Како убризгати шљиву на прољетни шљивов видео

Шљива се односи на оне воћарске биљке које расту у нашој земљи. Ово дрво је познато по својим дивним, сочним и мирисним плодовима, чија употреба позитивно утиче на стање људског здравља. Уосталом, у бобицама нису само витамини, већ и елементи у траговима, као и хранљиве материје које омогућавају нормализацију рада свих система у организму и одржавање доброг здравственог стања. Већина вртлара расте на парцелама шљива. Међутим, њихова очекивања нису увијек оправдана. Нека дрвећа имају мало, а неке и уопште, због неких болести не доносе плодове. Шта учинити у овом случају? У овој ситуацији, инфузија шљиве ће помоћи. Ова процедура је једна од сорти вегетативног размножавања дрвећа и жбуња. Шљунак се врши спајањем два дијела са различитих шљива. Пролећна орање прскалица шљива је савршен начин да донесете нове сорте како бисте побољшали квалитет и укус плодова. Исправно и коректно извршавајући процедуру инокулације шљиве на шљиву, можете испитати квалитетне квалитете чак и дивљих животиња, а без узгоја дрвећа из садница уживати воће у двије године.

Зашто се шљиве морају вакцинисати

Ако је на глобалном нивоу, вакцинација од шљиве је додатна мјера. Обрезивање дрвета, прерада и све остало - то је обавезно. Вакцинација се врши по жељи:

 • помладити старо дрво. Када је схтамб још у добром стању, млади избојци ће на крају заменити старе гране;
 • добије оцјену са другим квалитетима. Шта год да јеБило је, ако је подлога (то је место где се инокулирају) и чип (који инокулирају) различити, први ће увек пренети неке квалитете другог;
 • расту на једном стаблу различите подврсте дренаже. С једне стране, занимљиво је. С друге стране - згодно је, када се на дрвећу разликују плодови. Од трећег - зашто не експериментишемо и не улазимо у његов врт, рецимо, трешњу и шљиву на једно "лице";
 • повећати принос и погодност слијетања. Као опција, инокулација шљиве на вишње. Дрвеће је релативно ниско, плодоносно почиње раније, уз принос.

Али опет, све ове препоруке су само за оне који имају жељу да учине врт занимљивијим и бољим.

Када је могуће извршити инфилтрацију шљиве на шљиву

Временски фактор у овом случају игра важну улогу. Треба имати на уму да је време вакцинације важно. Свака сезона има своје посебности. Типично, заразе шљивама се изводе у пролеће, јер је током овог периода циркулација сокова у свим биљкама на високом нивоу. Ако је у процесу настао максимални судар вилице и стог, онда је обезбеђена успешна консолидација. Ако то није постигнуто, поступак можете поновити више пута.

Како одабрати чип и шљиву за инфилтрацију шљиве

Подлога је дрво на којем ће се вакцинисати нова врста или врста. Да бисте то урадили, изаберите најјаче биљке са добро развијеним кореновим системом. Критеријуми за избор виљушке су:

 • отпорност на мраз; компатибилност са погоном;
 • Отпорност на локалну климу, сушу и преливање;
 • имунитет на уобичајене болести.

Весло је спајалица која се причвршћује за врх вилице и из ње ће се узгајати нова сорта или врста. Као жетелац изаберите најпродуктивније сорте са највишим карактеристикама укуса, које имају најбоље показатеље отпорности на болести и штеточине.

Шта се може користити за водовод

Најбољи одвод за ову врсту ће бити исти одвод, а можете користити и сортно дрво и дивље. Као представник киоска, одвод је добро компатибилан са следећим врстама (подлога):

 • алиц;
 • кајсија;
 • бресква;
 • трње.

Доказано је да је дренажа производ крижања алицхе и трња, тако да су све врсте ових врста најбоље подлоге.

Потребни алати за инфилтрацију шљиве

Да би шљива била довољно успјешна, потребно је унапријед пазити да су сви потребни материјали и алати при руци. Да бисте извршили ову операцију, требаће вам:

 • претходно убране резнице;
 • баштенска вар, ау одсуству тога, можете користити и прозорску мастику или, на пример, пластелин;
 • Материјал за таписерију, лепљиви малтер или изолациона трака могу се користити за везивање места инфекције; гарден сецатеур;
 • пила;
 • штипаљку за нокте која је добро уземљена на једној страни оштрице;
 • окулусни нож, у којем су два лица наоштрена.

Како припремити младице за шљивевакцинација

Припрема резница шљива је изузетно важна мјера, важно је узети у обзир многе нијансе.

 1. Одговарајући услови бербе су крај пада док се не појаве јаки мразеви. Али ако нисте имали времена за резање шљива, то се може урадити рано пролеће, под условом да зима није била веома тешка.
 2. Изрежите резнице из годишњих жљебова (крајњи дио гране до прве гране), чија је дужина приближно 50 цм
 3. Након што је изабрао да побегне са дрвета неопходне сорте, пре резања, обришите га чистом крпом и изрежите потребан број резница дужине око 30 цм
 4. .
 5. Не додирујте кришке - то може негативно утицати на издужење чипа.
 6. Ако сте сечили неколико сорти, важно је да их не мешате једни са другима током периода складиштења. У ту сврху, изрежите резове сваког разреда у снопове и приложите им ознаке с именима.

Пре вакцинације петељке се могу чувати у фрижидеру или подруму.

Коју врсту шљиве треба изабрати на шљиву

Главни типови инфилтрације шљиве:

 1. Копулација - изводи се када су дебљина вилице и уметци исти.
 2. Побољшана копулација - принцип исте, само на стабљици је додатни рез за бољи контакт камбија (језгра дрвета).
 3. Оклузија је врста вакцине једног бубрега. За разлику од свих других врста са истим успехом може се испунити иу пролеће иу лето.
 4. У расцепима - када се танки чип централно раздвоји у исечак, пуну грану или буре.
 5. Испод коре - скоро подељена, димњак је причвршћен на страну вилице.
 6. У клању на углу - вртлару је потребна нека вештина и искуство.

За живост, ако је све урађено по потреби, то је повезивање, остало - исто. Избор врсте вакцине зависи од тога шта ћете на крају морати да добијете. На пример, прве три врсте омогућавају да се дренажа побољша и диверсификује. Остали су погоднији за подмлађивање.

Основне фазе инфилтрације шљиве шљиве

 1. Припрема и чување инокулантних изданака.
 2. Избор и припрема сточне хране.
 3. Сечење резница из инокулантних изданака и сечења.
 4. Вакцинација на најприкладнији начин.
 5. Полагање места за вакцинацију.
 6. Контрола употребе пећи и брига о дрвету за пресађивање.

Корисни чланци о врту, граду и цветном врту

Шта урадити након уметања шљиве

Вакцинација је пола прошлости, што је најважније, а затим је спасити. Да бисте то урадили, потребно је извршити и низ операција:

 • Све цијепљене резнице одмах након поступка омотајте изолацијском траком да покријете све отворе.
 • Све формиране рупе, пукотине и шупљине обложене су посебним лаком - вртним вар. Може се купити у специјализованој продавници или чак и за себе.
 • Ако се вакцинација проводи у прољеће, ставите папирну врећицу на врх, тако да бубрези још увијек спавају. Лети, предложена процедура ће сачувати стог од сунца које гори. Фузија у овом случају ће бити потпуно осигурана.

Дакле, покушали смо да откријемо све нијансе које се тичу инфилтрације шљиве. Надамо се да ћете уз помоћ савјета и препорука наведених у чланку на крају израсти дивна шљива која ће вас задовољити њежним и сочним плодом.

Како убризгати шљиву за пролећни водовод