Кинеска метална врата: улазне крпе, рецензије купаца о њима

Кина је свима позната као најбољи добављач јефтиних производа широког спектра. Дуго је роба из Кине била прилично негативна, разликовали су се у прилично ниском квалитету. Али у наше време, потрошачи често бирају кинеска метална врата, јер савремена роба постаје све квалитетнија, уз одржавање приступачне цене, тако да се догађа и са вратима.

Логично је да нису сва кинеска метална улазна врата једнако квалитетна и имају одличне критике, директно зависе од произвођача. Али ипак, могуће је изабрати прилично јефтино и поуздано кућиште кинеске производње ако правилно приступите питању.

Јефтинија - није пресуда

Чињеница да је цена металних врата произведених у Кини у великој мери последица производа лошег квалитета је нетачна. По нивоу продаје врата на руском тржишту, кинеске фирме се налазе на врху 3. И то је упркос повећању захтјева руског потрошача на квалитет робе. Поставља се питање: како кинеска врата одржавају ниску цену, стално повећавајући ниво квалитета? Одговор је једноставан: у Кини се производња преноси на транспортер, а људски рад се вреднује мање него у Русији и европским земљама, због чега се смањују трошкови произвођача и формира ниска цена производа.

Мини-фабрика за производство на врата в Кини.

Распон цена

Кинеска улазна врата су присутна у свим ценовним категоријама и практично свуда. Цена металних врата азијске производње знатно је нижа него код страних произвођача.


Опција буџета.

Кина је најјефтинија врата направљена од танких челичних лимова и сада се зове "фолија". Хаковање се врши помоћу две заједничке браве. Врата се најчешће постављају у становима у којима се не чувају никакве вриједности, или у случају посебног предсобља за неколико станова. У овом случају, поуздана чврста врата се постављају на улазу у предворје, ау становима се успоставља економска класа, по цијени од 3 до 7 тисућа куна.
Врата са вишом цијеном имају боље карактеристике које су сличне руским производима, а имају и јефтинију цијену.
Дакле, снажна врата која имају слојеве звучне и топлотне изолације са заштитом од ломљења, имају цену од 10 000 рубаља.

Фактори за избор врата

Врло често приликом избора кинеских металних врата, потенцијални купци не знају шта да траже.

Прва достојна студија је сигурност браве од ломљења. Већина кинеских врата су једноставна, али имају специфичну заштиту од браве. Готово увек комплет садржи резервни кључ који блокира оригиналну тастатуру када она нестане. Готово сви узорци средње и више класе имају браве са методом вертикалног затварања. То доприноси сигурности, јер се обичне цилиндричне браве лако ломе.

Кинеска улазна врата која припадају економској класи и направљена од прилично танког метала, потпуно су нестабилна против механичких удара. Прескочите врата (понекад чак и нож за конзервирање) и изрежите браву - типично понашањекрекер јефтиних врата. У овом случају можете одабрати врата дебљине лима од 1,2 - 1,8 мм, што ће лопове учинити више уреднијим од провале. Производе се врата сличне дебљине и руска, али је увоз из Кине много јефтинији.

Заштита од буке и хладноће

Да би се соба изоловала од звукова и топлоте, у врата морају бити уметнути специјални изолациони материјали. Са јефтиним кинеским вратима, једна од њихових слабости је изолација. Максимум који се може очекивати је пјенасти полистирен и валовити картон унутар врата. У скупљим моделима изолациони и акустични изолатор служи минерална вуна.

Екструдирана полистиренска пена.

наступ

Кинеска врата могу имати подлогу од МДФ-а, или слој прашкасте боје, на коју је метална база врата лојална и добро учвршћена. Скупља врата покривена су висококвалитетним лаковима.

Ако су компоненте за врата исправно одабране, онда ће сама врата моћи да употпуне и декоришу сваки ентеријер.

Када се разматра кандидатура кинеских врата, можете наћи квалитетне опције са добрим нивоом сигурности и добром ценом од 6000-12000 хиљада рубаља.

Инсталирање кинеских врата

Није лако поставити кинеска улазна врата властитим рукама, деси се да су нека врата неспојива са отворима врата и могу бити сасвим погрешна.

Припрема за инсталацију

За радове на инсталацији требат ће нам сљедећи алати:

  • платно и кутија за врата;
  • Изолациони материјал, бугарски, монтажни;
  • Монтажапена, перфоратор;
  • типле, неопходна опрема;
  • Бушење са специфичним бушилицама (победитовими).

фазе инсталације

Прво, морају се извршити мерења како би се осигурало да се врата отварају у отвор. Када купујете кинеска врата, често се дешава да имају мање или више рупа, а онда морате или сами одрезати врата или променити рупу. За мерење је потребно увући врата у отвор и изрезати углове кутије.

Као резултат цртежа, видеће се каква би требала бити рупа и колико је потребно да се пресече врата платна. Након рачунања додатних центиметара врата и ормарићи се пресецају бугарским, а за промену рупа и бугарске потребе, али са специјалним диском.

Професионални градитељи инсистирају да је боље промијенити саму врата, а не рупу. Да би се смањила њена величина, неопходно је раставити цео систем на елементима и смањити их тачно. Са стране дворца се може оставити сама, одсећи дизајн само на врху и на дну.

То је много лакше урадити него променити бетонску основу. Бетонске славине могу пукнути и пробити се током бушења, а зидови могу добро добити пукотине.

Након монтаже, уз помоћ пробијача у рупама за бушење за типле и бушилице, направите исте, само у кутији. Склоп није наслаган на поду, као дрвени пандан, већ је причвршћен на врата.

Рад треба стално пратити ниво, јер дизајн врата кинеског поријекла чини уградњу свјетла итривиални задатак. Дрвени клинови се користе да би се избегло клизање врата док се затежу вијци. Препоручује се чишћење само у року од једног дана након завршетка посла.

После овога иде ново платно, које је у суштини нова врата.

Унапред припремљени гријач налази се унутар врата умјесто валовитог картона, што није потребно у смислу буке и топлинске изолације.

Као изолатор, најприкладнија је пјена или минерална вуна.

Приликом одабира кинеских металних врата, пазите да је премаз кован, а не лакиран. То је због оштрења, током којег лак може да се разбије. Након комплетног склапања тканине, мора се провјерити прије сјетве на петљи. Потребно је проверити паралелност линија користећи ниво.

Монтажа шарки.

За шарке, рупе морају бити припремљене унапред. Обично се на кутију постављају четири затварача за петљу према следећој шеми: две петље испод, једна испод је мало испод, а доња испод. Прве петље у растављеном облику причвршћене су на кутију, а затим на крило врата. Пре него што објесите врата, отпустите машинско уље да би добро функционисали.

Након провере резултата рада на одступању и другим дефектима, рупа између зида и кутије се пуни монтажном пеном. Бор је великодушан, јер је дизајн сам по себи тежак и биће му потребно више снаге да га поправи. Након сушења пене, избочени делови се одсече ножем. Инсталација је завршена иврата су спремна за употребу.

Правила поправке

У процесу рада, кинеска врата, као и други системи, имају тенденцију да се сломе. Али, ако се ријеше велики проблеми, потребно је сервисирати стручњака, онда је са малим недостацима сасвим могуће да се носи са својим рукама. То је метална грешка која је наша главна заштита од лопова, па би стога требало да јој се обрати пажња.

Ако су се улазна врата срушила, онда је то потпуно рјешив проблем, за који Кина није марила. Главни симптоми пристрасности су огреботине прага и значајни напори који прате затварање. Поред преднапона, изолациона својства врата се погоршавају и прескаче већу количину звука.

Врата се могу залупити због ударца структуре врата, која су на крају срушила врата или трошила шарке. Чак и ако су кинеска улазна врата вашег стана објешена на најскупље петље, то није сто посто заштита од изобличења. Да, било која петља може постати непогодна због велике тежине врата, посебно у оклопним и вишеслојним дизајну.

Скривене шарке на кинеским вратима често застану.

Овај проблем се лако третира резањем петљи и замјеном новим. Ово се на први поглед чини лаким процесом. Потешкоће ће почети већ у фази одабира резервних делова, када морамо да изаберемо петље само до наших врата. Такође, преклапање кутије може да се фиксира на доказан начин - формирање клина.

Још један од најчешћих проблема у металним вратимаДолазни, а посебно кинески, могу се назвати хрђом. Али његово уклањање је такође далеко од лаког задатка. Прво, морамо припремити врата за уклањање црвених инфекција.

Фитинзи и заптивачи су претходно демонтирани, а уз помоћ специјалне четке за метал, рђа и љуштена боја се очисте.

Након чишћења, површина врата је брушена и одмашћена посебним алатом. Снажно оштећена подручја врата су премазана китом. За заглађивање и изравнавање површине врата се поново полирају и заснивају на аеросолној мешавини.

Да би поправљени дизајн изгледао као нови, потребно га је обојити. За дужи рад, врата се обоје у два слоја, што узрокује да се други осуши након првог исушивања. Након завршног сушења боје, заптивач и други елементи се враћају на мјесто.

Дакле, врата, посебно улазни метал, чак и производња земље као што је Кина, су потпуно једноставни за самопомоћ. То ће вам уштедети буџет и развити своје вјештине као сервисер.