Кнауф Бетоконтакт (23 слике): техничке карактеристике прајмера тежине 5 и 20 кг

Кнауф Бетоконтакт прајмер се користи у унутрашњој и спољашњој обради простора. Његов састав омогућава наношење производа по било ком основу, има различите показатеље густине и глаткоће површине. Главне компоненте су полимери и кварцни песак. Повећавају глаткоћу покривене површине, хидроизолацију и ватроотпорност зидова.

Кнауф Бетоконтакт Пример: Карактеристике и предности примене

Основни задаци Кнауф Бетоконтакт прајмера су везивање малтера са глатким површинама и стварање трајног, трајног премаза. Функционалан је, поједностављује многе фазе рада везане за припрему површина и демонтажу претходног премаза.

Ако је раније било потребно користити неколико различитих композиција, сада постоји довољно тла Кнауф Бетоконтакт.


Обично се ово земљиште користи у грађевинским материјалима са сљедећим карактеристикама:

 • висока густина (бетон);
 • отпорност на влагу;
 • глаткоћа (стакло, керамика).

  Али стручњаци примећују да бетонски контакт има следећа својства:

  • ојачавање слабих слободних база (сухозид);
  • побољшање адхезивних својстава;
  • отпорност на алкално складиштење;
  • изравнавање површине;
  • уклањање микропукотина базе;
  • приањање било којим материјалом.

  Кнауф Бетоконтакт премаз проширује опсег примене. Савршен је за припремне и грубе радове пре наношењагипс на површини бетона, цемента, сухозида, разних металних конструкција. Тло се чврсто држи на бази и формира груби филм на додир, који обезбеђује висок степен фиксације накнадног премаза.


  Када унутрашња завршна обрада простора бетона допушта да прескочите један од обавезних фаза поправке - демонтирање старог покривача. Лако се наноси на обојене уљне и алкидне боје на зиду, емајлираним површинама и на старој плочици. Кнауф Бетоконтакт ће обрадити сваки тежак задатак.

  Произвођачи су створили универзални састав, прајмер Кнауф Бетоконтакт користе стручњаци за рад са дрвом, металним деловима, декоративним елементима од стиропора. Стабилност тла према алкалној композицији омогућава употребу малтера на бази вапна и гипса.


  Основне информације о земљишту Кнауф Бетоконтакт

  Кнауф Бетоконтакт прајмер је смеша ружичастих нијанси, потпуно спремна за употребу. Доступно у капацитетима од 5 кг и кантама тежине 20 кг. Рок трајања је 18 месеци од датума производње, отворени производ се складишти око 6 месеци у добро затвореним контејнерима.


  Производ има изражене адхезионе особине, примјењене на површинама сложене природе - слабо се креће, глатке, густе. Користи се за ојачавање бетонских подлога, гипсаних плоча, у припреми челичних конструкција за даљи рад (кит), приликом полагања керамичких плочица, причвршћивање дијелова жбуке од полистиренагипс, полиуретан. Контакт бетона поједностављује грађевинске радове и смањује количину додатног трошковног материјала због својих својстава армирања. Кнауф Бетоконтакт прајмер поравнава површину, елиминише мале дефекте у бази, микропукотине.

  Рад са брендом Кнауф Бетоконтакт захтијева примјену одређеног температурног режима. Не може се користити на температурама од -5 степени Целзијуса и испод, на хладном, као и са термометром већим од + 26-27 степени Целзијуса.

  Премаз се наноси у два слоја, сваки пут сушење - око три сата, али стручњаци препоручују да се рад настави након 12-20 сати. Уверите се да се сушење може додирнути руком, да подлога не буде лепљива.

  Кнауф Бетоконтакт прајмер може бити два типа - са величином честица од 0.6 мм и 0.3 мм. Прва врста се користи у грубој завршној обради и премазивању спољних површина, друга се користи за деликатнији рад и пре схпакилновами.

  При израчунавању трошкова потребног материјала треба узети у обзир неколико фактора:

  • степен влаге у избору базе;
  • врста површине;
  • број слојева;
  • начин примене.  Са глатком површином, као што је боја и керамика, проток земље ће бити много нижи него када се наноси на бетонску плочу. Минимална цена је око 200 грама. на 1м ?, максимално - 350 грама.

  Произвођачи производе смешу у стању које је потпуно спремно за употребу. Стручњаци признају да је Кнауф Бетоконтакт прајмер маликоличина воде за бољу примјену механичким средствима.

  Када се ручно примени максимална количина воде за узгој - 50 мл по литру прајмера. У методи механичког прскања користи се разблажење 2: 1 - два дела земље један део воде.

  Предложена је друга опција за обраду тла, уз технологију која смањује проток материјала, али квалитет остаје исти. Премаз се наноси у 2 слоја. Први слој се састоји од мешавине бетонског контакта и дубоког пенетрацијског прајмера. Други - Кнауф Бетоконтакт у свом чистом облику.

  Пре мешања пажљиво промешати тако да све микрочестице буду равномерно распоређене по целом подручју. Приликом обраде површине можете користити било који алат - четкицу, ваљак, механички спреј. Ружичаста боја ће вам помоћи да видите подмазане површине.  Техничке особине и карактеристике

  Специјалисти имају дугогодишње Кнауф производе, Кнауф Бетоконтакт прајмер никада није био изузетак. Његова јединствена способност лепљења материјала различите густине и глаткоће омогућава да се користи у различитим врстама рада.

  Главна својства прајмера Кнауф Бетоконтакт:

  • трајност;
  • хидроизолација;
  • брзо сушење;
  • отпорност на алкалије;
  • униформност примене;
  • отпорност на температурне флуктуације;
  • отпорност на плијесан и гљивице;
  • висока отпорност на пожар;
  • еколошка прихватљивост.

  Произвођачи су то тврдиливијек трајања конкретног контакта ће бити 80 година. Након тога може доћи до оштећења површине и њеног потпуног уништења. Тренутно, ови подаци нису потврђени, јер је производ ушао на тржиште не тако давно.

  На третираним површинама формира се танак, водоотпоран филм који повећава перформансе хидроизолације. Ова својства се разликују по контакту бетона са другим смјесама тла.

  При развоју састава Кнауф Бетоконтакт, у њега су били укључени адитиви који садрже фунгицидна својства. Они штите премаз од настанка гљивичних обољења и плесни. Ово треба узети у обзир приликом куповине додатних материјала за завршну обраду.

  Прајмер омогућава одржавање оптималног протока ваздуха између просторије и улице, паропропусност се не смањује. Може се наносити на вертикалне, хоризонталне површине, подове и стропове. Способност зачепљења порозних база и микро-пукотина може смањити проток материјала, спријечити жбукање из снопа или пуцање других накнадних премаза.

  Температурни опсег од -40 до + 60 омогућава примену решења за унутрашњи и спољашњи рад. Композиција је потпуно безбедна за особу и не садржи токсичне супстанце. Киселост земљишта у границама нормале - пХ 7,5-8,5. Просечне стопе протока су 0,35 кг на 1 м?

  Природни састојци који су део мешавине земљишта не изазивају иритацију, немају непријатан мирис, могу се користити у затвореним просторима без страха од њиховог здравља. Гостиспуњава руске и међународне захтеве.

  Припрема површине пре наношења

  Наношење прајмера Кнауф Бетоконтакт не захтева никакву обуку која омогућава да се користи код куће. Површинска обрада је дозвољена на два начина: класично, са четкама, ваљцима или лопатицом и механизованом.  Прво, потребно је темељно очистити подлогу од прашине, прљавштине, страних честица. У овом случају није потребно уклонити стари поклопац, ако је добро очуван, не пуца и не распада се. Онда површински одмашћите, прегледајте. Дубоке пукотине и празнине пре-цементирати и оставити 24 сата прије сушења. Након тога, површине су загарантоване. Важно је напоменути да земља продире у слојеве бетонске базе неколико центиметара, ојачавајући је.

  Купци позитивно реагују на Кнауф Бетоконтакт мјешавину тла, цијене његову квалитету, практичност и једноставност примјене, економичност и брзо сушење.

  Кнауф је провјерени бренд времена. Овај модерни прајмер за грађевинске радове је популаран међу многим професионалцима. Кнауф Бетоконтакт гарантује квалитет и трајност, штеди вам новац и време.

  Више детаља о врстама прајмера и финоћи примене земљишта на различитим површинама описано је у следећем видеу.