Клизна врата према зиду: унутрашњост и касета са лажним панелом

Уз уобичајена клизна врата налазе се и касетна врата. Ово је посебан клизни систем, који је једна јединица која је инсталирана унутар зида. Након монтаже, врата се не затежу дуж зида, као у конвенционалним конструкцијама, већ директно у зиду. Ако су клизна врата конвенционалног дизајна и заузимају мало више простора, онда клизна врата на зид - не краду нити милиметар слободног простора станова.

Такве клизне конструкције имају многе предности у односу на конвенционалне клизне моделе, као и врата. Одељци за касете се такође значајно разликују у другим блоковима врата уређаја. Недостаци овог решења су такође.

Како је постављен клизни систем касете

Ако говоримо о принципу рада, онда је тешко наћи бар неке разлике од конвенционалних клизних система. Врата која иду до зида такођер се помичу уз помоћ ваљака и шина. Али разлика је и даље и веома значајна. Цела ствар у касети или оловци.

Ово је велика равна кутија у којој су скривени сви покретни елементи. Такође, у овој истој кутији, крило врата се крије. Ако желите да затворите врата, клизна врата ће у потпуности отићи до зида.

Овај систем вам омогућава да решите неколико важних задатака одједном. Да, један од ових задатака је да је јединица врата у зиду. Такав дизајн касете штити и платно и механизме од разних оштећења. То је прљавштина, прашина, лудост за малу дјецу или кућне љубимце. Штенци великих раса могу изазвати значајна оштећења елитних вратапостељина са прелепом декоративном завршном обрадом.

И тако - тканина је сигурно заштићена, и неће добити растуће занимљиво штене немачког овчара, на пример.

Шта је оловка или касета? Његове димензије су двоструко веће од ширине врата. С једне стране, постоји потпуно затворена кутија у којој се крију врата. С друге стране, постоји оквир. Овај оквир се састоји од горње и доње шине, као и трансформисаних шипки. У принципу, то је холистички систем који укључује платно за врата. Још једна предност је недостатак монтаже прије монтажних радова.

Предности и недостаци решења касете

Предности поседовања клизних касета унутрашњих врата која воде у зид - много. Сам устав има све вриједне особине.

Прије свега, међу заслугама је потребно издвојити максималну уштеду драгоцјеног животног простора, што увијек недостаје. Систем је компактно лоциран унутар отвора и одатле не вири један милиметар.

Захваљујући овом дизајну, ова врата се могу затворити врло и врло чврсто. Ако покушате да постигнете чврсто затварање у клизном систему суспензије, онда успех у овом случају неће успети. Купе за врата у том смислу је мало боље. Међутим, само структура касете може бити затворена до сада.

Крило врата не пропушта мирисе и звукове, што је веома важно за, на примјер, кухињу.

Врата, која се прикладно скривају у зиду, не само да могу бити једнослојна. Постоје многи модели шкољкашаконструкције Ово је важно. Уосталом, заједно са уским прорезима, постоје широки отвори који се морају затворити.

Касетна врата се могу израђивати по појединачним наруџбама - то вам омогућава да решите питање затварања нестандардних утора у нестандардним становима или кућама.

Такође је вредно поменути мале, али не мање пријатне ствари, као што је потпуно одсуство потребе да се барем некако попуни рупа. Прилично једноставан кит зида и налепнице тапета. Још једна угодна предност - затварачи или, прецизније, системи аутоматског затварања. Они су опремљени само скупим моделима, али ови системи су потпуно скривени од очију. Затварачи су и на електричном погону и на механичком.

И сада бисмо требали рећи о недостацима. Али има их неколико, односно само два. Први недостатак је чисто економски. Цена касета је прилично висока. А други минус - врло специфичне технологије које се користе у инсталацији овог дизајна.

Врсте касетних клизних врата

Врло је мало типова ових система, јер се ради о стандардном производу који се разликује само по укупним димензијама, врсти платна, као и конструктивним елементима.
Унутрашња клизна врата у зиду типа цоупе могу бити израђена у стандардним величинама или по нестандардној наруџби. Под стандардним величинама разумите ширину платна - то је 400, 500, 600, 700, 800, 800 и 1000 мм. У отворима од 1 м или више успостављају се структуре шкољки.

Касета може бити опремљена са готово било којим платном.Честа опција када се и касета и платно купују одвојено, а онда се монтажа већ врши. Није тешко саставити од дијелова један дизајн - оловка не раставља, већ се испоручује у цијелости.

Када се говори о додатним уређајима који додају неку функцију, клизна врата на зид могу бити опремљена системом затварања врата или аутоматским затварањем.

То је све. Веће једноставно не постоји. Али то је довољно да се опреми лепим, компактним и функционалним решењима свих врста стамбених и нестамбених простора. Веома ретко, али ипак, на продају се могу наћи предња врата, која функционишу по овом принципу. Међутим, они нису намењени за уградњу у куће или станове. Опремљени су улазом у супермаркете и друге сличне објекте.

Инсталирање врата касете сопственим рукама

Можете се безбједно изјаснити и најискреније је да је процес постављања клизних врата у зид веома компликован. Технологија такође укључује неке нијансе. Можете се носити с властитим рукама, али морате разумјети, и што је најважније, поуздано познавати технолошки процес.

Прво, треба да припремите рупу. У овој фази потребно је раставити или разбити дио зида. Чак и ако морате да га прекинете, то треба да се уради што је могуће тачније, а процес мора бити контролисан мерним инструментом.

Затим из кутије за кертриџ уклоните дужину и ширину. Овим димензијама извуците контуре за ново отварање врата и исеците их са максималном прецизношћу. Веома је важно да се ниво одржии бочни дијелови, а горњи дио - овдје је врло важна прецизност. Тачна рупа је једноставнија инсталација оловке. Такође, не треба заборавити на празнину која се пружа између отварања врата и касете. Идеално - оставите 2 центиметра и једну страну, а на другој. Празнине ће онда помоћи да се изједначи читава структура.

Следеће - касета је монтирана у примљену рупу.

Што су нивои боље испуњени, лакше ће и бука и врата и механизам радити.

Такође, у зависности од тога колико ће касета-оловка бити скинута, животни век операције зависи. Можете да причврстите касету користећи специјалне производе, или дизајн једноставно седи уз помоћ монтажне пене. Одмах примените два начина везивања.

Следећи - постављен лажни зид за клизна врата. Ту је сва суптилност у избору правог начина причвршћивања, као иу технологији монтаже гипса. У највећем делу, технологија зависи од дебљине зида, у коме је инсталирана касета са платном. Ако је дебљина довољна, онда направите оквир са профилом, ако дебљина не дозвољава, онда се гипсани зид може подићи директно на касету. За причвршћивање не користите дугачке причврсне елементе - то може оштетити крпу на вратима. Биће довољно ако њихова дужина буде 16 мм.

Ово је све што се може рећи о овим вратима касета. За већину људи, технологија инсталације може изгледати супер компликовано, али у стварности није. Имајући неке вештине, лако можете изградити овај дизајн. Али не треба мислити да је процес веома једноставан -такође није тако.

Покушаји се увијек исплате и то се изражава не само у љепоти врата или у удобности рада. То је и морални ужитак од квалитета обављеног посла, а врата касете у потпуности и потпуно вредна труда. Дизајн има многе предности, нема буке и мириса, затварачи чине операцију још удобнијом, а становници урбаних компактних станова моћи ће до 100% процијенити такво рјешење.