Камин у дрвеној кући (67 фотографија): монтажа металног крова на другом спрату земље, пројектовање конструкција

Многи људи мисле да је немогуће инсталирати камин у дрвеној кући због велике опасности од пожара. Али то није случај. Савремене грађевинске технологије омогућују вам да организујете камине чак иу дрвеним кућама. Главно је да се придржавате свих сигурносних правила.


Карактеристике

Инсталирање камина у кућу на дрвету је озбиљан догађај. Правилна изградња зграде зависиће од знања о неким карактеристикама.

Историјски материјал за изградњу каминских пећи - обична црвена глина, јер је широко распрострањена у природи. Из базе су направљене тзв. Трешње или маса, које су испоручене директно са копна. Изградња блатног агрегата била је мала пећина у којој су гори огрев. Када је пећина била загрејана, пећ је сматрана корисном у свакодневном животу.


Холандски пећи европског типа дошли су касније, заједно са реформама Петра И. Својим доласком у домове почели су да се појављују камини, изгледају као модерне варијанте.

У КСИКС веку, да би заштитили подове од дрвета, почели су да се постављају заштитни екрани.

У садашњој фази постоји много врста камина. Систем пећи је у суштини јединствен, разликује се само по детаљима и димензијама.

Материјал за било који систем димњака мора бити незапаљив.


Дрвени стропови, подови и зидови доводе до сигурног стања помоћу заштитних поклопаца. Постојећа правила предвиђају да растојање до заштите мора бити најмање 30 цм

Традиционалнибазе - камен, опека, метал. За обраду користи се природни материјал, обложен керамиком, мрамором. Постоји чак и посебна обрада дрвета. То ће створити објекат уметности из центра.

Стандардна правила се односе на могућност постављања огњишта у дрво из почетног пројекта. Међутим, неке варијанте камина, на пример, које су причвршћене на вертикални зид или постављене стационарно, такође су могуће у готовом кућишту.
Приликом изградње грађевине потребно је извести топлотну изолацију. На пример, унутар камина зид је постављен са лимом. Под пећима мора бити одвојена независна основа. Око пода камина је такођер изведена изолација у облику керамичких плочица или лимова. Димњак се састоји само од ватроотпорних материјала.


Ако се у кући налази неколико спратова, онда ће се конструкције гријања морати обезбиједити на сваком спрату посебно. Ипак, пројектовање у фази изградње даје више могућности за предвиђање свих мјера које се односе на спречавање пожара.

Опћенито, све што је повезано с ватром захтијева посебан став и повећану пажњу.

Инсталацију пећи на пећи треба да обављају искључиво професионалци.


специес

Модерни типови центара разликују тип инсталације. На пример, ако је верзија на зиду монтирана у готовом или у изградњи, димњак требаПридржавајте се вертикале, неспособне да распламсате. Блок конструкција може бити од цигле или керамике. Прихватљив природни или вештачки камен. Требало би бити довољно простора за камин.

Уграђени камин не може бити изграђен у завршеној згради. За овај тип се претпоставља да је део димњака и, уствари, сама конструкција уграђена у зид. Ако је јединица монтирана у готов зид, онда ће то захтијевати припрему посебне нише, која ће повећати трошкове напора и финансијске.

Уграђени и зидни камини могу се уградити у дрвену кућу иу двије верзије:

 • угао;
 • у средини зида.

Кутне варијанте се одликују посебним вањским изгледом, па чак и уштедом простора. Погодно за давање.

Ако дрвену кућу карактеришу озбиљне димензије, онда појединачно стојећи у средини собе су камини пристојне величине. Извана, дизајн изгледа као нека висина изнад нивоа пода.

Одвојено стојећи камин може бити изведен иу две верзије:

 • са отвореним судом који није затворен;
 • са затвореном платформом, ограђеном зидом од стакла или другог материјала.

Ако је платформа отворена, потребна је уградња посебног димњака. Ипак, ови камини се сматрају опасним.

Огњишта "оточног" дизајна одликују се оригиналношћу дизајна, можете изабрати касетуопцију Један од главних недостатака пројекта је мали степен топлотне снаге. Такви камини се ретко користе за загревање просторије.Класични камини на чврсто гориво су дизајнирани за искључиво кориштење угља и огревног дрвета, стога, строго поштивање заштите од пожара.

Изолације сусједних површина и велики простор за постављање не захтијевају електричне камине. Модерне сорте савршено опонашају живу ватру. Многе варијанте долазе са унутрашњим каменим украсом. Нема димњака, није потребна подлога за уградњу електричног камина.

Главно правило је поуздано ожичење и поуздана изолација.


Релативно нова врста уређаја - биогорива. Сматрају се најоптималнијим за дрвене конструкције. Ово су декоративни огњишта за које се користи етанол. Камин је дизајн који се састоји од спремника за гориво и керамичког пламеника.

Биокамин не производи чађ, штетне супстанце. Међутим, мало је вероватно да се уређај може загрејати, често се користи као декоративни.

Други тип који се може користити као декоративна опција, а као средство за грејање - гасни камини. Инсталација гасног камина је идентична класичној варијанти чврстог горива.Дизајн

Током употребе камења вековима, камини су еволуирали од примитивних уређаја у модерне, префињене ентеријере. Камини дају идеју не само о укусима власника, већ ио њимаразвој читавих епоха. Нова естетска стварност чини архитекте и дизајнере окренутим различитим стиловима који су нам долазили из различитих времена.На пример, рустикални архитектонски стил дословно значи - непристојан, исечен, синоним за све природне. Историјски, метод грубе обраде материјала настао је у ери варварства. Тих дана људи су користили такву обраду камења, дрвећа. Савремене методе обраде материјала за овај стил значе примену озбиљне технологије. Стил рустика је веома популаран међу онима који више воле природне, на пример, једноставне греде на стропу, античке пећи.


Барокни дизајн рођен је у КСИВ вијеку и данас је популаран. Главна карактеристика овог стила - динамичност облика, кривуља линија, прекомерна помпезност, на пример, пуковнија поред камина, украшена разним статуетама.

Ако је барокни дизајн другачији по тежини, онда ће рококо бити прикладан за огромне камене покривене мрамором или другим луксузним материјалима. Рококо захтева обавезан сет пејзажа. На пример, уобичајено је да се на камин постави дизајнерско огледало или канделабра, други префињени примери.


Једноставне грациозне структуре нашле су своју примјену у стилистици под именом класицизма. Јасноћа, хармонија димензија, преференција за равне линије, мала количина декорације, све то у садашњој фази се често назива енглеским дизајном.

И за камине се често користи стил Емпире. Карактеришу је древни облици посуђени из старог Рима. Главне карактеристике дизајна царства - ступови, пиластри, вијенци, степенице. Важно је имати античке узорке: сфинге, грифоне и друге.


Недавно је широко распрострањена обрада камина имала руски стил. Дизајн одликује издржљивост, економичност и екологија. Главна предност руског стила је лепота - најприкладнија је за дрвену кућу или руску купку. Обавезна доступност одвојених дровнитси.

Модерне технологије укључују изградњу камина направљених од метала. Метални уређаји се изводе углавном под дизајном авангарде. Портални уређаји су обично украшени кривотвореним сложеним обрасцима. Често се користи модерно ливено гвожђе.Ултрамодерни дизајнерски камини одговарају стилу хи-тецх. Овај дизајн подразумева максимално функционално коришћење простора. Структуре задовољавају стандарде техничке естетике.


Како инсталирати?

Инсталацију камина, посебно на другом спрату зграде, треба да обављају професионалци.

Ако одлучите да ставите камин својим рукама, проучите основна правила:

 • Камин се не може поставити на исту линију са прозорима, као и на отворима врата. За камине није погодан простор мањи од 20 квадратних метара.
 • Прва фаза изградње огњишта у готовој кући - равном подупоклопац и изведба бетонске кравате.
 • Изградња зидног огњишта захтева обраду вертикале негориве базе. Класичан избор - цигла.


 • Површина подлоге од незапаљиве базе мора бити идеално у равни за фиксирање пећи у хоризонталном положају, корисне ће бити грађевинске конструкције или термореактивна.
 • Све поред средишта вертикале треба да буде од незапаљиве основе.
 • Испод ложишта се преферира димњак или челични лим. Између сексуалног извештавања и основе професионалаца који се саветују да се стави стаклена вуна, ваздушни простор ће остати.
 • Инсталирана база огњишта не смије доћи у контакт с пећи, нити са запаљивим базама обраде. Стога се око базе ствара оквир од армираног бетона. Сва решења се бирају према индивидуалним параметрима структуре.


  Материјали за облагање могу бити засновани на:

  • керамичке плочице;
  • мермер;
  • цигла;
  • плочице.

  Мајстори често обављају једноставну жбуку једноставним слојем посебног раствора. Тада се површина може обојити незапаљивом бојом.

  У подножје је уграђен димњак од негоривих материјала. Унутрашњост цеви је покривена фолијом.

  Ако је плафон дрвен, онда се поставља заштитно кућиште, поштујући правила постављања: размак до њега не смије бити мањи од 30 цм

  .
  Савет о раду и нези

  Камин - важан комад унутрашњости, тако да је потребнопажљива брига. Лако ће довести до паљења и најмањег неглазираног угља. Ватра је опасност, али са разумним приступом избору горива, ова опасност се може минимизирати. На пример, да бисте задржали топлоту и ватру, можете изабрати модерна горива. Не користите запаљиве течне детерџенте да бисте их запалили.


  Искључивање појаве незгода током рада ће бити у стању да благовремено идентификује недостатке уређаја:

  • Најмање једном годишње очистите димњак. За овај посао може се запослити особа која је прошла посебну обуку, цијена таквих услуга је ниска.
  • Не држите запаљиве ствари у близини ватре. Ово укључује породичне фотографије, вештачко цвеће, друге декорације дизајна. Када пале ватру, морају бити на удаљености која ће бити сигурна.
  • Нанесите специјалне детекторе дима. У случају незнатног дима, он ће упозорити власнике на надолазећу опасност од звука. Ако су сензори тамо, не заборавите да проверите њихову функционалност.
  • Купите посебну капицу за камин на цијеви. Заштитит ће горњи дио димњака од пада у снијег, воду и чак птице.


  • Као додатну препреку важно је користити специјалне уметке. Параметри језичка морају тачно одговарати параметрима цеви. На овај начин штитите свој дом од накупљања угљен моноксида.
  • За изградњу димњака у дрвеној кући, најбоље је користити циглу.Важан део је употреба исправног решења. Нанети цемент са високим температурним карактеристикама.

  Ако видите да су се негдје дијелови цигле почели рушити, одмах замијените дијелове специјалним ојачаним цементом.


  Лепи примери у унутрашњости

  Класичан, уграђен камин. Изолован, са затвореним ложиштем, налази се у централном делу зида великог дневног боравка. Ова опција је погодна као грејни уређај. Пошто пећ улази у суседну собу.

  Врло једноставна верзија угловног камина. То штеди корисни простор, али делује као оригинални дизајн ентеријера. Осим тога, такав камин ће загријати малу собу.

  Врло сигурна ограђена ватра у дрвеној кући. Изгледа органски, обавља истовремено две функције: естетску и практичну.  Ово је огњиште оточне градње. Одлука је ретка, није лишена оригиналности. Избор овог дизајна требало би да буде због пажљиво размотрене одлуке.

  Плински камин. Садржи стил дизајнирања камина у дрвету. За производе сагоревања је потребан димњак.

  Биокамин за дрвену кућу. Као што је приказано на слици, ова опција може бити веома погодна и за унутрашњост дрвета.  Како да направите камин својим рукама, погледајте следећи видео.