Кит на дрвету: врсте и како се примјењују

Производи у дрвеној кући увијек су уживали огромну популарност, људи су их куповали и куповали. Али најчешће без употребе било каквих средстава за заштиту дрвета, изгледа не баш естетски, у њој има пукотина, а изглед постаје све слабији, а висок квалитет се уопште губи. Кит на дрвету даје могућност да се исправи било који недостатак и да се материјал врати на оригинални изглед.

типови пунила

Кит на дрвету је неопходан да би се сакриле или потпуно уклониле рупе. У зависности од састава средстава разликују се неколико њених врста. Такође треба напоменути да се нијансе кита разликују једна од друге, јер морају одговарати различитим врстама дрвета.

Кит на дрво на растварачима

Овај алат је веома популаран, користи се дуги низ година, и као професионални мајстори и као почетници. Гит на растварачима - то је прва врста средстава, а већ на основу тога почели су се стварати и друге врсте. Такав уређај има веома високу чврстоћу, али је хемијски опасан, а мирис нема најлепше.

Дрвени кит на бази воде

То је стварно сигурно. Да бисте је користили и примијенили на дрво, не морате имати никаква посебна знања или вјештине, лако је проучити упуте. Ако га ставите на дрво мало више него што вам је потребно, онда морате да га обришете не ацетоном или алкохолом, већ једноставновлажну крпу. То олакшава рад са дрвеним китом.

Обратите пажњу!Кит на бази воде се суши дуго времена, тако да је његов период складиштења прилично дугачак. Високе карактеристике лепљења помажу при наношењу уређаја и на полирани материјал.

Главне карактеристике китова од дрвета:

1. Кварови квалитета су елиминисани.

2. Користи се за фуговање фуга.

3. Еколошки безбедно.

4. Неосетљиво на влагу.

5. Да ли је издржљив.

6. Не деформише никакву температуру.

7. Дрво је заштићено од изгарања.

8. Висок ниво еластичности, што омогућава стварање различите текстуре.

Сва ова својства појављују се одмах након исушивања медија, и то само уз његову правилну примјену.

Кит на бази дрвета на бази нафте

Ако вам је потребан спољни лек за заштиту дрвета, онда купите уље те врсте. Савршен је за завршне фасаде. Уређај има одлична водоодбојна својства и способност да толерише лоше природне појаве. Још једно складиште за дрво би једноставно пукло и заспало. Произвођачи стварају такве жбуке различитих нијанси, тако да не морате користити додатне боје и боје. Производи се у капацитетима од пола килограма до 15 килограма, тако да можете купити кит у било којој количини.

Полимер кити за дрво

Зове се и акрилни кит. Односи се на било коју област поправке и изградње.Ово се може објаснити његовим одличним перформансама, као што су трајност, недостатак скупљања и еластичност. Производ се може користити у сувим и влажним подручјима. Ова сорта не само да издржава различите температурне разлике, већ и издржава значајно оптерећење. Због тога се може користити за третирање дрвета за подне облоге.

Главна својства акрилног гита:

1. Висок ниво еластичности. Супстанца може да попуни чак и најмање пукотине.

2. Једноставност слагања. Довољно је једном ставити лијек на површину и потпуно се осуши.

3. Дуготрајно коришћење. У зависности од ње, дрво може да вам служи од 4 до 12 година!

4. Овај кит је веома скуп, али његова цијена ће вам платити први пут, јер би фондови за воду и нафту прије овог периода већ пукли.

5. Богате боје.

6. Готово да не акумулира прашину.

7. Брзо се суши.

Шта треба тражити приликом избора дрвета

Слажем се, није мудро претпоставити да ће било која врста кита одговарати вашем дрву и врсти посла. Квалитативна средства морају у потпуности попунити све празнине и рупе. Ако морате да радите са влакнастим дрветом, онда се користи кит за пуњење. Напунит ће поре и украсити природну текстуру материјала. Користећи дрвену закрпу, можете створити задивљујуће ефекте на материјал са којим радите. Да бисте изабрали фактурупорозно дрво, користите контрастни тон. До данас, руски филер "Тиккурила" ужива огромну популарност. Многи стручњаци за грађевинарство и поправке говоре добро о томе.

Пазите!Пре наношења китова, погледајте како изгледа. Распрострите се на ненаметљивом подручју и сачекајте да се медијум осуши. Уосталом, не заборавите да су неке стене деформисане од влажног отпада, и морате знати да ли је овај кит прави за вас или не.

За најбољи резултат потребан вам је:

1. Провести тестирање на посебном комаду дрвета, обратити пажњу на пуњење пора, ниво сушења итд.

2. Купите неколико нијанси кита. Одмах одредите боју средстава које нећете успети, тако да морате да је покупите.

3. Обратите пажњу на дебљину складишта. На пример, растварачи не попуњавају празнине.

4. Обратите посебну пажњу на воду, јер се суши дуго времена.

Како ставити киту на дрво

1. Немогуће је примијенити лијек на улици на температури испод +5 ступњева, јер композиција не може у потпуности попунити све шупљине. Влажност не смије бити мања од 70%.

2. Површина коју ћете обрадити мораће се претходно очистити од прашине и прљавштине. Ако је дрво претходно обојано, боја се уклања посебном лопатицом.

3. Ставите кит на дрво са спатулом од нерђајућег челика.

4. Ако је пукотина дубока, боље је да је попуните са неколикобаллс Први слој се наноси - суши, наноси се следећи слој.

Дрвни производи су одувек били, јесу и биће највише тражени, јер дрво припада природним материјалима, због чега се његова популарност неће променити, па без кита на дрвету неће успети. Ваш задатак је да изаберете најбољи лек и правилно га примените.