Који код браву изабрати за улазна врата?

Сигурносни проблем дома је људско биће већ дуги низ година. У ту сврху су измишљени дворци, стварајући потешкоће за продор уљеза. Данас тржиште нуди много сличних уређаја за затварање, међу којима је прилично занимљива опција кодна брава. Због недостатка браве за бунар, овај механизам чини улазна врата отпорнијима на ломљење.

садржај

 • Карактеристике кодних брава
 • отпорност на провалу
 • Типови и карактеристике браве на вратима
 • Како инсталирати?
 • поправка
 • Колико је кодна брава на вратима
 • закључак

Карактеристике кодних брава

Уређаји за закључавање са кодним механизмомимају бројне карактеристике , које треба узети у обзир у фази одабира:

 • уградња таквих механизама врши се са унутрашње стране врата, чиме се смањује ризик од оштећења уређаја за закључавање;
 • У кодној брави нема пукотина за закључавање, због чега крекери имају мање могућности да онемогуће овај механизам и тако уђу у кућу;
 • Слични производи опремљени су и функцијом за снимање, која омогућава власнику да редовно инсталира нови приступни код, што додатно компликује продор куће од стране злонамјерних људи;
 • Слични типови уређаја за затварање могу радити само ако постоји стална испорука електричне енергије.

отпорност на провалу

За купца, кој бира кодзакључавање, важно је одлучити који модел ће моћида пружи највиши ниво поузданостии заштиту улазних врата. Постоје многи филмови који показују како искусни крекери продиру у сеф. Обично имају стетоскоп којим слушају кликове у замку, на основу којих бирају исправну шифру. Због тога, упркос сложености свог уређаја, хакују се и механички и електронски модели таквих брава.

Инсталирањем кодне браве на предња врата, нећете бити спречени да користите неке трикове. Модерни модели таквих уређаја за затварање могу се конфигурисати тако да се отварају посебним чипом, отиском прстију одређене особе. Да би се смањио ризик од разбијања улазних врата, препоручује се да се опреми бравама различитих типова.

Мед всеми разположљивими кодами на българските кодни брави с нај-високото отношение на кварна дигиталните модели . Они тачно предвиђају максимални број комбинација кода, а ако је потребно могу бити и отпорнији на хаковање.

Типови и карактеристике браве на вратима

До данас су доступне кодне бравеу неколико верзија:

 1. Механички. Такви уређаји блокирају врата због присуства сета тастера, који присиљавају цилиндре за закључавање у строго дефинисаном редоследу и доводе до рада радног механизма. Често, сличне кодне браве су опремљене вратима која су уграђена у улазе у стамбене зграде. ИнДизајн обезбеђује тастатуру са тастерима, која се користи за подешавање потребног кода, кроз који можете отворити врата до улаза. Треба споменути и погодност таквог механизма, јер особа не мора увијек имати кључ за себе.
 2. Електронски. Њихова главна предност треба назвати повећаном отпорношћу на провалу, за разлику од механичких модела кодних брава. За приступ се користи не само дигитални код, већ и магнетна картица или систем Смарт Лоцк који се темељи на отиску отиска прста за отварање браве.
 3. режијски трошкови. Технологија њихове инсталације је иста као и код механичких механизама за закључавање. Њихова особина је да током инсталације није потребно оштетити структуру крила врата.
 4. Монтиран. Ови уређаји имају бројне прстенове са жљебовима који се налазе са унутрашње стране, где су спољашњи бројеви бројеви или слова. Рад таквог механизма одвија се у облику конзоле, за коју је потребно да слова или бројеви буду распоређени према датој шифри. Уређаји за закључавање опремљени кодним системом могу се користити не само за заштиту предњих врата. Ако је потребно, могу се поставити на унутрашња врата. Често се ови дворци могу наћи на унутарњим вратима хотела, уреда, заједничких станова.
 5. Магнетни. Избор у корист ових модела се врши у случајевима када је неопходно заштитити врата која користи велики број људи. С обзиром на недостатак таквог дизајнаУређај за трљање металних делова може се користити дуже време.

Како инсталирати?

Ако одлучите да поставите кодну браву на метална врата, онда ће вам то бити веома тешко. Чињеница је да се овде може радити без извођењаобрада метала и заваривања . Кодни механизми, који су опремљени дрвеним вратима, имају своје нијансе у погледу инсталације. На пример, за уградњу таквих запорних уређаја, не користи се површина на споју носећих трупаца.

Ако је потребно ограничити приступ улазу, често су врата опремљена механичком кодном бравом или магнетним уређајем за закључавање, који допуњује интерфон. За канцеларијске просторије обично се бирају електронске кодне браве. Инсталација механизама за закључавање овог типа врши се по истој шеми као и конвенционални запорни уређаји.

За квалитетну имплементацију инсталације кодних брава потребно јеизвести низ радова:

 • Прво, потребно је одредити модел уређаја за закључавање, узимајући у обзир карактеристике крила врата. Дакле, када се користи брава, потребно је узети у обзир такав параметар као дебљину тканине улазног блока;
 • Даље на конструкцији врата је етикета, на којој ће бити фиксиран радни механизам и кодна плоча;
 • Након тога, на платну, уметнути су отвори за тражене величине у које се умеће шифарник;
 • Изводи се компилација структуре кода, а затим се инсталира главна јединица уређаја;
 • затим наставите са инсталацијомодговарајући део блокаде механизма, за који је преусмерен простор на страни кутије;
 • Након обављања свих горе описаних операција, потребно је осигурати да уређај за затварање буде у функцији.

Ако се власник одлучи за уградњу електронске или магнетне кодне браве на врата, онда ће бити потребнодовести електрично ожичење до уређаја . Штавише, најбоље је да посао обављају специјалисти.

ремонт

Обично, ако се кодна брава замени уместо старог уређаја за закључавање, онда нема проблема. Када је власник одлучио да промени постојећу браву на други модел, чија инсталација захтева стварањенових рупа за монтажу , онда у недостатку потребног искуства у уградњи уређаја за затварање, најбоље је да се то не ради самостално, већ да се овај посао поверава. професионалци.

Али код транскодирања уређаја за затварање мало је вероватно да ћете имати било каквих потешкоћа. Ако следите упутства датих у замку, онда можете лако да се носите са овим задатком.

Сколько стоит код на врата

С обзиром на нешто другачији дизајн, као и повећану поузданост и отпорност на хакирање, кодне браве су доступне у вишем распону цијена, што је обичноод 900 рубаља. до 3500 рубаља . Да би се смањио ризик од разбијања улазних врата, препоручује се да се опреми различитим типовима браве.

закључак

Ако желите да будете сигурни да штитите свој дом од неовлашћеног продора, требало би да опремите своја улазна вратанајнапредније уређаје за закључавање. Једна од њих је кодна брава. Захваљујући свом напреднијем дизајну, ови механизми увелико повећавају способност јединице вратада издржи покушаје провале . Међутим, за такав механизам како би се смањила вероватноћа продора у ваш дом, морате одмах ићи на избор овог уређаја. Истовремено, не треба се у потпуности ослањати на могућности ових производа.

Најбоље је да ваша врата буду опремљена са неколико сличних уређаја, од којих ће сваки пружити своје тајне. У овом случају, продор у ваш дом ће постати неприступачан задатак за нападача. Међутим, ради већег поверења у ефикасност кодне браве, препоручује се да инсталацију обављају квалификовани стручњаци.