Карактеристике и уградња багета на плафон

Приликом одабира багета за плафон, обратите пажњу на материјал багета, а за време поправке фуга између стропа и зидова често су неравне. Можете користити специјалне багуете да изравнате површину. Приликом одабира одређеног модела морате обратити пажњу на бројне нијансе. Неопходно је узети у обзир материјал из којег је израђен плафон и димензије просторије. Осим тога, морате узети у обзир материјал из којег се прави багет. Сваки материјал има бројне недостатке и предности.

Како лијепити багет на стропу властитим рукама

Обрада површине зидова и плафона је обавезна пре лепљења багета

Прије уградње потребно је припремити површину и припремити љепило. Површина не смије имати никакву храпавост или микроокружење. Можете их уклонити користећи брушење коже. Тада се плафон и зидови треба третирати прајмером.

Након обраде површине, морате правилно израчунати количину потрошног материјала. Да бисте то урадили, морате израчунати обим просторије и поделити број за два. Додајте 2-3 бара на добијену вредност.

Можете да ставите багет са посебним завршним китом.Да бисте то урадили, следите следећи алгоритам:

 1. Прво морате помијешати кит с водом.
 2. У добијену смешу додајте кап ПВА лепка.
 3. Нанесите раствор на ивицу багета лопатицом.
 4. Препоручује се и да се штрудла чврсто притисне на плафон.
 5. Уклоните вишак пунила помоћу лопатице.

Штапостоје зидови и стропови

Данас су зидне и стропне летвице представљене у широком асортиману. Да бисте пронашли одговарајући модел, морате узети у обзир величину просторије и материјал од којег је направљена.

Приликом одабира багета обратите пажњу на његову текстуру. Покупите подлогу која се складно уклапа у дизајн вашег ентеријера. Пожељно је да боја стропа и лајсне буде једнака.

Широк избор ће вам омогућити да одаберете прави багет за свог ин-теријера

Условно разликујете следеће врсте багета:

 • За украшавање зидова. Лијепљење таквих производа је лако, јер имају само једну страну љепила. Са зидним багетом можете направити различите декоративне нише или оквир за огледала. Такви производи се могу обојити.
 • За плафон. Такви багуети се користе за украшавање просторије. Осим тога, такви производи се могу користити за фиксирање двослојних плафона.
 • За завјесе од тканине.Такви багуети имају две функције - фиксирање и декорацију. Љепљење таквог багета је такођер врло једноставно.
 • Позадина.Багуете на тапетама су постављене за тапете.

Грешке су направљене од:

 1. Полиуретан и пена.Полиуретански багуети се могу залијепити силиконским заптивачем. Ако је површина зида неравна, можете користити пјенушави бамбус. Потребно га је залијепити прије завршне обраде зида и стропа. Када се користи пенаБагуетте, молимо попуните велике пукотине са шпатулом.
 2. Дрвеће.Дрвени багет се може причврстити чавлима или саморезним вијцима. Шарке причвршћивача морају бити покривене китом.
 3. Пластика.Пластичне кукице су причвршћене на плафон помоћу металне или дрвене шине. Ови постоља се фиксирају помоћу вијака.
 4. Алуминијум.Багуетте, направљен од овог материјала, треба причврстити директно на плафон.
 5. Гипс картон.Кукци из овог материјала причвршћени су за алабастер.

Инсталирамо пластични багует за стропове: инструкције корак по корак

Пластични калупи се често користе за постављање стропова на шаркама и резбареним строповима. Плоче од пластике могу имати харпун, клин или стезаљку.

Пре инсталирања, потребно је да израчунате обим просторије. С обзиром на број који сте добили, бројите колико ће вам требати багет. Напомињемо да је стандардна дужина постоља од ПВЦ-а 2,5 метра.

Обратите пажњу на причврсни багет. То ће зависити од изгледа багета

Възможността на пластични багуетте се изпраава в следуусем редоследу:

 • Прво, лајсна треба да се реже помоћу посебне клатне пиле. Обратите пажњу на то да у подручјима за резање не би требало да постоји никаква мрља јер могу оштетити тканину.
 • Поравнајте угао профила на 45 степени.
 • Обратите пажњу на положај монтаже багета на зиду.
 • Уз помоћпричврстите постоље на типле.

Како одабрати лепак за багет на стропу

Које је најбоље љепило за багете? Стручњаци кажу да је најбоље да се лепило стави са лепилом. Брзо се држе и издржљиви су. Међутим, решења лепка нису прикладна за лепљење постоља од пене.

Ако желите да пронађете универзални алат за лепљење, обратите пажњу на течне нокте. Они су акрил и полипропилен.

Такође можете користити кит на бази акрила. Овај материјал је одмах извучен. Поред тога, акрилни кит се може користити за елиминисање разних неправилности.

Својим рукама правимо флексибилни багет за плафон

Ако имате необичан декор у вашем стану, препоручљиво је да користите флексибилни багет. Да би дасци добили округли облик, довољно је једноставно.

То можете учинити на 3 начина:

 1. Багуете је могуће савити тако што ћете направити неколико посекотина са стране капије.
 2. Други метод обухвата резање плоче на мале комаде. После овог поступка, делове багета треба ставити заједно.
 3. Термичким ефектима. То можете учинити загријавањем базне плоче са сушилом за косу. Након деформације, препоручљиво је спустити производ на хладну воду.

Ако немате специјалне алате, можете користити полиуретанске багете. Такав постоље се лако може деформисати.

Употреба вруће паре ће вам омогућити да обезбедите потребан облик багета

Дрвени багет се може савијати користећи претходно кухање на пари. Под утицајем пара лајсни постају укусни. Након деформације дрвеног багета пожељно је да се то учврсти теретом.

Карактеристике и инсталација багета на плафону (видео)

Багуетте налепница је једноставан процес. Са њим је лако руковати чак и за почетнике. Пре постављања плафона на строп, пажљиво проучите његове особине. За уоквиривање спуштених плафона препоручује се употреба постоља од ПВЦ панела. Пре уградње, обрадите површину зидова и плафона. Препоручује се да се елиминише свака микро-материја и нанесе прајмер на површину.

Плафонске летве (фото))