Клизна унутрашња преграда: фото, цене конструкција

Данас постоје многе методе које дозвољавају зонирање простора у просторијама. Најчешће коришћена опција је употреба опеке и сухозида. Има један озбиљан недостатак - смањује корисну површину. Међутим, данас је доступна ефикаснија метода која се заснива на употреби клизних партиција. Ови дизајни су веома погодни по томе што се могу померати напријед-назад ако је потребно, иу сваком тренутку, када им је потребна, могу се оградити. Присутност у просторији преграда великог броја предности и објашњења зашто је у посљедњих неколико година у питању њихова инсталација у власнике станова је замишљена.

садржај

 • Функције клизних партиција
 • Типови клизних конструкција
 • Материјал производње
  • врсте конструкција
  • Недостаци стаклених преграда
 • опције инсталације
 • Цена стаклених преграда у стану
 • закључак

Функција клизних партиција

Одлука о инсталирању елемента у стану, као што је преграда, омогућава власникуда искористи своје предности:

 • Присуство таквог дизајна у просторијама омогућава вам да заборавите на планирање и извођење радова;
 • Због лагане конструкције и мале тежине, процес монтаже ових конструкција траје минимално времена. Појава је олакшана развојем технологије, која је била широко распрострањена у југоисточној Азији, гдје су врата већ дуго изведена у облику преграда;
 • Због ниске цијене свихпотрошачи имају могућност да одаберу одговарајући модел у складу са својим финансијским могућностима,
 • Клизне партиције пружају много могућности дизајна, што вам омогућава да одаберете дизајн који може да украси ентеријер просторије;
 • Употреба преградних зидова омогућава рационалније коришћење животног простора без стварања проблема приликом кретања у затвореном простору;
 • Појединачни модели могу да прођу кроз светлост и истовремено показују исту снагу као конвенционална врата.

Типови клизних конструкција

Предложене клизне преграде данасмогу се поделити у неколико типова , у зависности од причвршћивања /типа кретања крила:

 1. Са механизмом шина - ова опција укључује постављање водилица на површини пода и стропу, које се користе за кретање са ваљцима вентила, који заједно чине мрежу;
 2. Без прага - у овој изведби, мјесто причвршћивања врата је стропни профил. Подна површина се користи за постављање заставе како би се спријечило превртање мреже;
 3. Поглед склапања - ова опција је направљена у облику врата хармонике. Укључује инсталацију на површину пода и плафона. Његова главна карактеристика је да су затварачи међусобно повезани када се структура почне отварати, преклапајући један за другим у близини зида. Слична верзија клизних партиција је најбоља јер захтева мање простора за инсталацију структуре. На првом мјесту, цијенеће га власници једнособних апартмана истудио апартмани;
 4. Клизно нагнуто - овдје је прикладно дати примјер са бочним вратима минибуса Газела. Слично томе, ова верзија партиција такође функционише: прво морате да одгурнете, а затим да се померите на страну. Такви дизајни су високо запечаћени, а на позадини одличних звучних изолација, ове преграде имају покретну структуру.

Материјал производње

Иако се за ове сврхе могу користити било какви материјали, најчешће клизне преградесу од стакла . Не тако атрактивна опција у поређењу са њима су преграде направљене од целог стабла, јер не само да имају велику тежину, већ и не дозвољавају пролазак светлости.

Ова околност је такође допринела значајном ширењу стаклених преграда за различите просторе: док настављају да обављају своју главну функцију, такве структуре омогућавају људима да виде шта се догађа иза њих.

врсте конструкција

Овај елемент клизних партиција заслужује посебну пажњу као оквир који се може креиратина основу различитих материјала:

 1. Оквири израђени од алуминијумског профила . Предности ових дизајна треба да буду мала тежина, крутост и прилично дуг животни век. Ако је дрвени оквир често "вођен" као резултат контакта са влагом, онда алуминијске конструкције немају такав недостатак. Они омогућују да их украсите различитим декорима, укључујући дрвене траке, што неће довести до плачаструктура и истовремено, када додирнете површину, осетиће се дрво. Материјал као што је алуминијум постао је широко распрострањен: често се у канцеларијама и кућама уграђују алуминијумски оквири са стакленим плочицама.
 2. МДФ оквири . За њихову прераду могу се користити буков или храстов фурнир, а ови дизајни сами могу бити изведени у различитим бојама и бојама, имају врло респектабилан изглед. Важно је напоменути да ови производи, у позадини њихових особина, остају једноставни у дизајну и имају ниску цијену.
 3. пластика . За савремене потрошачке и унутрашње преграде од овог материјала може постати добар избор, због њихових заслуга. Поред мале тежине и високе чврстоће, они вам омогућују да украсите уз употребу разних материјала, укључујући дрво, стакло и друге. Ови производи изгледају веома хармонично у ентеријеру студија и истовремено су приступачни.
 4. Унутрашње преграде без оквира . Основа од њих је каљено стакло, дебљине 8-13 мм. Због своје издржљивости и крутости, не ствара непријатан шум током кретања. Такве унутрашње преграде су се дистрибуирале у канцеларијама и кућама. Прво, ова опција ће изгледати одлично за одвајање купатила. Иако се приликом таквог именовања власник мора припремити за њихово буђење, али они не стварају проблеме у бризи и имају као оквир профил од нерђајућег челика. Унутрашње преграде од стакла данас су високо тражене у односу надруге дизајне. И користе стакло које може имати различите изведбе. Модели од мутног стакла су представљени у облику производа са једва приметним зеленим или сребрним нијансама, који ефикасно надопуњују обрасце и боје.

На тржишту су такође доступни моделиса чврстим мат стаклом , који се могу такмичити у погледу дизајна дизајна. Стаклени витраји су производи који нису доступни свима због високе цијене. Као главни елемент користе се вишебојне наочаре од којих се формира слика одређене боје. Због ограниченог броја таквих декорација, они су прилично скупи, поред тога, у сваком ентеријеру, ови дизајни могу бити одговарајући.

Варијанта са парцијалним матирањембиће разумно решење само када је ова процедура изложена читавој стакленој површини или неком њеном делу.

Недостаци стаклених преграда

Ако говоримо о главним недостацима својственим унутрашњим преградама од стакла, то је маркер и неприкладност за поправку. Тако, у случају пукотине на стаклу, власник мора бити спреман за потпуну замјену, што ће, с обзиром на високе цијене за цијело стакло, захтијевати знатне трошкове.

инсталационе карактеристике

Одлучујући да украсите унутрашњост са клизном преградом, власник мора запамтити о нијансама његове инсталације. Штавише, у том погледу, такви производи се разликују од уградње обичних врата.

Прва стварје процјена рупе , гдје ће бити уграђенаунутрашње преграде. Ове радове можете радити само ако има довољно мјеста за постављање врата. Али чак и ако рупа његове величине није погодна за одабрану преграду, власник увијек има могућност да купи потребан дизајн по наруџби, која не само да савршено улази у рупу, већ ће и омогућити украшавање просторије.

Да би се осигурало да на крају инсталације клизних партиција не постоје недостаци, потребно је имати на уму сљедеће нијансе:

Важан параметар једебљина кравате , која се односи на висину од пода до стропа на мјесту које је одабрано за постављање конструкције.

Нарочито је потребно бити опрезан када се ради о великим међупросторним преградама: за отвор ширине 1 метар је дозвољено, ако се паралела стропа не поклапа са подом не више од 1-2 милиметара. Са већом ширином рупе, на пример, 3 метра, потребно је елиминисати такву грешку поравнавањем џампера или пода на пријемном месту.

Током рада мора се узети у обзир тежина преграда. Највеће потешкоће могу настати са стакленим посудама које су превише тешке. Постоје такви модели, чијатежина може достићи и 50 кг . Мора се узети у обзир да оптерећење које даје тежина преграде пада на зид или плафон. У случају да је материјал потпорног зида цигла или бетон, власник ће бити присиљен да ојача рупу тако што ће је поставити у оквир од челичног оквира.

Постоје ситуације када власникодлучује да изврши инсталацију преграде окружене лажним зидовима или сухозидом. У таквим ситуацијама биће неопходно да се осигурају шине, које обављају функцију ослонца преграде, између зидова. Требало би да одбијете да користите за уградњу суве градње. Овде постоје две могућности: чврсти носећи зид, који има темељ од цигле или бетона, или чврсту конструкцију која подржава вођице.

Цена стаклених преграда у стану

Пре него што се донесе коначна одлука, потребно је узети у обзир многе факторе, укључујући цене завршених пројеката. такви производимогу коштати другачије , што је одређено следећим факторима:

 • Тип партиције;
 • Димензије и конфигурација производа;
 • Број панела;
 • Тип употребљеног стакла;
 • Коришћење декорације;
 • Ниво перформанси механизама и опреме.

Ако поредите стаклене конструкције са производима од сухозида, прво ће захтијевати високе трошкове. Приближна разлика у цени биће око 50-70%. Међутим, ово је у потпуности надокнађено вишим функционалним квалитетима.

У просеку, преграде у економској класи, које укључују једнокрилно стакло и једна врата, без регистрацијекоштају 1500-2000 рубаља. по 1 ск. м. м . И овде је потребно узети у обзир само трошкове саме партиције, а да при томе не узмемо у обзир инсталацију.

Конструкције, које представљају средњу класу преграда, које имају величанствен декор, нуде се по цени од 2500-3500 рубаља за 1 квадратни километар. м.

Цена елитних производа почиње од 5000за 1 ск. м. м.

Ако у стан уградите клизне преграде од стакла, онда уз њихову помоћ можете без икаквих проблема претворити собу у право ремек-дело, под условом да се дизајну додели одговарајуће место, а она ће узети у обзир посебне карактеристике собе. Популарност таквих структура је у великој мери последица карактеристика стакла које се у њима користе. Из тог разлога се може очекивати да ће у блиској будућности такве преграде постати још траженије.

закључак

Унутрашње клизне преграде су представљенена одличан начин за зонирањеза сваку просторију. Са малом тежином и лакоћом уградње, они омогућавају сваком власнику да ефикасније организује простор иу канцеларијском простору иу дневној соби. Да би се искористиле све предности таквих конструкција, важно је не само одредити релевантни материјал, већ и одабрати мјесто гдје ће бити инсталирани, као и одредити оптималне димензије производа. У овом случају, такве преграде ће моћи да дају власнику задовољство да их свакодневно користи.

Унутрашње клизне партиције
)