Календар за лунарску сетву за април 2018. је вртлар и вртлар

У календару лунарног сетве вртлара и вртлара у априлу 2018. године, различити догађаји имају одређени утицај на садњу и трансплантацију биљака или њихову бригу. Избором повољних дана за рад у башти и врту, сачуват ћете своје позитивне снаге и расположење, одузети биљке свим опасностима, пронаћи склад са својим градом и баштом.

Како користити усев лунарног семена?

Мјесечев календар вртлара и вртлара помаже да се утврди који су дани најповољнији за садњу или обрнуто - неповољни за рад са биљкама и земљиштем због свог састава.

Главна ствар коју треба имати на уму када погледамо календар лунарних активности: за лунарне фазе, знакове зодијака, као и на дну седмице. Стога не чуди да здравље и плодност биљке могу да утичу чак и на дан у недељи у којој је планиран рад. Свакодневно је обележено утицајем наше планете, која такође може ометати или помоћи у овом догађају. Такође, у зависности од тога који је знак зодијачног круга тренутно најмоћнији, можете утицати на квалитет и количину жетве.

Мјесечев календар сјетве за травањ 2018. године од стране вртлара и вртлара

Нев Моон Период падајућег месеца почиње након пуног месеца и траје до новог месеца. Овај период је подијељен на 2 дијела назива 3 и 4 четвртине. Период падајућег месеца траје око 11-12 дана. Биљни сокови и активност под утицајем гравитационих сила Месеца и Сунца постепено се враћају у корене. Они постају осјетљивији, али гране су супротне. Погодан је за садњу и ђубрење коренских култура, сечење, сечење корена и неке од доле наведених радова. Резано цвеће у овом периоду стоји дуго времена, а коренски усјеви се дуго чувају.

Препоручени рад у месецу који се смањује:

 • Коренске биљке су најбоље постављене за садњу у току опадања. Ускоро после пуног месеца.
 • У складу с тим, боље је да се у том периоду жање корење.
 • Водити исхрану коријена.
 • Обрезивање биљака.
 • Борба против биљних болести и штеточина.
Повољни дани за садњу усева из надземног дела от 19 до 29 апрела
Повољни дани за садњу усева из подземног дела от 5 до 15 апрела
Фулл Моон Април 30 (3:58)
Препоручени вртларски радови у пуном мјесецу Током овог периода, сок од биљака инутријенти се дижу. Врло добро вријеме за жетву из надземног дијела биљака, вријеме за сакупљање сјемена.

Не препоручује се обрезивање, штипање биљака.

16 апрела (4:57)
Препоручени вртларски радови на Мјесецу Ових дана се не препоручује рад на земљи. Не препоручује се садити и сијати, није потребно пљунути земљу или вршити друге радове на којима се коријени могу оштетити.

Добро вежбано уклањање корова, сузбијање корова, сузбијање штеточина и инсеката. Они могу сакупити подземни део, на пример, кромпир, лук, репу, коренске усеве итд.

Повољни дани за жетву од надземног дела од 1. до 5. априла, од 25. до 30. априла,
Повољни дани за жетву из подземног дела от 11 април до 21 апрела
Од 17. априла до 30. априла
Први квартал, препоручени рад
Овај период би требао бити одмах иза младића и састоји се од двије четвртине (фазе), прве и друге. Први квартал траје око 7 дана, други је нешто дужи од 7 дана и завршава пуним месецем, док прва фаза траје од младића када месец није на небу, све док се не појави мали танак сулфат Месеца и његов раст до величине половине диска, усмереном на конвексну страну десно. Друга фаза - од широког месеца до пуног месеца, када је месец потпуно осветљен на небу.

Сок од биљака и хранљивих материја под утицајем гравитације Месеца почиње да се креће навише.

Мјесец раста је погодан за садњу дрвећа,грмље и цвијеће. Па иокулирајте биљке, биљне биљке у којима је усев изнад нивоа тла. Идеално је да се такве плантаже праве одмах након завршетка Месеца, на почетку прве фазе.

Генерално, месеце раста је повољно за:

 • Садња биљака које се развија и производи копнени део: салате, јагоде, жбуње, дрвеће итд.
 • Садјење, садња зелених, воћних и диња.
 • Садња и пресађивање дрвећа и грмља.
 • Третирање земљишта, обрада, наводњавање.
 • Вакцинација и трансплантација, чарапа резница.
 • нагомилавање, варење домаћег вина, сољење и вапно.
Од 1. априла до 15. априла
Последња четвртина, препоручени рад

Када треба садити и пресадити биљке?

Лунарни календар је одавно коришћен за одређивање дана у којима је пожељно засадити биљке. Наравно, будућност биљака зависи од правилне бриге о њима, наводњавања и храњења.

Употреба ђубрива и хранидбе за раст биљака и жбуња, плијевљење, обрезивање, вакцинација и специјална средства за негу биљака су свакако веома корисни и повољно утичу на биљке. Али, вођени календаром лунарних култура вртлара и вртлара у априлу 2018. године, моћи ћете да повећате ефекат њихове правилне примене, да будете у могућности да повећате позитиван резултат и опште усјеве.

Главни радови у априлу

Април је посљедњи период када је потребно узгајати култивисане и родне стабла од штеточина прскањем и резањем. Ако вртлари још нису успели да ураде одређени посао, препоручује се да покушате да завршите ове радње до средине месеца.

Немојте се сада мешати са прскањем разних штеточина грмља и малих цветних стабала. Ако је потребно, потребно је извршити инокулацију биљака, као и уклањање смећа у сусједном дрвећу територије.

Гомољи кромпира могу се активно кувати за будуће брзо слетање. Календар сјетве за травањ 2018. снажно препоручује да се жаруље које су остављене у прољеће савладају од свих прљавих остатака. Припремите кртоле доброкромпир у сувим и проветреним кутијама, који ће бити погодан за употребу код директне садње кромпира.

У априлу је активан тренутак за рад с цвјетним културама. Препоручује се планирање првих годишњих годишњица, које се не боје јаких мраза, у земљишту које се загрева сунчевим зракама. За утврђење и добијање неопходне исхране цветних култура, земљиште се препоручује третирати азотом или другим минералним ђубривима.

На прозорским прозорима потребно је почети учвршћивати саднице цвјетних култура. Да бисте то урадили, потребно је да се саднице одводе у добро проветреној, хладној просторији на неколико минута.

У априлу је обавезно хранити воћке и грмље, што ће убудуће омогућити плодну и витаминизовану жетву.

Календар за лунарну сетву за април показује да је у другој половини овог мјесеца у загрејаном земљишту већ могуће направити мркву, ротквицу, першун, репу, копар, зелену салату и лук-лук. Али за домаће саднице потребно је полако направити отврдњавање, јер је ова култура на улици кратко вријеме изложена топлим сунчевим зракама.

До почетка топлијих дана маја, можете покушати слетјети у влажним, снијегом покривеним земљиштем ризома и биљака луковица. Урадите то последњих дана у месецу.

Да би се стимулисао раст корова и побољшао процес уклањања, препоручује се наношење полиетиленске фолије на кревете припремљене за садњу. Ефекат стаклене баштеће створити додатне повољне услове за брзи раст корова, који се затим могу успешно уклонити. Осим тога, таква процедура ће вам омогућити да одржите потребну и храњиву влагу у земљишту.

Саветује месечни сетвени календар за април 2018. да започне уређење баште. У ту сврху потребно је украсити грмље и воћке. Може се коврчати украси који постоје у баштенским грмовима јоргована, планинског пепела, рибизла, туја или смреке. Декорације такође захтевају велике усеве цвећа, на пример, руже.

Како посадити и садити календар сјетве - погледати табелу за април 2018:

Постоје четири фазе Месеца, од којих свака има посебан ефекат на живи организам. Стога, приликом састављања месечне табеле астролози обраћају пажњу на следеће аспекте:

 • Пуни Мјесец и Мјесец су раздобља када није потребно ићи у град и бавити се сјетвом, трансплантацијом или садњом биљака. У овим неповољним данима, проведите чишћење у врту, набавите траву од кревета или само одмор од копнених радова. Све је због чињенице да се корисне супстанце у овим фазама акумулирају у кореновом систему биљака. Покрет сокола је спор - стабљике и листови не расту.
 • Месец расте - интензивни метаболизам почиње у копненом делу биљака. У овом тренутку, лишће, стабљике, цвијеће, плодови добро расту. У башти можете попустити и копати земљу и гомилати лежајеве, јер се смањује опасност од оштећења кореновог система.
 • Месец у опадању - метаболизам почиње уподземни дио културе. Током овог периода није потребно ископати и попустити земљиште, како не би оштетили корење биљака, иначе ће умријети. Биљке у биљкама које су вредноване својим кореновим усевима. Корени имају важну улогу у расту и развоју грмља и дрвећа. Због тога, на Месецу који опада, можете садити и садити саднице.