Како управљати детектором пријемника за ласерски нивелатор

Ласерски детектор зрачења (за ласерски ниво) помаже у раду са ласерским нивоом на улици и на удаљеним удаљеностима. Уређај, опремљен импулсним режимом, два пута повећава опсег рада. Сви ротациони нивои раде заједно са детектором пријемника. Али ласерски градитељи авиона нису увек опремљени импулсним режимом. Како да радите са њим и шта да тражите када купујете говор, иде испод.

Принцип детекторског детектора за ласерски ниво

Технички, детектор је пријемник снопа, у чврстом кућишту. У комплету са њим постоји сидриште. Са њим је погодно инсталирати пријемник на равни носач.

Елемент осетљив на светло, уграђен у тело уређаја, снима ласерски зрак чак и на јаком сунцу. Детектор је опремљен индикацијом и звучним сигналом. Када ниво снопа дође до тачке пријемника, чује се гласан звучни сигнал. Ако се жели, може се искључити, онда се само диоде које емитују светлост пријављују снопу у елементу.

Стрелице близу тачке хватања показују која страна треба померити хоризонталну зраку горе или доле.

Генерално, пријемници снопа су опремљени са два мода за подешавање осетљивости.

Ако је пријемник опремљен нивоом мехурића на телу, биће лакше поравнати га хоризонтално и вертикално.

Шта треба тражити приликом куповине пријемника детектора

  • Већина ротационих нивоа је стандардизованабеам рецеивер Али за редовног ласерског градитеља, морате га купити екстра. Скупи модели нивоа ласера ​​произвођач понекад додаје детектору. Али у уређајима са до 10 неопорезивих минималних прихода, то је ретко.
  • Ако ласерски пријемник није укључен, изаберите уређај истог произвођача. Догађа се да су пријемници и нивелатори различитих марки међусобно повезани. Тестирајте уређај на месту пре куповине да бисте проверили компатибилност.
  • Пре куповине детектора, уверите се да је нивелатор опремљен пулсним режимом. О томе можете сазнати у упутствима, питати продавца или погледати тијело нивелатора. Начин рада детектора обично је означен словом "Д" у панелу, који се налази поред линија за пребацивање тастера. Након укључивања пулсног режима, линије постају тупље. Ова функција се такође може користити за уштеду батерије када осветљење омогућава рад са линијом мање осветљености.

Како управљати пријемником ласерског детектора

Пре почетка рада прикључите детектор на шину. Није потребно користити га, али је веома погодно радити на означавању на шини. Стандардна шина има ознаку са обе стране - милиметар и за нивелирање.

  • Поставите нивелатор на статив, под или на било коју равну површину. Важно је да уређај поравна, а компензатор нивелатора не ради. Носачи с елевацијском платформом погодни су за рад с детектором. Они то дозвољавајуподесите сноп до неколико милиметара.
  • Укључите пријемник и уклоните носач на жељеној висини.
  • Усмерите зраке ласерског градитеља према детектору.
  • Након што је детектор издао звучни сигнал, можете се фокусирати на његову фреквенцију и помакнути ласерски зрак горе или доље.
  • Када је сноп прецизно ухваћен у "нули", настаје ризик, означавање и сталак са детектором помера се на одређену удаљеност. Након снимања снопа, потребно је направити сљедећу ознаку.

По аналогии, всички марки се извршени. Без пријемника ласерског снопа са нивелацијом тешко је радити изван просторије. Линије неће бити видљиве са удаљености од 3-5 метара. А са детектором, опсег рада може досећи 100 метара на једноставним нивоима ласера ​​и до 800 и више у ротационом.