Који је термоизолациони лепак најбољи?

Љепило за топлинску изолацију мора задовољити многе захтјеве, јер овиси о топлини у вашој кући. Он не само да мора побољшати топлинске карактеристике материјала, већ мора чврсто и квалитативно залијепити материјал на површину зидова. Дакле, избор лепка мора бити третиран са максималном одговорношћу.

Обратите пажњу!Одговорити на питање - која је врста љепила за изолацију најбоља - то је немогуће, јер све зависи од врсте изолације, њеног материјала.

Грађевинско тржиште било које модерне земље одавно је почело да производи и продаје специјално љепило за изолацију. Њихов број је толико велик да може задовољити и најконтроверзнијег купца.

Полиуретански лепак за топлотну изолацију

Користи се за изолацију минералне вуне и полиуретанске пене. Главне предности овог типа лепка - одлична компатибилност са другим материјалима, савршено ради у циљу ојачања плоче на фасади зграде. Овај тип лепка може бити еластичан или крут у својој структури. Такође није последње место по својим карактеристикама да се термоизолациони лепак може користити на било којој температури. Он се не боји претерано високих или ниских стопа.

Цементни лепак за топлотну изолацију

То је једноставан прах сиве боје, можете купити љепило за топлинску изолацију у врећама. Грађевински производ укључује цемент, синтетичке смоле, адитиве и песак. Одличан је за лепљење плочицакерамика, такође алат поправља различите изолационе материјале. Чак се и не боји звучне изолације. Главна предност - користи љепило може бити у било којем раду, у распону од гријача, и завршне поправке и грађевинских радова.

Међутим, без недостатка посла није функционисало, главна грешка лепка - користи се само за унутрашњи рад. Алат не носи све температуре, стога је немогуће користити вањску изолацију.

Међутим, цементно љепило ће омогућити бољу повезаност пјенастих плоча с површинама, чак иу подручјима високе аеродинамике. Сматра се да је водоотпоран што је више могуће, неће захтијевати много отпада, јер није тешко купити љепило за топлинску изолацију овог типа. Да, и апликација се изводи у једном слоју. Све то захваљујући ефикасним и квалитативним својствима лепка, веома је лепљиво и тренутно се хвата, тако да не захтева примену средстава на површини изолационе плоче.

Као што видите, постоје две најпопуларније врсте: полиуретан и цемент. Обојица су добри и оба имају недостатке. Пре него што купите овај грађевински материјал, добро размислите шта вам је потребно и важно, а затим извршите куповину.