Која риба се може узгајати у језеру

Нормални рибњак у земљи може бити не само умјетничко дјело у пејзажном дизајну врта, већ и право боравиште риба.Узгој рибе у рибњакуније јако тешко занимање, занимљивије је и узбудљивије. Најважније је знати који појединци могу узгајати и шта им је потребно за ово стање.

1. "Сусједи" за рибе играју важну улогу , ако их одаберете погрешно, резултат ће бити непредвидљив. Не само да су услови за њихов садржај другачији, тако и риба у језеру неће моћи. Такође, ако се одлучите, размислите о сврси њиховог узгоја.

2.Врстеиз врста шаранапогодне су за лов, то је прије свега шаран, караш, смуђ и лин. Такође треба напоменути да је смуђ предатор. Он једе фри.

3. Шаран припада непретенциозној риби , може да преживи у сваком резервоару. Међутим, топлина воде игра огромну улогу, што је већа и што је интензивнија, млађи расту активније. У једном малом рибњаку, 60 одраслих вагона и 30 шарана ће живети без проблема. И плус плус мале рибе!

4. Сва лица шарана не узимају храну. Они једу црве, ларве и инсекте. У облику додатне хране за добијање на тежини могу излити парени крух. Није лоше отићи и комбиновати храну, помијешану с водом. Да би се хранили становници акумулације потребно је 2-3 пута дневно на истом месту иу сатима. У јесен се њихов дио треба повећати, јер се риба у рибњаку припрема за зиму.

5. Роацх је најбољи сусед за шарана.Ови становници су сретни да једу алге, па ако трче у воду - избјећи ћете цвјетање воде.

6.Ако вам је циљ не ловити рибу, него је размножавати због љепоте врта, онда размислите о таквим појединцима. Прво и најважније, овај голилан из шарана . Шармантна риба са савршеним узорком на леђима. Дужина око 10 центиметара. Живи од 3 до 4 године. Љети немају довољно зрака, зато размислите унапријед. Они се односе на стадо рибљих врста, тако да их је потребно рањавати не један по један.

7.Следуусаа версиа орнаменталног становника -златна рибица . Изгледа да је име већ рекло све за себе. Али ту и тамо - појединци могу бити не само златни, већ и црвени, наранџасти па чак и шарени. Потребна им је велика површина. Многе рибе не морају одмах трчати, већ се и саме размножавају пребрзо. Зима се слабо подноси и стога захтијева топлину.

8. Апонскиј крап (Коиа).Веома шарена особа са различитим нијансама. Нелагодно су прождрљиви, тако да у води мора бити много морске траве. Узгој рибе у рибњаку ове врсте није могућ без дубоке воде, иначе неће преживјети. Осим тога, они једу своје бебе.

9. Никада не упишите у резервоар појединце ухваћене у природном окружењу.Могу бити болесни или заражени неким паразитима. Они одмах заразе своје "суседе". Није битно коју сте врсту рибе изабрали за узгој - најважније је за токупљен је у посебној радњи. Риба је сигурно здрава.