Који је најбољи електрични под у купаоници

Одаберите топли под у купатилу

Водени или електрични под и што је боље? То је питање с којим се многи сусрећу приликом поправљања купаонице. Уосталом, топли под - то је не само згодан и практичан, али и економичан. Дакле, сврсисходност таквог извјештавања чак и не говори. А да се позабавимо овим питањем, погледајмо сваку од доступних опција.

Водено хлађени под

Пре свега, да се задржимо на традиционалном пољу топлине воде. Његова суштина лежи у полагању металних или метал-пластичних цеви у санацији пода. Када тече кроз цијеви расхладног средства, оне загријавају под и стварају одговарајућу температуру у просторији.


Подни грејани под

 • У позитивне тренутке таквог топлог пода може се приписати ниска цијена таквог гријања. На крају крајева, извадите расхладно средство из система гријања, а он се опет загријава у котлу. У исто време повећање количине воде на систему топле подне није тако велико, а могућности контроле температуре су прилично широке.
 • Али на ову предност и крај. На крају крајева, животни век у тако топлим подовима као што је наведено у упутству у многоме зависи од квалитета цеви и шеме система грејања. Ако га повежете са системом затворене куће, онда је то јадна невоља. Али ако повежете топли под на централни систем грејања, његова трајност је значајно смањена.
 • Подови који су топли у води у вишекатним зградама су генерално забрањени због велике вјероватноће поплавакомшије Па, за поправке са својим рукама у већ монтираном систему без скидања подне облоге је немогуће.
 • Поред тога, под са грејањем на воду захтева имплементацију озбиљне листе припремних грађевинских радова, што укључује уклањање естриха, што је прилично радно интензивно.

Електрични грејани под

Али ако сте заинтересовани за електрични и топли под, онда све није тако јасно. Уосталом, сада постоји велики број типова електричних топлих подова и сваки од њих има своје предности и недостатке. Стога их треба разматрати одвојено.

Електрични грејани под на основу грејних каблова

Најчешћи су гријани подови на бази грејних каблова. Ова врста топлих подова може се заснивати на једножилном и двоструком проводнику.

Разлика између ова два типа је у томе што се једножилни кабл мора поставити тако да се почетак и крај кабла налазе на једном месту. У захтевима двожичног кабла до крајње тачке локације завршетка није приказано.

На фотографији, под са електричним грејањем на бази грејног кабла

 • Такав топли под је затворен слојем естриха. Због тога, као иу случају топловодног пода, бетон дјелује као батерија топлинске енергије.
 • Још једна предност је релативно дуг период таквих топлих подова. Због тога је технологија инсталације добро позната стручњацима и широко је покривена у изградњи ресурса.
 • Што се тиче недостатака, њих је исто толико. Прво, ово је потреба за инсталирањем кабласкела, која не укључује малу количину грађевинских радова.
 • Други значајан недостатак је неуспјех цијелог кабла када је оштећен на било којем од његових мјеста. А за поправак је потребно потпуно уклонити кашику.
 • Поред тога, под са грејањем на каблове је извор, иако мали, али електромагнетно зрачење које може да утиче на ваше здравље.

Електрични грејани под на основу врућих струњача

Други начин да се одговори на питање који је електрични под у купатилу бољи је производити производе на бази загрејаних душека.

Принцип рада овог система заснива се на свим истим грејним кабловима. Али за разлику од претходне верзије, пречник таквог кабла је много мањи, а сам кабл је затворен у посебну решетку. Ово у потпуности елиминише грешке при инсталацији.


Топли под на основу врућих подлога

 • Главна разлика ове опције од уобичајеног загрејаног кабла је могућност монтаже не у слоју естриха, већ једноставно у лепак за плочице. То вам омогућава да значајно смањите количину радова на њиховој инсталацији.
 • Важно је такође напоменути да у вези са инсталацијом само испод слоја плочица акумулирају својства тако топлог пода много ниже. Да, и вероватноћа преоптерећења или прегријавања жице се повећава.
 • Иначе, све предности и недостаци топлих подова на бази загрејаних тепиха одговарају обичним грејним кабловима.

Инфрацрвени електрични под са грејањем

Филм или како се назива инфрацрвени под је добар одговор на питање којеЕлектрични под је бољи. Може бити два типа на бази угљеничног и биметалног филма. Под гријани под на биметалном филму не може се монтирати испод плочица, али је опција на угљичној основи за то сасвим прикладна.

Филм инфра-ред варм флоор

\ т
 • Главни недостатак инфрацрвеног топлог пода су повећани захтеви за технологију инсталације. Чињеница је да је такав топли под хомогени филм. Стога, ако ставите плочицу директно на њу, она ће заостати. Да бисте спречили ово, користите посебну технологију монтаже.
 • Други недостатак су повећани захтеви за квалитетним контактним везама.
 • Иначе, инфрацрвени топли под је прилично добра опција. Његова потрошња енергије је за ред величине нижа, електромагнетно зрачење одговара нивоу природне позадине, а могућности регулације чине га што ефикаснијим.
 • Још једна предност је равномјерна расподјела топлине. На крају крајева, филм осигурава топлину по површини, тако да нема прегријаних површина као што је то случај код грејних каблова.
 • Исто тако, вреди поменути високу поновљивост таквог топлог секса. Уосталом, чак иу случају оштећења на посебном месту, остатак топлог подног пода ће радити у нормалном режиму.

Инфраред пивотал варм флоор

Једна од варијанти инфрацрвеног топлог пода је бар верзија. Изводи се не у облику филма, већ подсећалествичасти конопи Такав дизајн омогућава значајно поједностављење технологије његове инсталације.

Цордлесс Инфраред Хеатед Флоор

\ т
 • Главна предност основног инфрацрвеног пода, за разлику од филмске верзије, је лакоћа његове инсталације. Уосталом, не захтева посебне технике и може се монтирати директно на лепило за плочице.
 • Иначе, његове предности и недостаци одговарају филмским моделима инфрацрвеног топлог пода. Једина ствар коју треба напоменути је мање уједначена расподела топлоте, а цена таквог топлог пода је другачија не на боље.

Обратите пажњу! Филм и бар инфрацрвени топло подови су веома захтевни у погледу механичких оптерећења. Према томе, у фази инсталације треба их поставити тако да се у потпуности искључе велика оптерећења.

Топли под на бази аморфне металне траке

Најновија верзија електричних топлих подова су производи на бази аморфне металне траке. Ова врста топлог пода направљена је од брзо охлађеног метала, који на уштрб добија јединствене особине.


Топли под на бази аморфне металне траке

 • Предност таквих топлих подова може се приписати скоро потпуном одсуству захтева за услове уградње. У исто време, сама полагања, као што се може видети на видео снимку, може да се уради у слоју лепка за плочице.
 • Чак и ако је оштећен посебан елемент, остатак топлог пода ће радити без најаве. Истовремено, снагакоришћени материјали су много већи од њихових не-аморфних пандана.
 • Електромагнетно зрачење из таквих топлих подова је изузетно ниско и практично једнако природној позадини. Истовремено, потрошња енергије по тврдњама произвођача је 2 - 4 пута нижа.
 • Што се тиче недостатака, они су једнако бројни. Најважнији од њих је недопустивост гријања таквих подова изнад 28? Ц. То је због чињенице да на високој температури материјал губи своје јединствене особине.

Обратите пажњу! Управо због овог ограничења температуре, топли подови на бази аморфног металног филма се широко користе за слагање под паркет, ламинат и линолеум. На крају крајева, за ове материјале, више температуре су једнако непожељне.

 • Такође је важно напоменути да такви топли подови практично не акумулирају топлотну енергију. Због тога се веома брзо загревају, али и брзо и хладно.

закључак

Сада можете упоредити топлоту воде која је електрична и која је боља. Саветујемо вам да изаберете одлике вашег дома и ваших жеља. Тако је у приватној кући са грејањем воде боље одабрати топле подове.

Поготово ако имате затворени круг грејања. Ако вршите велике поправке у стану, најбоље је да изаберете кабл оператера или штап инфрацрвене топле подове. Ако не желите да мењате естрих, онда је филм инфрацрвени топло. А ако вам је топли под само потребно да повећатекомфор, а не за загревање просторије, онда је савршено прилагођен топлом поду аморфне металне траке.