Која брава са ручком за улазна врата?

Најчешћи тип криминала је крађа. Дакле, сваки власник имовине одлучује о питању осигурања поузданости улазних врата. Уосталом, кроз кућу улазе криминалци. Искључивање неовлашћеног приступа стану је могуће, ако користите метална врата која су саградила браве модерног дизајна. То ће смањити ризик од уласка криминалаца у стан. Који принципи треба да се узму у обзир приликом избора браве - ово ће бити размотрено у овом чланку.

садржај

 • Врсте браве на вратима са ручкама
 • нијансе избора
 • Браве за врата са ручкама и типовима
  • усисне браве
  • цилиндарске браве
  • брава за диск
 • Начин уградње брава
 • Брава са рукохватом - степен сигурности
 • закључак

Врсте браве на вратима са ручкама

Различити механизми врата са ручкама на тржишту могу се подијелити у три групе:

 • мортисе;
 • изнад главе;
 • зглобни.

Ако говоримо о најпоузданијим механизмима међу овим врстама, онда су то мортисе браве. Треба их сматратиглавним елементом сигурностисваког дома. Стога, приликом избора врата, они се прво морају уградити у структуру врата. Остале врсте браве могу се користити као додатна средства за заштиту кућишта од продора.

нијансе избора

Приликом одабира браве треба обратити пажњу на следеће параметре:

 • квалитет материјала;
 • уређај је тако пројектован;
 • тајност;
 • произвођач компаније.

Ако требате купити браву за врата са дршком, важно је да одлучите у коју сврху га изаберете и како можете осигурати максималну сигурност дома.

Ако је, на пример, стан у приземљу, уређај за закључавање мора бити такав да га није могуће отворити изнутра без кључа. Чак и ако криминалци уђу у ваш стан - кроз прозор на првом спрату или са балкона, неће моћи да напусте ваш дом кроз врата.

Ако сте одабрали као средство за повећање поузданости металних врата, онда се не можете бринути - ненеће покварити изгледваших предњих врата. Затворена у средини структуре врата, бравица обезбеђује поуздану заштиту врата од ломљења. Задатак откривања таквог правног лека ће бити невероватно компликован.

Као сигурносна копија, браве се користе за закрпе и зглобне типове. У горњем делу врата, у већини случајева, они су инсталирани. Они заузимају малу количину простора, али мијењају изглед врата, а не на најбољој страни. Откључавање бравара овог типа није тако тежак задатак, јер је механизам уређаја и принцип његовог рада споља добро видљив. Дакле, довољно је ставити неколико потеза на врата, и таква бравица ће изаћи из свог места.

Уређај за браве на вратима са ручкама и типовима

Ако делите браве на такав параметар каотип механизма ,тада можете разликовати следеће типове:

 • понижава;
 • цилиндар;
 • диск;
 • биометријски.

ручна колица за палете

Леан конструкти - у удубљеним бравама овог типа, тајни деосе састоји од неколико плоча , које заједно формирају механизам високе поузданости. Да би се осигурала заштита механизма рада плоча се проводи у спрези с фигурираним резовима, који се комбинирају умјесто жљебних типки на отварању.

Иако је механизам оваквих браварских уређаја прилично једноставан, ипак се разликују по високом степену поузданости. Имају недостатак. Они пружају велику рупу. Погодан је за уљезе, јер може да провери разне клипове, алате. Међутим, треба напоменути да произвођачи раде на томе и већ нуде својим купцима ручне усадне браве које имају додатну заштиту. Промене у дизајну отежавају ударање у уторе и друге алате у жељеним слотовима.

Уређаји за закључавање врата опремљени ручком,имају систем препознавања засуна , а поред тога постоји уграђена заштита од хаковања струје. Ако спољна страна покуша да отвори овај уређај џампером, механизам ће бити блокиран. У овом случају, неће бити могуће отворити га. Инсталација у дизајну врата таквог механизма обезбеђује поуздану заштиту од хаковања, а поред тога упозорава на покушаје злонамерних људи.

цилиндарске браве

Својим именом је јасно да је цилиндар елемент ових механизама, покретакоји обезбеђује његов рад. Ротација цилиндра, који доводи до отварања браве, настаје када се кључ уметне и врати кроз отвор.

Такви механизми се често користе у становима, иако они немају исту заштиту као ручни бравари. Неки стручњаци изражавају идеју да се врата са таквом бравом могу открити без икаквих компликација, довољно је применити малу физичку силу.

Али ипак, ваљкасти тип опремљен ручкомразликује се у прилично поузданој конструкцији . У раду са њим нема проблема. И све то захваљујући механизму акције, који има једноставан дизајн. Тржиште нуди различите типове брава за цилиндре, који се разликују по степену поузданости. Када покупите такву браву за предња врата, морате одустати од идеје да купите скуп модел, јер није у могућности да пружи максималну заштиту од хаковања. На пример, заступник ларве ће дозволити преварантима да лако сакрију такав механизам. Да бисте отворили уређај за затварање довољно је да га раставите.

Недавно се на вратима станова, пословних просторија често налазе модерни модели цилиндарских браве. У унутрашњим вратима често се инсталирају такви механизми. Иако они неће штитити починиоца од продора криминалца, али затворити собу како не би добили мало дијете ту је лако.

диск браве

Ови уређаји нису ни на који начин повезани са модерним моделима улазних врата. Уређај са ручком до вратане може се приложити. Браве овог типа радеокретањем стандардног кључа . Померањем кључа, уређаји почињу да се крећу.

Механизам таквих модела пушака разликује се по својој једноставности. Присуство дизајна ручке омогућава заштиту од провала. Нападачи ће морати да користе посебне хватаљке за откључавање таквог уређаја за затварање, посебно ако има добро обликован комплексни облик. Његов недостатак је што се применом физичке силе или употребом специјалних алата као што су метална тестера и бушилица, таква брава може лако открити.

Начин уградње брава

Брава од удубљеног типа, опремљена ручком, је прилично сложен уређај. Он је у стању да обезбеди поуздану заштиту стамбеног простора од ломљења. Поред тога, да би се квалитетно извршила његова инсталација на вратима,није потребна никаква посебна вјештина . Сваки власник куће може самостално, без помоћи мајстора, извести инсталацију. За обављање радова потребно је на улазним вратима имати бунаре потребних димензија. Посебно зато што се такве брава може поставити на врата било којег материјала.

Ако се уградња брава закључава причвршћивањем шипке на крају врата, то смањује поузданост структуре улазног блока, постаје подложнија сили.

Срећом, постоји још један поузданији начин. Међутим, да бисте га користили за квалитативно обављање инсталације уређаја за забрављивање, морат ћетеда привуче стручњаке за инсталацију. Међутим, након што сте потрошили нешто новца на плаћање својих услуга, добијате врата са поузданим закључавањем, што ће повећати поузданост ваших врата.

Брава за бритву са рукохватом - степен сигурности

Ако посматрамо тајне браве у смислу сигурности, онда можемо разликовати три групе:

 • ломљив;
 • просек;
 • конструкција.

Механизми који припадају првој групи, око , уживају максималну тајност . Понекад се постављају чак и на сефове. Да би се отворио такав карактеристичан дворац, чак и искусни "чувар медвједа" морат ће потрошити најмање пола сата. Ако су ови механизми инсталирани на металним вратима, тада се повећава поузданост врата за провале.

Грађевинске брава је потпуно супротна отпорности на ломљење. Треба их сматрати привременом опцијом за просторије у којима још нема домаћина или имовине. Инсталација се изводи како би се осигурала видљива заштита од продирања. Неколико минута треба злочинца да открије такав посебан дворац. Када је стан или кућа насељен, онда се механизам за закључавање зграде мора замијенити поузданијем.

Средња група укључује браве које се могу назвати поузданим, али оне такође пружају високу заштиту од пенетрације. Најистакнутији представник ове групе - ручка-брава, која се користи у унутрашњим вратима. Број плоча одређује поузданост механизма за закључавање. Њихов број може варирати у зависности од модела дворца.

Проверити их приликом куповинеколичина, довољноза израчунавање рупица на кључу . Број треба да одговара броју реза. Механизми који имају седам реза у свом дизајну су што поузданији. Ако је у дизајну браве њихов број једнак пет, онда се и такве браве могу приписати одређеном броју поузданих уређаја. Браварски произвођачи наводе категорије поузданости како би помогли потрошачима да бирају.

Постоје само четири такве категорије. Поузданост се одређује параметром као што је време затварања браве.

Прва и друга категорија укључујуручке врата са бравама . Њихово зло траје не више од 5 минута. Због тога се не препоручује њихово постављање на улазна врата.

Трећа категорија укључује браве, које су одвојене за 10 минута.

А најпоузданији су дворци четврте групе. Не мање од пола сата вам је потребан искусан криминалац да откључа такав дворац. Људи који траже механизам за закључавање на предњим вратима често бирају такве уређаје.

закључак

Ако желите да осигурате поузданост свог дома, у овом случају морате пажљиво размислити и правилно покупити браву за ваша улазна врата. Ако је за вас прво место очување својине, онда сене сме сачувати на брави за врата , посебно ако је стара.

У идеалном случају, ако постоји неколико браве у дворцу. Могу се инсталирати у сваком углу предњих врата. У овом случају, задатак разбијања врата вашег стана за уљеза биће невероватно тежак. Ако примени притисак на силуда гурне врата, онда неће ништа учинити. Врата остају у отвору захваљујући четири вијка који се налазе на различитим странама отвора.

Не инсталирајтенеколико брава истог типа . Идеално, ако ће механизми за закључавање имати различите тајне. Међутим, требало би да знате да цена таквих брава није велика. Стога, ако желите да имате поуздану заштиту, морате се одмах припремити за велике новчане трошкове за куповину заштитних механизама.