Карактеристике и највећи произвођачи моћних ЛЕД диода за батеријске лампе

Приликом избора или рада са новом ЛЕД лампом, неопходно је обратити пажњу на ЛЕД који се користи. Ако је једини задатак будуће свјетиљке освјетљење тамног улаза, онда ће се овај задатак носити с готово било којом свијетлом бијелом ЛЕД свјетлошћу. Друга ствар је жеља за преносивим уређајем за осветљење са параметрима за сложенији задатак. У овом случају, свјетлосни ток је од посебног значаја, односно способност фењера да производи прилично снажан сноп и осветљава широко подручје простора.

ЛЕД диоде од којих су брендови на највишим позицијама и које се њихове свјетлеће диоде користе у батеријским свјетиљкама?

Главне карактеристике

Квалитет светла које емитује лампа одговара ЛЕД-у који се може позвати без претјеривања у срцу уређаја. Стабилност срчане фреквенције фењера зависи од многих параметара, од којих је главна потрошња струје, светлосни флукс и температура боје. Законодавац моде се сматра компанијом Црее, која производи широк спектар супер светлих и снажних ЛЕД диода, укључујући и лампе.Модерне џепне лампе пројектоване су на један ЛЕД са снагом од 1, 2 или 3 вата. Код перформанси са једним колом, једносмерна струја је око 350 мА са падом напона од 2,8-2,9 В.

Струја и напон дво-ватног ЛЕД-а је око 700 мА и 3,0 В, а сличан 3 В кристал троши око 1000 мА.мА и 3,2 В. Ове електричне карактеристике су типичне за моделе ЛЕД диода водећих светских брендова.

Интензитет зрачења, који се назива и светлосни флукс, зависи од произвођача и породице ЛЕД. Вредност пасоша светлосног флукса ЛЕД-ова велике снаге узима се за мерење максималне дозвољене радне струје. Произвођач брендираних светиљки, заједно са типом уграђеног ЛЕД-а, означава број лумена које производи производ.

Нажалост, често на амбалажи бљескалице указују на прекомјерне карактеристике, укључујући и свјетлосни ток. Разлог за то је једноставан - сваки произвођач жели да оствари што више производа.

Светлосни ток је нераскидиво повезан са температуром боје светлости. Модерне светлеће диоде могу зрачити светлосним флуксом до 200 лумена по 1 вату и могу се направити са било којом температуром светлости: од жућкасте до топле до хладне беле. Светла са топлим белим зрачењем (Т? 3500 ° К) су најугоднија за очи, али мање жива. Осветљење са неутралном температуром боје (Т = 4000-5500 ° К) ефикасније омогућава разматрање малих делова. Хладно бели зрак (Т? 6500 ° К) у снажним лампионима са великим распоном осветљења, али дуго времена, иритантан вид.Због немогућности тачних прорачуна, очекивано трајање живота ЛЕД-а се израчунава методом екстраполације. На температури од 25-50 ° Ц, њихов животни век кристала може прећи 200 хиљада сати, али то није економски оправдано. Стога, произвођачиомогућавају повећање радне температуре на 85 ° Ц, чиме се штеди на хлађењу. Прекорачење прага на 150 ° Ц доводи до неповратних процеса сагоревања кристала и губитка светлости.

Индекс преноса боје (ЦРИ) је квалитативни индикатор који карактерише способност ЛЕД да осветљава објекте без нарушавања њихове стварне боје. За изворе ЛЕД освјетљења, укључујући свјетиљке, индикатор боје 75 ЦРИ и више сматра се добрим.

Важан елемент ЛЕД-а је сочиво. Он поставља угао дифузије светлосног флукса, и тиме одређује опсег снопа. У техничким карактеристикама ЛЕД диода морају увијек указивати на угао зрачења. За сваки модел, овај параметар је индивидуалан и може варирати од 20 до 240 степени. Снажне ЛЕД диоде за лампе имају угао од 90-120 ° и обично се испоручују са рефлектором са додатном лећом у кућишту.

Упркос оштром скоку у развоју снажних мулти-кристалних ЛЕД-а, светски лидери настављају да издају мање снажне ЛЕД-ове. Производе се у случајевима мале величине, који не прелазе 10 мм ширине или пречника. Типична вредност струје ових ЛЕД не прелази 70 мА, а светлосни флукс - 50 лм. Снажне бљескалице на њиховој основи постепено нестају са полица трговина, због најгорих техничких карактеристика и потребе за серијски паралелном везом за побољшање осветљености. У поређењу са једним моћним кристалом, поузданост кола и угао расипања неколико таквиху једном случају је много горе.

Одвојено, вреди поменути четвороводне ЛЕД у случају П4 "СуперФлук" или "Пиранха", које имају побољшане спецификације. Постоје две важне предности у Пиранха ЛЕД диодама, због којих су тражене:

  • равномерније распоређује светлосни ток;
  • не захтевају одвођење топлоте;
  • имају ниску цену.

5 највећих произвођача

Преносива светиљка треба да буде не само ергономска, већ и да има поуздани ЛЕД извор са високим радним веком без губитка светлости. Да не би погрешили са избором, приоритет треба дати произвођачима ЛЕД производа светске класе.

Дивизија јапанске компаније Ницхиа дуго времена је била на водећој позицији у производњи ЛЕД-а свих врста. Због високих трошкова производње и повећане конкуренције из Кине и Тајвана, њихове ЛЕД диоде у лантернима европског тржишта све су мање управљиве. Међутим, Ницхиа треба свет као мотор напретка. На крају крајева, развој јапанских компанија заснива се на њиховим кинеским и тајванским колегама.Снажне ЛЕД диоде за свјетиљке свјетски познате компаније Црее одржавају првенство не само на америчком континенту. Захваљујући нижим трошковима и високом квалитету, ЛЕД диоде из Црее-а доступне су свима онима који желе европски континент. Лампица цигара на снажном кристалу америчког бренда је поуздан пријатељ у кампањи, ноћни риболови тако даље.Пхилипс Лумиледс је европски произвођач широког спектра светлећих диода. Компанија је остварила одређени напредак у изградњи система вањске расвјете функционалне и архитектонске вриједности. Програмери компаније Пхилипс Лумиледс имају свеобухватан приступ изградњи ЛЕД система, узимајући у обзир њихов дизајн, степен заштите и једноставност употребе.Добро позната у Русији, јужнокорејска корпорација Самсунг је правовремено финансирала своју дивизију за проналажење нових ЛЕД решења и сада има пун циклус производње емитованих диода. Самсунг није ограничен на производњу ЛЕД позадинског осветљења за сопствене дисплеје. Њихови успјеси проширили су се и на друге сегменте тржишта: ЛЕД-ове велике снаге (укључујући и лампу), ултра-блиставе бљескалице, као и модуле за унутрашњу и вањску расвјету.Осрам Опто Семицондуцторс постао је познат по одличним перформансама Дурис серије ЛЕД диода, које се одликују високим свјетлом и индексом преноса боје. Немачка компанија је уложила пажњу на увођење ЛЕД технологије у индустријском сектору, фокусирајући се на производњу готових специјализованих лампи и прибора. У Осрамовим лабораторијама, индикатори диода које емитују светлост не само да повећавају видљиви спектар, већ и откривају ИР, СФ и ласерски правац.

Извештаји научника, заједно са вестима о развоју вештачке расвете, сведоче о континуираној здравој конкуренцији између великих корпорација. Позитивни трендови у развоју ЛЕД технологије мипогледајте у стално ажурираном асортиману фењера који су задивљујући својим далекометним снопом, високим степеном заштите, могућношћу пуњења из соларне енергије и другим кнов-хов.