Који је најбољи аератор за миксер: 4 врсте

Аератор за миксер - мали уређај у облику мрежастог филтера У процесу рада санитарних уређаја, аератор за миксер у облику мале мреже фиксиран је на врх крана и кроз њега слободно пролази млаз воде. Овај уређај скривен у дизалици је дизајниран за аерацију - засићење кисеоником. Такође, уређај обезбеђује економичан приступ потрошњи воде. У минути се потроши око 15 литара воде, а сваких неколико секунди уређај може уштедети 2-3 литре воде.

Принцип рада млазнице на миксеру

Аератор кокпита може се користити за кухињу и купатило. Састоји се од неколико елемената, од којих сваки извршава свој задатак.

Особитост конструкције аератора је да се вода разлива у мноштво танких корита помијешаних са зраком

Основни детаљи:

 • Пластични кофер;
 • Филтер је, по правилу, неколико њих, они усмеравају и пречишћавају воду;
 • мешалице гаса са водом;
 • Заптивна маса - гумица;
 • Вањска мрежа;
 • чахура патроне;
 • Декоративни део уређаја, који се назива и рукавац, може имати два типа резбарије, како унутрашње тако и спољашње, у зависности од модела.

Главна сврха за коју је направљен уређај - засићење воде кисеоником из ваздуха.

Ово је важно за састав воде из следећих разлога:

 • Интеракцијом кисеоника са честицама хлора одвија се њихова неутрализација;
 • Вода постаје мање крута и раствара добро детерџенте ицуте

Осим тога, млазница не прска воду и не сипа простор око судопера, вода се уклања из великих нежељених честица и смањује се потрошња воде. А то, у смислу својих прилично високих трошкова, значи профитабилну економију средстава у плаћању комуналних услуга.

Врло је лако одредити воду која тече из уређаја. То је мекше, а млаз има тачан смер.

Боја воде није транспарентна, већ млијечно бијела. Осим тога, вода засићена кисеоником има пјенасту конзистенцију.

Сорте млазнице аератора

Упркос истим детаљима из којих су направљени сви аератори, постоје две главне шеме за њихову производњу.

Аератор - веома ефикасан начин за уштеду воде приликом прања руку и прибора

Типови прилога:

 1. Уређај типа диска у којем диск кроз мале рупе на површини дистрибуира струју воде танком млазу, након чега се распршују око рефлектора. Распршивач у овом случају је метална мрежа.
 2. У прорезу аератор мало другачији принцип рада. Мешање воде са ваздухом овде је због пролаза воде кроз прорез и разбијања у капи, убацивањем у диск дискова. Затим се млаз реже кроз мрежу.

Оба програма функционишу прилично ефикасно и захтијевају исти степен пажње.

Карактеристике материјала за расипање воде на дизалици

У производњи млазница користе се и метали и полимерна влакна.

Ако имате добар посао са миксер уређајем, онда на њемуна носу се може наћи ситница, намотана са нити, која је по својој природи аератор воде

Најтрајнији материјали од којих се праве мешалице су:

 • полимери;
 • Прешани алуминијум;
 • месинг;
 • керамика;
 • Бронза.

Полимерни модели се разликују по лакоћи уклањања, јер нема додавања материјала у славину. Али они имају своје недостатке - склони су механичком утицају и брзо се ломе. Због тога је рок њихових услуга прилично ограничен.

Уређаји од алуминијума су веома рањиви, материјал је способан за оксидацију, ломљење и додавање у миксер, а затим уклањање представља проблем.

Јединице од месинга су најбољег квалитета - одликује се дугим вијеком трајања, отпорним на сваку корозију.

Посљедње мјесто у погледу трајности и трајности су челични конструкцијски елементи. Боје се рђе и брзо се истроше. Однедавно се од нехрђајућег челика све више користи за израду уређаја, што значајно повећава вијек трајања аератора.

Додатне функције водних аератора

Неки модели имају нестандардне функције.

Поред главне намјене аератора за миксер за уштеду воде, он има неколико додатних функција, од којих је једна прочишћавање воде

.

Постоје следећи типови:

 • Свинг модели;
 • флексибилан;
 • Осветљене модификације
 • Филтрирање аератора.

Окретна прскалица радипринцип душе, док може пружити било који погодан смер. Ова прскалица се по правилу поставља на кухињску славину. Чинећи то, он ограничава воду да штеди. То је због повећања притиска млаза и смањења времена за прање посуђа и производа.

Флексибилна млазница виси на миксеру на малом цреву и може се ротирати и усмерити на проток воде до било ког места љуске. Такав уређај је погодан када је потребно сакупљати воду у канти или великој посуди, а да би се ставили у судопер не постоји могућност.

Аеро уређај са позадинским осветљењем се користи за декоративне сврхе. Међутим, бојањем млаза у различитим бојама, млазница, дакле, показује температуру воде у славини.

Када је потребан прочишћивач воде високе квалитете, аератор се може користити за управљање мрежом за ионску измјену или активни угљен.

Туш кабина такође може бити опремљена са млазницом која може да виси на зиду или да буде плафон. Аератор се може традиционално фиксирати на туш. Ако је миксер нестандардног облика и има правоугаони излаз, потребно је за такав модел одабрати посебно дизајнирани разделник.

Управо ради уштеде воде, у присуству сензора воде, најбоље је изабрати квалитетне, непрекидне радне моделе, као што је аератор Ферро.

Како очистити и заменити аератор за кран

Поступак као што је замјена аератора је изузетно једноставан и може се извршити властитим рукама.

Да ослободите аератор,довољно да има сплит кључ

Да би се очистил филтър, е потребно:

 • Кључ матице;
 • клијешта;
 • шилот са танким врхом или иглом;
 • Салвете или тканине.

Тада можете да започнете:

 1. Прво, расипач треба одврнути и скинути - уклонити га ротацијом - то се може урадити рукама, клијешта или обичним кључем.
 2. Ротација у смеру казаљке на сату, ако погледате одозго.
 3. Затим уклоните гумену бртву. У случају незадовољавајућег стања, дио се може замијенити.
 4. Тело је уредно растављено и опрано водом. Мале предмете треба очистити иглом или шивати.
 5. Цилиндар је састављен у истом редоследу како је обрађен, а стара или замењена заптивка је постављена на врх. Окрените уређај на кран са гуменом подлошком супротно од казаљке на сату.
 6. Треба избегавати увртање. Када се течност формира, можете лагано затегнути структуру помоћу клијешта.

У истом низу можете уклонити стари уређај и инсталирати нови ако је потребна замјена.

Шта је миксер аератор (видео)

Да би се купио квалитетан аератор за кухињу или купатило, није потребно возити у економским и специјализованим продавницама. Стандардизован и опремљен додатним функцијама, модел је данас доступан за куповину одабиром именика на страницама произвођача или у великим.хипермаркета, као што је Лерои Мерлин, где увек постоји велики избор производа.