Које су утичнице боље ставити у стан

Да би се утврдило како одабрати исправне прекидаче и утичнице, пожељно је познавати њихов уређај и основне карактеристике различитих типова уређаја. У основи, које су утичнице боље ставити у стан, морат ће се одабрати њихови главни дијелови, као што су база, проводни елементи и панели.

Избор додатне опреме

База је израђена од керамичког или пластичног материјала. Керамика је способна да расипа топлоту и отпорна је на сагоревање. Пластична база са своје стране није тако крхка, а неке врсте пластике су такође способне да се одупру ватри.

Метални материјал који се користи за провођење делова је месинг или бронза са различитим премазима. Приликом избора утичнице са месинганим елементима, мора се водити рачуна о њиховој ниској поузданости у условима високе влажности. Такође је непожељно користити га са алуминијумским жицама, јер се ови материјали приликом судара оксидирају и успоравају проводљивост електричне енергије.

Одабир који су утичнице бољи, тешко је не обраћати пажњу на моделе са бронзаним иглама или стезним опругама - њихова оцена погоди све показатеље поузданости. Истина, такве се утичнице сусрећу врло ријетко - то су производи врхунске класе и не купују продаваонице за масовног потрошача.

утичница са контактима за уземљење

Саставни део модерног излаза је уземљење контаката који вам омогућавају да задржите опрему, ожичење, као и живот и здравље њиховог власника. Осим тога, такав заштитни елемент може уклонити статички електрицитет,Повремено се јавља на електричним апаратима и "вуче" кориснике када су у контакту. Ово посебно важи за употребу уређаја који се односе на воду. Није потребно преузети ризике - потребно је одабрати таквог произвођача кућних утичница, који је водио рачуна о таквом елементу.

Механизам за монтирање је монтиран са унутрашње стране излаза - он је одговоран за поузданост уређаја. Ако за спољне утичнице овај чвор није критичан, онда унутрашња опруга мора бити отпорна на механичка оптерећења.

На панеле високог квалитета утиче и избор прикључака. Они изостављају преносну струју и не држе читав уређај на месту, већ изолациони слој који спречава улазак страних материја унутра. Одабир розете на предњој плочи може бити временски усклађен са унутрашњим уређењем просторије - онда посебно обратити пажњу на њихов материјал и стил изведбе. Неки произвођачи производе утичнице са неколико опција за предње панеле, који се слободно мењају без сметњи у унутрашњем делу.

Избор према врсти инсталације

Најпогоднија опција за бољу кућну утичницу за стан је уграђена. Ове утичнице су постављене тако да се електрични дио утапа у зид. Ова структура вам омогућава да уштедите простор, али пожељно је да унапред одаберете место монтаже, чак иу време инсталације ожичења. То је због чињенице да се такви уређаји користе заједно са ожичењем положеним у зиду. Таква једињења су најсигурнија и најквалитетнија у раду.

Излазне утичницезавијте на површину - ово је добра опција када користите отворено ожичење на зиду. Они се чешће користе као привремени аранжман и донекле инфериорни у односу на сигурност.

Додатне функције

Приликом одабира које су утичнице и прекидачи бољи, вриједи обратити пажњу на оцјену уређаја са заштитним затварачима који затварају рупе. Ово је додатна заштита за дјецу да искључе експерименте гдје се нокти и други метални предмети стављају у утичницу.

Ако је предвиђена честа замена електричних уређаја, онда је могуће изабрати утичнице са механизмом за гурање. Ово не само да олакшава процес рада, већ и повећава његову поузданост, јер нема константних трзаја при вађењу чепа. Захваљујући уграђеном механизму, виљушка постаје лакша.

За људе који заборављају, има смисла гледати у утичнице са аутоматским искључивањем или покретањем тајмера, који је подешен према потребама.

Поред свих описаних типова утичница, пажњу треба посветити и рејтингу компаније која се бави производњом таквих производа. Треба имати на уму да је немогуће бити најбољи у свему - ако произвођач води оцјену квалитета колекције, то не значи да ће он водити дизајн, итд.

Избор према произвођачу

Уопштено, квалитет уређаја је одређен животним веком, поузданошћу и лакоћом уградње. Према овим критеријумима, у доњој табели, рејтинг је изабрана од стране сваке компаније. Првих десет су били најбољи произвођачи. Они су заузвратмогу се поделити у две подгрупе укључујући буџет и високу класу:

  • Прва подгрупа је укључивала: Анам, ГУСИ, Макел, Лезард, Вессен, бјелоруске утичнице. Ови произвођачи тачно знају која ће продајна мјеста бити боље смјештена у стану и ријешити ово питање на рачун квалитете и умјерених трошкова. Дизајн производа је прилично једноставан и недовољан, међутим, према функционалним карактеристикама, они су стандардни модели високог квалитета који се могу мирно инсталирати у стану.
  • Друга група је састављена од премијских артикала који утичу не само на његов квалитет, већ и на његову елеганцију и стил. Међу њима су француски Легранд, италијански Бтицино и немачки Сцнеидер-елецтриц. Свака од ових фирми демонстрира оригиналан приступ производњи модела. Не постоје основне разлике у функционалности, постоје само индивидуалне преференције купаца које су спремне да плати не само за познати бренд, већ и да добију одличан квалитет. Колекције ових произвођача су толико разноврсне да је тешко изабрати праву опцију. Постоје стандардни модели који нису инфериорни у поузданости иу релативно уједначеном распону цена.

Прво место, међутим, може се дати Французима по њиховој приступачној цени. У овом случају, боја и опсег једне од најразличитијих. Следећи је немачки произвођач, који узима у обзир најпопуларније потребе и имплементира решења у различитим правцима, производећи квалитетне утичнице и прекидаче. Италијански произвођач, поред квалитета компоненти, наглашава оригиналност изгледа испуста,који неизбежно изазива осећај страсти према потрошачу.

Нажалост, попис најбољих још није могуће укључити домаће произвођаче, јер показатељи њихових производа не достижу свјетске стандарде. Међутим, то не значи да су домаће утичнице неадекватне - оне једноставно нису у врху рејтинга.

Видео Цоллецтион

Зашто престати бирати

Разноврсност производа на тржишту рјешава главно питање потрошача - како одабрати утичницу која је прикладна за све горе наведене параметре. Истина, који ће им производ бити бољи, купац још увијек мора самостално одлучивати, овисно о потребним карактеристикама и предложеној вриједности.

Једина ствар коју треба узети у обзир приликом избора страног произвођача је могућност постојања кривотворене робе на тржишту која трпи квалитет. Пуњење таквих производа не одговара оригиналном опису који се нуди. Најчешће се штеде на материјалима, металним и пластичним деловима, који пропадају много брже и практично не подлежу опоравку. Ако се ради о наводно висококвалитетним производима, али по цијени која се значајно разликује од просјека на тржишту, онда је то изговор за размишљање.

Као резултат тога, избор се често своди на износ који се намјерава потрошити. Ако се ово питање не адресира, можете се једноставно фокусирати на одабир дизајна утичница, јер је мало вјеројатно да ће пуњење врхунских произвођача бити неадекватно.