Канализација за купање: 6 правила избора

Непрекидни рад канализационог система у купатилу ће обезбедити правилно планирану шему опреме

Организација купатила у кући захтева стварање неопходне инжењерске мреже. Ова мрежа укључује и канализациони систем, чија је израда врло једноставна и има неке вјештине, алате и схеме. Практична примена стандардне канализационе шеме може обезбедити непрекидан рад. Међутим, пре него што наставите са организацијом, треба да узмете у обзир многе факторе, као што су врста тла и дубина замрзавања, као и параметри цеви и учесталост рада купатила.

Како направити канализацију у кади: изаберите тип

Канализациони систем и тип могу бити различити. Да би све било прилагођено специфичним захтјевима, потребно је узети у обзир одређене показатеље.

Врста канализационог система који се користи зависи од земљишта на локацији

Между главними разликовами 6:

 • тло на локацији;
 • Присуство канализације у кући;
 • Замрзавање тла зими;
 • Способност повезивања са централном канализацијом;
 • Колико често ће се купати и колико ће људи остати у њему;
 • Потребно је инсталирати септичку јаму.

У зависности од земље на којој се налазите, потребно је да изаберете посебан тип канализационог система. На примјер, за пјесковито тло боље је инсталирати одводну бушотину. А за земљано тло то неће бити најбоља опција, најбоље мјесто за одлазак је доћи овамо.повремено чистити.

Схема одводње мора нужно да се састоји од узимања у обзир замрзавања тла у зимском периоду, јер се отпадна вода може замрзнути, што ће довести до оштећења цијелог канализацијског сустава.

Ако планирате да организујете комплекснију структуру банана, онда канализациони систем треба да буде много већи и чвршћи. Ако постоји могућност повезивања са централним канализационим системом, боље је организовати ову врсту посла и заборавити да ће бити неопходно заувек извести канализацију.

Дренажни пладањ: главни аспекти уређаја

Дренажа је заједничка јама која се ствара у близини купатила. Његова дубина треба да буде таква да се канализација не заледи зими. Овде морате узети у обзир дубину замрзавања и ниво канализације. Тако, на пример, ако се земља зими замрзне за 0,6 м, тада минимална дубина јаме треба да буде најмање 1,5 м

Приликом организовања дренажне јаме, цев излази из каде, мора бити изолована

Да би се организирао дренажни вез, потребно је:

 • Копати ров, који ће повезати лежај и купатило;
 • Ставите глину на дно, који слој треба да буде око 10 цм;
 • Ставите глину у ров и поравнајте је тако да формира нагиб;
 • Организовати слој експандиране глине, шљунка, дробљеног камена, мале цигле са песком, висина таквог јастука треба да буде приближно 45 цм;
 • Одводни јастук за покривање земље и затезање;
 • Цев која излази из каде мора бити загрејана.

Ако је земља пешчана,онда можете организовати мање комплексну дренажу. Овдје је погодан ров дубине 1м, а дренажни јастук може бити око 20цм.

Радите својим рукама: како направити канализациони систем у кади

Пре него што организујете канализационе системе за купање, морате узети у обзир чињеницу да подови морају бити што топлији и густи. Поред тога, мора постојати нагиб који ће усмеравати воду у канализацију. За канализациони туш потребно је поставити цијев, чији промјер неће бити мањи од 5 цм

После проучувавето на начело на работа и сите нијанси, за инсталирање на канализациски систем за каде не е те {ко

.

Најбољи материјали за полагање олука су ливено гвожђе, азбест, керамика или бетон, може се користити галванизирано жељезо. Ни на који начин не дајте предност челику или дрвету, јер ће се ускоро срушити.

Кауч се такође може инсталирати испод преграде која одваја судопер и парну собу, али у том случају, побрините се да преграда буде подигнута за 2 цм. бунар

Канализација за купање се такође може уредити на други начин. На пример, уградња пода уз присуство отвора до 5 мм. Овдје ће бити потребно водити бригу о металној пластици, која ће бити нека врста хидрауличних капака и неће допустити појаву лошег мириса у кади.

Канализација у кади сопственим рукама: шема

Стандардна дренажна шема за каду са сопственим рукама укључујеприсутност дренаже из свих потребних просторија, као што су купатило, туш кабина, плоча за кување и антилопа. Када сте укључени у израду пројекта, размотрите и главне просторије и додатне оне у којима вода може бити.

Правилно размесена схема - први корак в организациата на канализационна вода

Ако је у купатилу присутно купатило или други санитарни техничар, инсталација септичке јаме је обавезна за дезинфекцију одвода. Ако је купка само умиваоник, онда није потребно присуство септичке јаме. Све зависи од врсте комуникација у купатилу.

Говорећи о основним препорукама о успостављању канализације, можете видјети да их нема много, али све треба узети у обзир.

Со:

 • Свака точка одвода у кади мора бити опремљена воденим затварачем тако да мириси из канализационог система не продиру у просторију;
 • Када купујете цев, фокусирајте се на материјал који може да издржи високе температуре, боље је купити пластику отпорну на топлоту;
 • Обратите пажњу на све спојеве на цијевима, испод њих је потребно уредити рупе за ревизију, тако да је могуће очистити систем од смећа;
 • Све рупе за одвод морају бити опремљене заштитном решетком, што ће заштитити канализацију од смећа;
 • Не постављајте цеви у близини уређаја за грејање.

Правилника такође подлеже локацији јаме у односу на друге објекте. Од главне зграде, вез мора бити величине најмање 0,5 м. Димензије треба да буду око 0,5 м до 05 м, а дубина је око0,7 м. Дренажни бунар не сме бити удаљен више од 2,5 м.

Понекад, приликом распоређивања канализације за купке, користите и-прстенове да направите одводну бушотину. Да би се створила, у овом случају се користи зидана конструкција или готова пластична посуда. Јама у овом случају се налази на удаљености од 3 м. Можете имати више купке, а њено постављање у смислу дубине треба узети у обзир са индексом смрзавања. Да би се направила таква подземна јама, потребно је извести низ земљишних радова, ровова за уградњу цијеви. Након тога, дно је затворено дробљеним каменом, који ће обављати функцију филтера, његов слој мора бити најмање 0,5 м.

Ако је потребно преклопити бунар, потребно је обезбиједити шахт за чишћење бунара ако је потребно. Све ове детаље треба узети у обзир ако сами направите канализациони систем.

Канализациони систем за купатила (видео)

Канализација је неопходан елемент чак иу најмањој и најједноставнијој купељи. Способан је да сачува земљу од загађења отпадом и заштити вашу купку од утицаја влаге. И наравно, не треба сумњати да у канализацији постоји посебна потреба за великим купатилима са тушем и тоалетом. Главна правила која се морају поштовати у организацији описана су у нашем чланку. Узимајући у обзир све ове индикаторе и нијансе, моћи ћете да организујете правилно коришћење одвода за купање својим рукама.