Како везати парадајз на отвореном терену

Парадајз - једна од најзахтјевнијих и хировитијих вртних култура. Добра берба парадајза у руској клими је веома тешка. Искусни вртлар узет ће много трикова када узгаја рајчице - то су посебна гнојива, а посебна правила за слетање у тло, дресирање и, наравно, подвезица.

Што ћемо дати подвезица од парадајза

• Постројење неће бити поражено сопственом тежином;

• Парадајз неће бити доступан за пужеве;

· На отвореном тлу током кишне сезоне, биљка неће трунути;

· Шиндре су добро проветрене и загрејане;

· Парадајз је лако прскати.

· Поједностављује наводњавање - парадајз не воли да добија влагу на лишћу и правилно залива испод корена.

Подвезица од парадајза него везана?

Подвезица парадајза се прави било којим погодним материјалом за то. Главна ствар коју треба узети у обзир приликом одабира материјала за подвезицу - не би требало да падне у стабљику парадајза. На пример: не можете користити танку жицу. Ако немате материјал од газе на руци, користите било коју крпу резану у траке ширине 2-4 цм У специјализованим продавницама можете купити посебне комплете прибора за подвезице од парадајза, као и материјале који се не могу користити. једна љетња сезона.

Општа правила подвезице парадајза

У различитим климатским условима ствари иду другачије. На примјер, на југу, гдје се рајчице узгајају на великим површинама у зракама топлог сунца, везанионе су неприкладне. Плодови су на тлу, а цела биљка добија много више хранљивих материја из тла него у случају подвезице.

Становници сјеверних регија вјероватно неће размишљати о таквом начину култивирања. Периодичне кише у комбинацији са не високим температурама (нарочито ноћним) могу уништити све напоре јазавчара од стране фитопхора или других болести као што је труљење. Зато ће свакако морати да се везују и грмље рајчице, чак и оне високе. Потребно је потпуно искључити контакт са тлом.

Пантихосе елиминише контакт плода са земљом и њихово пропадање

Важан услов - искључити из броја подвезица за грмље рајчице, жицу, линију за риболов и танке конопце.За ту сврху потребно је користити најлонске чарапе и чарапе. Али ово је идеално. Различите траке и јака ужад ће стати, само ако је подвезица стварно јака, али нежно држи грм, без куцања стабљике.

Да не би изложили парадајз ризику од инфекције прошлогодишњих болести, немојте користити стару подвезицу.

Карактеристике и правила парадајз подвезице

Извођењем узгоја парадајза у стакленику потребно је дјеловати на основу сорте. Једна биљка ће имати користи од процедуре, други неће. Важну улогу игра висина грма.

Како правилно засадити парадајз у стакленику? Погледајте висину. Касни парадајз (до 40 центиметара) не треба процедуру. Средње-узгојне културе повремено требају помоћ, високе биљке увијек требају. Висококвалитетне сорте по висини могу достићи 7метара - њихова разлика у односу на сорте са ниским растом боље се види на општој фотографији. Истовремено, њихово плодоношење у сезони не престаје, што омогућава да се усјеви добију неколико пута. Плодови у овом случају се формирају на бочним гранама и на централном стаблу, што је веома корисно за вртлара.

Неке даче расту високи парадајз у отвореном тлу без подвезице. Они остављају довољну удаљеност између биљака, гране почињу да се осећају мирно, а стабљике, које леже на земљи, примају хранљиве материје из земље.

Типови парадајза за парадајз

Са развојем пољопривреде и управљањем новим усевима појавили су се нови материјали који су у пракси тестирани на неколико начина за слагање парадајза на отвореном. Показали су своју ефикасност, тако да можете да бирате шта год желите. Можда ћете направити неке модификације ових метода. За почетак, имајте на уму да материјали који се користе за ове методе не угрожавају парадајз.

Први начин - најекономичнији и најлакши начин - је употреба разних металних шипки, окова, дрвених блокова (за сваку биљку појединачно). Дужина круга би требала бити већа од дужине биљке око 35 цм, а недалеко од биљке, дебело црево је закопано (како не би оштетило корен парадајза). Након тога, пртљажник биљке је слободно везан концем или било којим завојним материјалом.

Друга метода, метода полагања тапета, увелико ће олакшати бригу о биљкама, као и њиховојколекција Поред тога, може доћи до повећања периода њиховог плодоносења. Употребом ове методе користиће се мањи дио града, што ће омогућити садњу још више биљака. Да би се то постигло, потребно је поставити колоне у колоне које достижу висину од 1,2-1,5 м. Свака висина од 20-25 цм мора бити убијена клинчићима. Њима је потребно причврстити дрвене регале. Када расте садница, мораће да буде везана узицом за ове шине. Потребно их је везати сваких 15-20 цм

Потребна тапета:

  • Колоне 4-5 комада по 2 метра (у зависности од дужине кревета)
  • Хоризонталне шине - 3 ком. 3 метра
  • Жица 5-6 мм. (Израђујемо куке за 30 цм.)
  • твине

Предност рађања парадајза на тапетама:

  • Једнослојно осветљено сунцем
  • је добро проветрен
  • Воће не додирује тло
  • је прикладно сакупити
  • естетски
  • Повећање приноса воћа са једног квадратног метра

Трећи начин - најсложенија опција је тзв. "Кавез", то је цела структура вишекратне употребе за подвезицу парадајза. Они то раде одвојено на грму. У почетку су направљени од арматуре која је јача од уобичајеног, неколико кругова истог пречника, а затим монтирана на размаку један од другог до вертикалних стоика из исте жице. Испада необичан цилиндар од жице, поставља их у исто време као и квачице, а затим као раст грма потребно је само правовремено везати стабљику. Али пошто је жица за ојачање скуп материјал, може се користити за дрво,причврсне игле попут столице. Што је дизајн шири, то више покрива грмље. Поузданији је од индивидуалних клинова.

Четврти начин - овај метод није компликован, али има необичну, али удобну структуру, која је "вигвам" у минијатури додатних материјала. Успоставите сличне "звиждаљке" заједно са садњом садница, и оне ће бити корисне за подвезицу одједном више грмља. Сличне "структуре" морају бити лоциране на удаљености једна од друге тако да нема накупљања биљака, обично 1-1,5 м ако то мјесто допушта.

Тајне искусних вртлара на обручима парадајза

1. Никада не везујте парадајз у облику осам. Тако да можете повући постројење и разбити га.

2. Важно је везати не само базу парадајза, већ и његове тешке воћне четке. То вам омогућава да сачувате њихов интегритет.

3. Метода везивања бичем је најпогоднија за оне сорте чија висина не прелази 50-80 цм, а за биљке са високим растом најбоље је користити таписерију.

4. Да би се парадајз заштитио од оштећења од стране разних гљивица и патогених бактерија ни на који начин не дозволите да додирују земљу.

5. За почетак везати парадајз вриједи када се стабљика почела ослањати на тло. Важно је избегавати јаке деформације постројења.

Не треба да штедимо снагу да бисмо изградили чврсту, поуздану, можда компликовану структуру. Трошите мало времена и труда на самом почетку растућег процеса, можете постићи добре резултате до краја сезоне.