакло - је премазни материјал;
 • употребљава се хидроизолација оплата под топлим подним материјалима.

Размотрити различите типове хидроизолације, технологију његове употребе и како то исправно урадити.

Како запечатити подове

Неки власници станова не сматрају потребним водоотпорити под у стану. Али постоје разлози због којих морате заштитити под.

Постоје ситуације више силе када у подну облогу улази много воде, а само висококвалитетна хидроизолација може одржати плафон од оштећења.

Који од становника високих зграда није упознат са ситуацијом када су комшије поплавиле стан одозго. И мада зла намера није истовремено и комшија, догађај може дуго да поквари односе.

Ако узмемо у обзир приватну структуру, онда хидроизолација неће дозволити да влага и пара уђу у просторију из подрума. Ово је посебно важно ако се кућа налази на локацији са блиским подземним водама.

Ако не извршите квалитативну хидроизолацију пода, онда ће соба бити влажност.

Хидроизолација пода - које врсте постоје

Претходно постоје три врсте подних облогараспоред кравате. Разликују се по технологији и материјалима:

 • мазиво - оксидовани битумен у који се додају органски адитиви и неоргански, као што су:
  • латекс;
  • пластификатори;
  • гумена мрвица.

Овај материјал је произведен у таквој композицији, да би се повећала флуидност када се нанесе на премаз. Након потпуног стврдњавања, хидроизолација премазује површину еластичном и издржљивом неводљивом фолијом.

Течно стакло, кроматографски битуменски и полимерни - високо адхезивни премазни материјал.

Водонепропусна изолација не само да пружа добру заштиту стропова и плоча, већ служи и као оквир за ојачање испод естриха.

 • Повезивање - употреба материјала у ролнама. У саставу хидроизолационог састава - полимера, фибергласа и арматуре. Недавно су произвођачи почели да производе самолепљиве ролне.

Треба напоменути да се у овој ситуацији за бољу адхезију састава бетона користи горионик који загрева изолацију.

 • Комбиновано, користи се ако је просторија висока влажност, кухиња у купатилу. Ова хидроизолација пода, за топли под, савршено штити плафон и, сходно томе, ваше сусједе одоздо од влаге.

Предвиђено је да се користе материјали прве и друге врсте изолације, који се производе у неколико слојева.

изолациони материјали

Постоји много врста материјала. Опсег употребе и својства су различити, тако ранијеПотребно је да прочитате упутство произвођача за куповину.

Материјали за ваљање су:

 • хидроизол;
 • рубироид;
 • Исопласт;
 • Филисол.

Продаје се у ролама, материјал, врло издржљив и не боји се механичких утицаја.

Овај материјал се може користити у било ком облику. Предност изолације ваљака у једноставности употребе и ниској цени.

Стручњаци не препоручују употребу рубероида за хидроизолацију купатила, тоалета и кухиња.

Постоје два начина за причвршћивање инсула ваљака:

 • на битумен или полимерни мастикс;
 • загревање материјала, отварање пламена гориоником.

изолација боје

Овај назив се користи због примене такве хидроизолације под топлим подом наношењем на површину четком или ваљком. Има два начина наношења - топло и хладно.

На пример, течно стакло се наноси на хладан начин, а под утицајем ваздуха се замрзава, што се олакшава додавањем посебних очвршћивача.

Сва хидроизолација на бази течности на бази течности мора да загреје рерну до течног стања. Битумен се наноси на раван и када се охлади ствара водоотпорни филм.

Приликом обраде пода изолационом смјесом, препоручује се да се прекорачи и прилагоди зиду, на висини од 30 цм, што се посебно односи на влажне просторије.

течни изолатори

Материјал је веома тражен и једноставан за употребу, његов једини недостатак је трошак. АлиЗбог ове хидроизолације на поду формира се монолитна површина, потпуно изолована.

Наношење се врши једноставно, смеша се одваја до жељене конзистенције, сипа се на под и поравнава са специјалним игличастим ваљком.

Узимајући у обзир врсте хидроизолација, можете почети са радом.

фазе монтаже

Све горе наведене технологије захтијевају посебне алате и посебан приступ. Али пре полагања хидроизолације припремамо површину.

Припрема на основа:

 • без видљивих загађења, прашине, смећа;
 • затворити све пукотине, спојеве и спојеве плафона, укључујући спојеве зида и пода, цементним малтером;
 • причврстити траку за пригушивање дуж обода просторије до дна зида;
 • примењују импрегнацију дубоког продора, не заборављајући да третирају површину антифунгалном композицијом.

Тло се наноси у два слоја, али је могуће уземљење контактне површине бетона, што ће изолационом слоју дати велику чврстоћу и непропусност.

Ако је планирање ре-планирања планирано, то се мора урадити прије радова на хидроизолацији пода.

Изолација подних ваљака

Изолација ваљака постављена је у неколико фаза:

 • Потребно је пажљиво поравнати површину на којој ће материјал стати. Боље је нанети под. Продаје се у врећама за расути терет. Потребно га је разриједити одговарајућом количином воде (погледати пакет). Сипајте базу и изравнавајте јеигличасти ваљак.

Само након тога, нанесите полимерни мастикс или битуменску емулзију на припремљени под. Ако нема много лепка, биће довољно да се нанесе дијагонална трака на целој површини.

 • Изолациони ваљак мора бити загрејан и ваљани дуж једног од зидова. Затим загријавамо руб материјала који се граничи са зидом грађевинског сушила за косу и савијамо га до зида за 20 центиметара.
 • Следећи изолациони лист треба да иде на претходни са 15 центиметара. Чим је читав под пода прекривен подом, почињемо да подмазујемо шавове између лима, мастикса.
 • Чим се шавови откину, потребно је узети плински пламеник и загријати материјал који је омекшан и чврсто залијепљен на површину.

Приликом рада са хидроизолацијом ваљака, морате се придржавати заштите од пожара, јер је овај материјал израђен од битумена и запаљив је.

Ако се изолација изводи у влажној просторији, боље је да се материјал наноси у 3 слоја, који су постављени један преко другог.

Монтажа хидроизолације за трљање

У овој методи, не постоји ништа компликовано, само узмите ролну или четку у руци. Изолација почиње да се наноси са зида супротног излаза. Прво, све зидове држимо на висини од 25-30 центиметара по ободу просторије, а затим идемо на под.

Сва површина је пожељна за обраду у једном третману.Полимерни китови и течно стакло се наносе на под одмах након отварања паковања, не захтевају топлотну обраду.

Код битуменских композиција ова техника неће проћи, јер за њену примјену треба добро загријати. Узмите мастикс да га преведете у метални контејнер, који се загрева помоћу гасног горионика или лампе за лемљење. Видите да се отворени пламен не односи на материјал, јер може да распламса.

Нанесите ове композиције на 3-5 слојева. Сваки следећи слој се наноси након потпуног сушења претходног.

Хидроизолација топлог пода

Многи се уграђују у станове топлих подова. У таквој ситуацији, хидроизолација топлог секса је обавезна:

 • нанети слој изолације на основу;
 • сипати бетонску кошуљицу;
 • монтирати топли под;
 • да попуни слој пуњења;
 • монтирајте завршну подну облогу.

Не препоручује се употреба хидроизолације на бази битумена под топлим подом, јер ће се мастик загрејати под утицајем топлоте и испуштати у ваздух отровно испаравање.

Горе описане методе помоћи ће вам да исправно изаберете не само исправан материјал за хидроизолацију, већ и да га правилно монтирате.