Које су биљке погодне за развој стјеновитих

Фотографија роцкарија је освојила сав простор Интернета, и то не чуди, јер сваки вртлар сања, тако да на његовом подручју нису биле само дивна стабла и биљке, већ и невероватне декорације парцеле. Стога је једна од главних улога у овом случају карикатура. Његова лепота никога не оставља равнодушним.

Посебна пажња се посвећује биљкама које би требале бити што је могуће ближе саставу камена. Зарокарииаминимална величина идеалне количине биљке се сматра чистом од 6 до 12 врста.

Обратите пажњу!Није потребно планирати велики број биљака у једном тренутку, боље је остати у неколико боја, а затим их допунити.

Обратити посебну пажњу на избор биљака из четинара, листопадних, покровних и травнатих врста. Није лоше на камењу ће изгледати лук и житарице. Не пропустите чињеницу да већина рокаријума треба да буде испуњена земљаним покровом и вишегодишњим примјерцима, а мањи - листопадни и четинарски. Сређено мало цвеће засађено на минијатурним роковима.

Цонифероус плантс

Силуета композиције ствара само врсте четинара. Они захтевају дебљину тла око 0,5 метара. Најчешће врсте су Тисуће, Туј, Чемпрес, Јела. Ако желите визуално повећати композицију, ставите на врх стабло са пирамидалном круном. У основи, оштар изглед ће изгледати сјајно. Засадне четинице су боље у пролећном периоду, у том периоду биљке су боље и брже се укорењују.

Кореспонденција зароцариа

Да бисте створили лепу композицију, можете користити петроглифе и мала стабла. Ту спадају сорте жутика, шпула, магонија, шиндра. Њега и садња се не разликује од црногоричних врста. На разним сликама и фотографијама роцкера можете видјети како су дизајнери савршено комбинирали покров за земљу и мелколуковичне.

Постројења за ротацију корјенастих усева

Културни подаци су изузетно важни за стварање складне композиције. Они стварају велике групе које изгледају веома компактно. Ове биљке се могу приписати: купусу, пузавом каранфилићу, каранфилу шареног, младунчету, мајчину душицу и другима. Све су подељене у две велике групе: неке воле сунце, а друге сенку. Њихова особина је да дебљина тла не треба да буде дебела. За слетање ових врста можете користити продубљивање између стијена. Тло би требало да буде пахуљасто, али неплодно, у супротном цвијеће ће брзо расти, и бит ће врло тешко уклонити их.

Перенниали и луковици за композиции

Дуги низ година укључују: гриевилат, домаћин, гераниум, јаглац, украсни лук. У булбоус укључују: цроцус, нарцис.

Покушајте да пузите засађене биљке за камењар који су вам уживали цело лето. Прије садње - размислите о оптималној варијанти садње у глави, а затим почните радити са садницама или садницама.