Камен на поклопцу - декоративни печат на вашем сајту (40 фотографија)

Ваш стари сан се остварио: постали сте власник модерне, удобне кућице са великом сусједном територијом. Бујно зеленило дрвећа и грмља, шарени вртни цветови, лијепа сјеница - све то задовољава око.

И само "сликовите" подигнуте капи и септичке јаме се не уклапају у овај пејзаж. Не брините! Постоји излаз! Модерни умјетни камен од најразличитијих облика је одличан начин за оплемењивање територије.

Вештачко камење на отворима - шта је то?

Умјетни камен - имитација стјеновитих стијена (гранита, базалта и доломита), у облику камених громада, стијена или пањева за украсно склониште објеката који се пројектују изнад тла (бунари, отвори, септичке јаме, бетонски прстени, дренажне бушотине, кесони).

Вештачки камен створен декоративним покривачем који представља обложен оквир. Направљен је од еколошког стакленог влакна наношењем слојева користећи најбоље материјале за лепљење. Даје структуру чврстоћу и издржљивост (више слојева - вишу снагу), као и лакоћу.

Упркос прилично великом изгледу, материјал има малу тежину (просјечно 7 - 9 килограма за затварање отвора 80 цм). Декоративни камен на отвору може се лако демонтирати и слободно помицати. Његов шупљи дизајн вам омогућава да сакријете предмет који лебди изнад земље.

На облогу - горњи слој камена - наноси се мрвица природног камена, која се по изгледу камена не разликује одоригинал стонес За завршни слој погодна је боја камене мрвице различитих величина. Гарантује повећану отпорност на могуће неповољне метеоролошке услове. Треба напоменути да такво камење не захтева никакву бригу.

Сорте украсних громада

Постоји огромна количина не само врста, већ и модела вештачког камена на отвору. Фотографија ће помоћи да се јасно виде неке од њих:

1. Шупља гранитна стена састоји се од модерног стакленог влакна. Горњи слој је направљен од гранитне мрвице, што му даје особину и изгледа као природни гранит. Такве громаде имају различите нивое крутости костура. Овај тип декоративног камења је прилично висока отпорност на хабање.

2. Ова опција, као и Престиге 85, понавља облик и рељеф природног камена, због чега је што је могуће ближе камену природног поријекла. Обрада се врши помоћу мрвица природног камена различитих боја: од светло сиве до готово црне или од светло беж до опеке. Поузданост дизајна омогућава складиштење оригиналних карактеристика током великог времена.

3. Боулдерс "Стандард" копира пјешчењаке и изгледа као врх леденог блока (ицеберг). Они укључују кварцит, имају глађи облик и одликују се одсуством чипса.

4. Неорганске шупље камење "Лук-Премиум" и "Лук" колико год је могуће поновити камење стена инатурал боулдерс Камење серије "Лук" украшено је шахтовима бунара, резервоарима. Карактеришу их акутне прилике које опонашају фрагменте гранита. Приликом производње серија "Лук-премиум" серије, користи се сложена технологија која повећава структуру чврстоће и боје.

Димензије у пречнику могу да варирају од 30 центиметара до 2 метра у делу базе, а висина не зависи само од облика материјала, већ и од величине темеља.

Серија Стандард има димензије од 50 центиметара, али модели "Лук" и "Премиум" производе нешто мање. Свака серија вештачког камења има увећани модел (висина - 1 метар, основни пречник 160-170 центиметара), назван "Камење за мерач гаса".

Предности и недостаци вештачког камења

Предности украсног камења за гротла су:

 • лакомисленост;
 • снага;
 • отпорност на мраз;
 • широк асортиман;
 • сличност са природним пасминама;
 • расположиви трошкови;
 • еколошки материјал.

Неколико недостатака вреди приписати ниску отпорност на удар и осетљивост на хемикалије и краћи животни век од природних варијација.

Како изабрати вештачки камен за поклопац

Као што је већ споменуто, главни материјал за стварање имитације стијена је украсни камен. Поклопац гротла у већини случајева је направљен од њега. Главне карактеристике при одабиру су величина базе, тјпречник и висина, као и потпуно затварање дизајна.


 • Зимски врт у кући - 50 фотографија различитих дизајнерских идеја

 • Дизајн кућне веранде - како направити прави избор (55 фото идеја)

 • Кућица за псе са сопственим рукама: цртање, инструкције корак по корак са примерима фотографија

Боулдерс произведени са стандардним параметрима. Ако вам је потребан нестандардни дизајн, онда покупите продавницу или наручите камен може бити појединачне величине.

Најприступачнији и најпоузданији начин да се одабере вештачки камен је фотографија и димензије пројектила који ће бити уређен. Уобичајена метода је да се измери величина конструкције и упореди са стварним пречником камене основе на отвору.

Обавезно проверите квалитет украсног камена за ово:

1. Окрените камен на сунце. Ако постоји чишћење, производ није добар.

2. Додирните фактуру. Жива текстура сугерише да ће стена изгледати неприродно,


 • Поол скиммер - како одабрати праву и зашто вам је потребна? Детаљан опис са фотографским примерима

 • Уређење базена у сеоској кући је практична идеја за фотографије

 • Како направити лежаљку на колиби властитим рукама - једноставан водич за примјере фотографија и цртеже

3. Проверити третман специјалном пеном.

Вештачки камен на отвору је издржљив. Сакриваш га ружним предметом, тидуго чувате природне лепоте пејзажа вашег подручја.

Слика беспријекорне регистрације украсног камења на отвору


 • Аератор за опкладу - основна правила за избор и инсталацију (50 фотографија)
 • \ т
  Ћелија у земљи сопственим рукама - фотографија идеје о беспријекорној регистрацији

 • Дечији базен за виле: преглед врста, могућности избора, фото примери на сајту