Капљично наводњавање "Буба" - карактеристике, типови, упутства за монтажу

Кључ за успешан раст и развој биљака није само топао и светао. Сви знају да биљни организми не могу живјети без воде. И, нажалост, не могу сами да ходају. Стога, биљке које живе у вашем врту, веома је важно да обезбедите редовно и тачно наводњавање.

Како организовати процес наводњавања тако да не буде само лак, већ и исправан? То ће вам помоћи да направите специјалне системе - на пример, капање за наводњавање "Беетле" из фирме "Цицле".

Капљично наводњавање "Буба"

Зашто вам је потребно правилно заливање и добро наводњавање капањем

Вода је укључена у све процесе биљног живота.

 1. Вода директно учествује у фотосинтези биљака - процесу претварања светлосне енергије у енергију хемијских веза.
 2. Без тога, процес метаболизма је немогућ, јер вода обезбеђује испоруку различитих хемијских елемената у водећи систем сваког представника флоре.
 3. Ако вода није била унутар ћелија биљака, била би нееластична и не би могла остати у форми.

Правилно заливање је веома важно

Ако биљка не добије довољно воде, онда ће у догледно вријеме зауставити све процесе живота и она ће пропасти. Међутим, наводњавање (посебно у стакленику) треба да буде из других разлога: вегетативни организми којима недостаје влаге, једноставно одбијају да дају плодове или њихови плодови ће бити горки, без укуса или чак одсутни. Штавише, потребно је узети у обзир хировитост, па чак и штетностприрода већине усева стаклене баште, као и прилично слаб и крхак коренски систем. И морају их напајати на посебан начин.

Напомена! Да би се заливао стакленик (као и било која друга башта), културе би требало да буду тачно испод корена. То ће спасити биљке од трулежи и других болести.

Схема система за наводњавање капањем

Најбољи начин заливања биљака је капање. Омогућава вам да испоручите влагу директно у коренски систем, тако да је погодно за улазак и храњење. У овом случају, земља око стабљике се не стврдњава и не пуца након сушења. Да, и уштеда воде, што је релевантно за викендице, које немају стално снабдевање водом.

Капљично наводњавање на локацији

Типови система за наводњавање капањем

Сваки систем наводњавања се састоји од црева која се налазе у близини биљака, а вода улази тамо - мале капи, али стално.

Кап за наводњавање има много плуса - то је:

 • олакшава рад вртлара - није потребно стално говорити трчање са тестером и цревима;
 • ограничава раст корова - недостаје им влага која долази директно до корена баштенских усева;
 • повећава принос биљака у просеку за 30%;
 • обавља превентивну функцију - не може се бојати, на примјер, касно палеж;
 • штеди воду штедљиво.

Шема монтаже капи микро-левог система

Напомена! Системи за наводњавање капљицама се користе већ више од 20 годинатериторија Израела У исто вријеме, мала земља је један од главних добављача поврћа /воћа на свјетском тржишту. Успут, касете су биле само у Израелу.

Капљевито наводњавање, које испушта било која фирма, лако се користи - једноставно се повезује са водом, буретом воде, језерцем или језером, кроз цијеви, води до стакленика, а затим храни воду директно биљкама кроз специјалне цијеви или траке.

Капљично наводњавање у стакленику

Капаљка је један од главних делова сваког уређаја за наводњавање капањем. Може се направити у облику и врпци и цијеви. По правилу, то је танка поливинилклоридна плоча пречника не више од 2 цм

Механизми водоснабдијевања су интерни и екстерни.

 1. Екстерне капљице - ово је најједноставнији тип уређаја. Могу се правити и инсталирати чак и самостално. Сада се на тржишту појављују различити надограђени уређаји, који могу имати, на примјер, систем самочишћења. Следеће капи су израчунате за дуг живот.
 2. Унутрашње капљице су постављене унутар црева са танким зидовима. Увек имају филтер, а вода пролази кроз прилично сложен лабиринт тубула пре него што биљка достигне. Служи таквим системима још дуже.

Типови капаљки за наводњавање капањем

Напомена! Системи са унутрашњим капљицама се често називају капљицама, јер се преклапају и постају равне током периода складиштења.

Такође и системи за наводњавање капањемсу подељени према типу лансирања.

Табела. Спустите системе за наводњавање према врсти лансирања.

Тип покретања десцриптион
мануал За покретање или заустављање таквог наводњавања кап по кап, особа ће морати подузети неке радње - не само да кликне на гумб, већ чак и напунити сам спремник воде.
аутоматска машина Најбоља опција за "заузет" вртлара који немају прилику да се појаве у земљи сваки дан. Ово је најскупљи тип уређаја, али вам омогућава да не контролишете наводњавање - сам механизам пумпања воде у контејнер, сам ће се срушити и искључити.
полуаутоматска машина Овај тип уређаја једноставно онемогућава и покреће систем за наводњавање, али не зна како да скупља воду у контејнер. Овај механизам се може програмирати на одређено време и искључити из система. Међутим, важно је не заборавити и тачно израчунати количину воде која је остала у резервоару.

Да бисте уштедели новац, али да бисте поједноставили свој живот, најлакше је купити полуаутоматску машину - овај тип се може назвати златна средина. Систем наводњавања кап по кап може се примијенити на било којем врту, али најчешће се користи само у стакленицима и стакленицима. Раније се користио само у стакленицима велике фарме, али се сада појавила и мала варијација за кућну употребу. На пример, систем капања за наводњавање "Беетле", произведен више од 20 година од стране руске компаније "Цицле".

Систем за наводњавање патака "Буба"

Опис икарактеристика капања наводњавања "Буба"

Овај систем наводњавања коријенских капи добио је своје име није једноставан - чињеница је да локација капљица у њој личи на положај ногу живог кукца. Из главних (главних) цеви разилазе се бројне мале, које се у паровима спајају једна испред друге. Ово је један од најједноставнијих типова система за наводњавање, али у исто вријеме је врло згодан и јефтин, као и једноставан за инсталацију. У прошлости, чињеница да "Буба" није била аутоматизована, највише је под утицајем цене. Сада је постојало и аутоматско заливање.

Систем капања за наводњавање "Буба (стакленик)" је повећан за 30%. 6 ск. м

Беетле систем има два типа - стакленик и стакленик - и има неколико варијација које се разликују у начину на који се вода напаја.

Напомена! "Буба" за стакленике омогућава да се обезбеди 60 грмова са водом на површини од 18 м2, а стакленик - 30 представника флоре на површини од 6 м2.

Зелени комплет за наводњавање кап по кап "Беетле"

Табела. Типови система "Буба".

Системи "Буба" опис

Са тајмером, из водоводног система за 30 или 60 постројења

Овај уређај је прикључен на водоводни систем. Опремљен је електричним тајмером и савршен је за залијевање представника флоре, који воле "хладне" залијевање - ротквице, шаргарепу, грах и друге биљке. Погодно за залијевање алпских тобогана. Вода за наводњавање долази директно из водовода у сеоској кући. Тајмер контролише довод воде.

Из система водоснабдевања на 30 до 60 постројења

Сличан систем наводњавања без тајмера.
\ т

Заливање капацитета 30 или 60 биљака

Уређај се доводи до било којег капацитета водом. Значајка - посебна опрема, која вам омогућава да повежете систем са резервоаром. Ова ставка није доступна код других произвођача.

Заливање из цистерне, машина за 30 или 60 погона

Такође, релативно недавно се појавила машина која тече из капацитета и омогућава вам да уопште не надгледате систем наводњавања - вода у резервоару ће бити регрутована независно.

Тајмери, опремљени неким моделима система Беетле, омогућавају вам да га прилагодите различитим вредностима. Дакле, заливање може трајати од 1 до 120 минута, интервал понављања наводњавања варира од 1 до 168 сати.

Такође, капацитет на који се повезује "Буба" може бити инсталиран на висини од 4 м. На тој висини се може налазити славина за довод воде.

Напомена! Беетле систем се може повећати - лако је купити додатне линије за наводњавање у продавницама и причврстити их на постојећи уређај.

Паковање и комплет

Паковање и комплет, сет за проширење

кит за проширење

Ако имате велики врт, произвођач предлаже куповину комплетног сета који вам омогућава да проширите могућности коришћења Бубе - систем ће лако покрити много више земљишта. Комплет који вам омогућава да проширите систем,додатно укључује танке црева, Т-комаде, капље и дизалице.

Генерално, комплетан сет система "Беетле" се разликује у зависности од врсте производа. Али нужно има капање и теес, црева, чепова, цеви, филтер за чишћење, фитинг и тако даље. Све се то пакује у картонску кутију са ознакама и логотипом производа и компаније. Унутар сваке кутије налази се приручник са детаљним описом система "Буба".

Елементи за наводњавање капањем

предности

Које су главне предности коришћења система за наводњавање капи "Беетле"? Има их много. Покушајмо да истакнемо главно.

 1. Систем је опремљен филтером, аутоматски чисти воду. Неће дозволити да цријева и капи зачепљују крхотине.
 2. Монтажа главних и доводних црева врши се шивом, који има граничник - то значи да кроз црево кроз њега и да га не поквари.
 3. Ниво воде у цеви, где "Буба" сипа воду, лако се прати кроз ниво црева.
 4. "Буба" испушта воду која долази до корена биљака, тако да се залијевање постепено и најкорисније за усјеве. Иначе, вода у тлу такође не баца смеће.
 5. Принос биљака због употребе наводњавања кап по кап повећава се за 40-70%.
 6. Систем се може неограничено повећавати.
 7. Цена "цикле" је демократска и угодна у поређењу са другим системима за наводњавање.
 8. Систем вам омогућава да подесите фреквенцију и интензитет наводњавања.

  Дрип допуштада регулише учесталост и интензитет наводњавања

 9. Захваљујући систему за наводњавање капањем, потрошња воде у врту је значајно смањена.
 10. Комплетан комплет уређаја има везу, која омогућава једноставно повезивање система "Буба" са било којим капацитетом - такав елемент није практично ни у једном другом систему за наводњавање.
 11. Црева кроз која тече вода, Бубе су направљене од црног полиетилена, због чега вода у њима не цвета.
 12. Капљице система су направљене у облику синусоида, што значи да се не могу зачепити.
 13. Испоручени прикључци спречавају отварање црева ако се окрећу под правим углом.
 14. Дизалице и чепови омогућавају да се "Буба" инсталира одједном на неколико кревета или стакленика. Није неопходно да сви кревети истовремено залијевају.
 15. Коначно, не морате вући тешке канте и густе гумене цијеви ако купите систем за наводњавање капањем.

Капање за наводњавање "Буба" из водовода

Упутства за монтажу

Захваљујући детаљним упутствима која се налазе у кутији "Беетле", можете лако руковати инсталацијом.

Шема цртања за наводњавање кап по кап «Беетле»

Корак 1. Распакирајте кутију са системом и уклоните све делове. Прије свега, узмите главно цријево, раширите га преко властите даче (или боље речено, на креветима), причврстите их заградама и пустите да се измакне. Ова мера ће му омогућити да се исправи (у кутији у којој је цревоувијено стање).

Главно црево се распада

Корак 2. Сада можете почети да припремате мале предмете за снабдевање водом. Узмите једну танку плочу и убаците капаљку на једну од његових страна, а на другој - мали чајник.

Танак црево је уметнуто у капаљку

Савет! Понекад су мали елементи система тешко повезани. Да би процес био бржи, њихови врхови се могу благо омекшати, издржати неколико минута у кипућој води.

Корак 3. Затим повежите другу епрувету са капаљком, али је повежите са првим зубима са већ постављеним цревом (оном који сте повезали у претходном кораку). Изашла је јединица за снабдевање водом за ова два постројења - "ноге" система. Прикупите потребан број парова наводника.

Друга цев је повезана са капаљком

Корак 4. Сада, започните инсталацију система капања на главном цреву које је већ постављено у кревету. Узмите шију и направите рупу у цреву за пртљажник и ставите у њега пар "цитата" са слободним крајем.

Специјални колотур за резање рупа у цреву

Корак 5. Сваку капаљку однесите директно у земљу испод корена сваке биљке.

Капљица се заглавила у земљишту близу биљке

Корак 6. Након инсталације система за наводњавање на градилишту, морате га прикључити на водоводни систем - водовод или капацитет. Ако спојите "Буба" на буре, онда прво бушитеДно контејнера је рупа пречника 22 мм на висини од 5-7 цм од дна резервоара (фазе рада приказане су на примеру пластичне посуде).

Дакле, морате пробушити рупу

Пажња! Приликом спајања система на бачву, не заборавите да узмете у обзир њен ниво локације изнад површине земље и запремине.

Корак 7. Узмите елемент за повезивање и уметните га из унутрашњости посуде тако да заптивка на њој остане унутар резервоара. Чврсто га затегните.

Дакле, потребно је уметнути спојни елемент унутар контејнера

Корак 8. Повежите конектор црева.

Правилно повезивање млазнице

Корак 9. Причврстите главно црево на млазницу.

Повезивање главног црева са млазницом

Корак 10. Да бисте причврстили црево на ниво који ће показати количину воде у резервоару, убаците велики канал у црево.

Црево је уметнуто у Т

Корак 11. Уметните провидно црево у специјални држач и причврстите га на Т-комад.

Прозирни ниво црева у специјалном држачу

Корак 12. Затим причврстите следећу дренажу главног црева.

Повезивање следеће дренаже главног црева

Корак 13. У овој фази, причврстите славину и опет дио главног цријева.

Повезивање дизалице и новог дела главног црева

Корак 14. Повежите филтер за чишћење саарматуре

Повезивање филтера за чишћење

Пажња! Филтер има ознаку која указује на то како треба да се постави на покрет воде.

Корак 15. Сада спојите црево сплит система.

Повезивање система разређених црева

Корак 16. Затворите крај система са запушачем.

Крај система се затвара плутом

Фреквенцију наводњавања могуће је подесити само помоћу тајмера за батерију, а систем Беетле је спреман да снабдева ваше биљке свежом водом.

Видео - Дрип ирригатион «Беетле»

Сет кап по кап наводнение «Беетле». Упутства за употребу. Преузмите датотеку (кликните на линк да бисте отворили ПДФ у новом прозору).

Упутство за употребу

Савети за употребу

"Буба" ће трајати дуже ако се за њу правилно бринете. У јесен, обавезно сакупите систем, уклоните воду из њега и пренесите га на топлоту. Ако у цријевима има воде, постоји велики ризик од њиховог пуцања када се претвори у лед. Боље је држати "Буба" на температури не мањој од +3 степена.

Да не би поново обрадили систем, засадили су биљке за следећу сезону према истој шеми као што су расле прошле године. Затим ће систем за заливање бити лакше инсталиран.

"Извор" капања наводњавања

Ако приметите да је вода слабо уведена или не тече кроз систем за заливање, проверите да ли је уређај у квару:

  \ т
 • погледајте шта је филтер -можда је зачепљен и није пустио воду;
 • уклоните чеп на крају главног црева да бисте уклонили ваздух из система;
 • Проверите да ли су црева целовита.

Ако вода не тече у одређену биљку, капљица ће се вероватно запушити. Извадите га из земље и очистите. Понекад се теови могу зачепити. Такође се може одвојити и очистити.

\ т

Самолепително наводнение на пластические пластинки с својими руками

Уређај таквог система је следећи: у свакој појединачној фабрици у стакленику пластична боца у којој се праве рупе малог пречника закопавају се. Прочитајте више овде.

Сада знате све о систему капања за наводњавање "Буба", тако да га можете сигурно купити и користити у вашој сеоској кући. Сигурно нећете пожалити због своје куповине. У најмању руку, уживат ћете у чињеници да се наводњавање сада обавља аутоматски. А на јесен ћете бити задовољни величанственом богатом жетвом.