Које врсте декоративних врста бундеве могу бити посађене у вашој сеоској кући

Обичне и декоративне сорте бундеве појавиле су се на територији Мексика, тако да се осећају одлично на подручјима средње траке. Могу се узгајати у стакленицима, али има доста мјеста, па је боље припремити за њих велики отворени простор на отвореном. Добра опција је садња неколико декоративних сорти бундева у близини ограде или штале, које брзо и лијепо навијају структуру. Бундева савршено расте и развија се на хрпи компоста. У овом случају, биљци недостају све хранљиве материје, а хрпа се не суши под огромном количином лишћа.

Најпознатије сорте бундеве

Новопридошлице у земљи за производњу култура бирају већ доказане сорте бундеве, јер се не очекују посебна задовољства из ове акције. Од свих сорти, одмах се исплати разликовати сорту"Грмовник" и "Мозиловка 49". Ове сорте имају довољно времена да сазре током читавог лета, након чега брига није толико досадна и компликована. Бундева се не шири много на том подручју, тако да је култивација одлична. Припадају сортама кратких пасмина.

следи"Дининг роом винтер А-5" , процес сазревања је на биљци која је већ подерана. Главна предност ове сорте је то што се "Дининг-роом Винтер А-5" складишти дуго времена.

Уобичајено је да се раном узрасту приписује"Терапијска" и "Волга сива 92" . Они уживају у лудој популарности управо за тај квалитет.

Земљаци са великим искуством су под ризиком од својих раменада узгајају декоративне сорте бундеве. Максимално, овај трик се остварује на отвореном терену, а не у стакленицима. Може се дати примјер: холандски човјек из Калуга научио је узгајати сорте"Оранге Хоккаидо" и "Марина из Цхиоггие" .

Ако поставите циљ, онда можете на својим просторима узгајати велике парцеле бундеве, њихова тежина ће прећи чак 10 килограма. Међутим, биљке тежине не веће од 3 килограма ће бити погодније за транспорт и жетву.

оцјена"Прекид прекида"се такође користи у нашим сеоским кућама."Шпањолска гитара" , али треба је очистити од залиха, што значи да се бундева једе и прије нове године.

Основна правила за неговање бундеве

Не треба им посебна "брижност" која ће одузети пуно времена. Довољно је да се редовно залије, додају ђубрива и формирају бичеви за регулисање броја будућих плодова. Побрините се да биљке не падну у сјену и да се не замрзну.

Заливање се обавља само са топлом водом, уз то се повећава раст биљака и њихов развој. На пример, када је биљка посађена, а затим је залити са 1 литром воде, на крају лета треба јој око 12 литара!

Непосредно пре заливања, земља се отпушта и уклања се додатна трава, али то се ради веома пажљиво, тако да коренски систем није оштећен. Неки туристи прекидају залијевање након што је бундева постала права величина. И испод биљака стави нешто водоотпорно, тако дабундева није почела да трули због чињенице да је била на површини земље.