Карактеристике дизајна и дизајна: двослојни растегљиви плафони

Двоетажни растегљиви плафон - модерна и популарна опција за завршну обраду стропова, која ће вашој соби додати нови рекорд Двоструки растегљиви плафони - то су варијанте занимљивог, естетског, сложеног дизајна површине стропа. Гледајући слике таквих плафона, можете видјети примјере дизајна простора, гдје лијепе таванице преузимају на себе главну улогу у дизајну. Они и зонирају простор, и украшавају, и уједињују различите елементе себе, и формирају нову врсту просторије.

Двослојни напонски плафон: карактеристике конструкција

Предности ове конструкције су многе, понекад више од недостатака. Нивелишни плафони не само да чине дизајн новим, оплемењујућим простором, већ и поправак са дугорочном перспективом.

Додатно, двоетажни растегљиви плафони:

 • дуго задржавају свој првобитни изглед;
 • Постављање затезне тканине одвија се за неколико сати, без буке и прашине;
 • Површина постаје равна и глатка, сакривајући све недостатке основног плафона;
 • Чак и ако сте имали времена да обавите основне поправке, растезањем тканине коју нисте повриједили, технологија у том погледу је врло чиста;
 • У међупропусном простору могу се вршити различите врсте комуникација;
 • Такав плафон је додатна звучна изолација и изолација буке.

Двостепени напонски плафон - додатна изолација буке и звучна изолација

Супротно митовима, ниједно штетно платно тензионог плафона не разликује. Модерни висококвалитетни растегљиви плафони више немајуштетно него што носимо синтетичка одећа. Друго питање је, ако купите плафон неконтролисан, јефтин, није познато где се производи.

Али и недостаци се могу поменути: уградња самог плафона је проблематична, захтијева додатну опрему. Ако додирнете крпу врхом, она ће се врло лако оштетити. Сјајни строп има карактеристику - на њему су видљиви шавови, али мат стропови у овом плану су бољи.

Двослојни плафон својим рукама: да ли је могуће

Ако имате ниво знања о поправци и повезаним вишим почетним, барем дјелимично, инсталацијама на два нивоа, можете то учинити сами. Направите сличицу (можете је погледати на интернету), израчунати материјале (калкулатор за израчунавање је такођер доступан онлине), набавити материјале, извршити мјерења итд. - све то се може урадити без проблема.

Постоје цртежи-примери на интернету, детаљни прегледи обављеног посла, који су бољи од апстрактних инструкција, итд. Шема будућег дизајна може се направити и тако што ћете добити савете на мрежи, а један ниво ћете дефинитивно урадити сами.

Двоструки напонски плафон може бити инсталиран независно, главна ствар - да се изврше прецизна мерења, да се исправно конструише оквир

Наиме:

 • Потребно је да измерите собу, направите трагове и почнете да правите оквир;
 • Метални оквир је затим прекривен сухозидом;
 • Гипс картон је подвргнут завршној обради.

Све, доњи слој је спреман. А онда позивате стручњаке који постављају напетост на пар сатиплатно (уклањање пред-мерења). Потпуно прављење таквих двоструких плафона је најпроблематичније, јер, на пример, да бисте стегнули ПВЦ плафон, морате користити топлотни пиштољ.

Инсталација двослојних затезних плафона (видео упутство)

Монтажа носеће конструкције

Прво, дефинишете границе делова нивоа, чинећи га дебелим маркерима на главном плафону. Дуж означене линије причвршћује се алуминијумски профил, направљен је бушачем и клиновима.

Ако профил није раван (потребан је кривоцртни фрагмент), он се реже специјалним маказама на металу. Крајња површина покрива траку од пластике. Дуж траке потребно је поставити дрвене шипке, које по висини не прелазе ширину траке. Број шипки зависи од конфигурације - што је сложенији облик, то је више четкица. Зависи од дужине дистрибутивног вода. Причвршћивање на шипке се врши вијцима.

За уградњу трупа властитим рукама за двоетажни напонски плафон, потребни су вам сви потребни алати и материјал

Постоји још једна верзија склопа: не можете да користите целу пластичну траку и делове са вијцима за фиксирање.

Постављање доњег плафона

Прва ствар са којом радите је метални профил. На њега ће бити растегнуто платно.

Редослед дела:

 • Нанесите контуру дуж обима просторије, она већ успоставља профиле;
 • Профили се причвршћују на зид вијцима и типлама, за то је потребно бушити отворе;
 • Интервал између причвршћивача нијетреба да буде више од 30 цм;
 • На оквиру ће бити два реда профила - горњи ред ће бити постављен на доњем реду;
 • Затим ће се у профилу уградити било који угаони крај тканине, а затим распоредити дуж сусједних зидова;
 • Остали крајеви су овјешени на профил, а то се ради на специјалним јастучићима, који су причвршћени узицом у угловима просторије;
 • Спољне стране траке остају у суспендованом стању, а пажња се сада пребацује на унутрашње ивице, а постоји и причвршћивање материјала за профиле;
 • Затим се допуњују спољне ивице и за то је потребан гасни горионик - растезљиви филм се загрева, убацујући крајеве и ивице у профил.

Инсталација двоетажног напонског плафона почиње са инсталацијом доњег нивоа (оквира)

Након хлађења, превлака ће постати глатка и глатка, савршено затегнута. На тај начин можете сами повући платно, без прибјегавања помоћи стручњака.

Двостепени напонски плафон са осветљењем: како инсталирати елементе осветљења

У овом плану постоје двије опције. Први је да ће сви елементи ући унутра, у овом случају они ће морати да буду инсталирани пре него што се напетост већ деси.

Друга опција је да извадите елементе извана, у овом случају морате пажљиво одрезати плафон, а пластични уметци се залијепити на мјестима гдје ће свјетиљка бити.

Ако сами постављате плафон, размотрите најситније детаље, јер компанија за производњу неће имати никакву гаранцију. То је ако инсталиратеће оштетити плафон, нитко неће замијенити тканину.

Двоструки напонски плафон са осветљењем изгледа лепо и модерно. Важно код уградње расвјетних тијела - немојте оштетити затезну мрежу

Данас се исто ЛЕД осветљење може наручити и од професионалаца, који су сигурни у сигурност платна.

Конструкција двослојних напонских плафона

Црно-беле варијанте ће увек бити актуелне, изгледају добро у пространом стану у стану-студију. Квадратни таван или правоугаони плафони данас могу да украшавају фото-штампу.

Данас је дизајн затегнутих двослојних плафона веома разнолик, а широк спектар боја и материјала ће вам омогућити да изаберете управо оно што имате на уму

Са фотографијом можете потпуно променити целокупан изглед собе. Користи се фото штампање иу плафонима са занимљивим облицима (талас, кап, сунце, цвет, итд.). Уз његову помоћ направите најромантичнији поглед на плафон - звездано небо.

Инсталација двоспратног плафона без размака и почиње са избором дизајна, одређивањем које ће оптерећење лежати на овим нивоима - само декорирање или зонирање просторије, на пример.

Како двоспратни растегљиви плафони (видео)

Где год купујете материјале, Москва, Одинтсово или мала компанија на периферији, захтевају сертификате о усклађености, будите сигурни у добру репутацију произвођача и продавца, а онда ће поправка бити радост.

Успешан рад!

Конструкција двоетажног тензионог плафона (унутрашња фотографија)