Како у пролеће посадити крушку на јабуку

Постављање једне биљке на другу може бити врло погодно. Посебно је неопходно да таква одлука буде у малој башти, када желите засадити неке врсте јабука, крушака или трешања, али физички нема довољно простора за сва ова стабла. Ако тражите одговоре на питање, ако можете засадити крушку на стаблу јабуке или обрнуто, онда вртлари-стручњаци савјетују да запамтите једно једноставно правило: слично треба увести на слично. Једноставно речено, најбоља опција би била вакцинација јабуке друге врсте јабуке или чак неколико њих. Исто са крушкама и другим биљкама. Међутим, јабуку можете убризгати у крушке. У овом случају, претходно правило ступа на снагу, али у мало измијењеној форми: биљке чије сјеменке имплантирају сличне сјеменке, а биљке чији плодови имају камење, су сличне њима. Штавише, сада у специјализованим продавницама и расадницима можете купити подмазивање патуљастих подлога, које су посебно намењене за вакцинацију на другој биљци. Вакцинацију крушке треба извршити у складу са свим правилима, потребно је барем основно познавање основа биологије и класификације биљака. Такође, пре рада треба припремити неопходне алате и бити упознат са техничком компонентом процеса вакцинације. Захваљујући пресађивању, изгубићете жетву од лоших и неукусних плодова мале величине. Како да убризгамо крушку на јабуку у пролеће, рећи ће у нашем чланку.

Када можете засадити крушку на стаблу јабуке

Најуспешније време за вакцинацију је друга половина априла. Цуттингсможете купити у трговини или одрезати неке познанике од вртлара. На јужној страни круне треба резати петељке. Морају већ имати развијене бубреге. Промјер би требао бити 0,5-1,5 цм, а важно је да су резнице доброг квалитета.

Ако у зиму сечите резнице, чувајте их у фрижидеру пре почетка вакцинације. За 10-12 сати пре вакцинације потребно је да се направи прорезани рез и влажити држач у стимулатору раста.

Методе инокулације крушке

Постоје разне врсте пресађивања крушке. на пример:

 • Једноставна копулација. Најбоље је користити га када су гране инокулума и подлога око једне дебљине.
 • Вакцинација у подјелама. Овом методом треба да исечете расцеп на подлози. Фластер треба затегнути што је више могуће са уметком и уметнути у рез.
 • Оклузија. Најједноставнија варијанта вакцине.
 • Вакцинација против оспица. Користи се када је пречник подлоге већи од пречника инокулума.

Избор метода вакцинације зависи од карактеристика биљака и ваших вештина у врту.

Алати потребни за умакање крушке на јабуку у пролеће

Пре него што настави са процесом вакцинације, неопходно је припремити бројне алате и друге залихе, међу којима би требало да буду:

 • маказе;
 • пила за врт;
 • полиетиленски филм, може се заменити траком;
 • оштрење или нож;
 • гарден вар.
 • неколико транспарентних паковања.

Ножеви и ножеви су потребни када је потребно резати и резативиљушкама и исеченим гранама великих димензија са пилом, којом се тешко рукује уз помоћ ножа или секатора. Алати за резање морају бити оштрији и оштри, јер у супротном нећете моћи да сечете без оштећења биљке. А вртна вар је неопходна за вас након вакцинације, када је потребно да се третира уз помоћ насталих рана на дрвету. Продаје се у специјализованим продавницама или се може кувати код куће.

Корисни чланци о врту, граду и цветном врту

Избор и припрема крушака за вакцинацију

Као материјал за вакцинацију (инокулуме) бирамо резнице које вам се допадају од врсте крушке. Подземље може бити солидно здраво дрво, отпорно на мраз и штеточине. Упркос чињеници да је крушка инокулисана у пролеће, припрема резница треба обавити унапред. У јесен морате бирати младе, готово испуцале. Ови избојци ће бити материјал за вакцинацију. Од ових резница сече дужину од око 15 центиметара. На сваком комаду мора бити најмање 2-3 добро формирана бубрега. За жетву резница није потребно узимати врхове изданака, јер су бубрези на њима необрађени. Нижи део бекства такође не одговара чипу: кора на њој је дебела, а такав штапић ће се слабо апсорбовати.

Припремите резнице у посуду са влажним песком, а затим уклоните да их ускладиштите у подруму или на другом одговарајућем месту. Температура просторије у којој ће се чувати материјал за вакцинацију нијетреба да буде +5? Ц. Резнице с времена на време треба да се испитају и влаже песак ако је сув. У таквим условима чувају се до пролећа. У пролеће добијају и припремају се за вакцинацију.

Како направити инструкције за пресађивање крушке корак по корак

Метода брушења се инокулира крајем јула и почетком августа. Као подлога, млади сицаморе се сади у отвореном тлу.

Вакцинације се врше на следећи начин:

 1. Од стабла подлога, земља је натопљена да се може видети цервикс. Затим пажљиво уклоните све гранчице на висини од око 10 цм од тла и обришите овај дио цијеви влажном крпом. На врату корена, оштар нож чини дужину резања у облику слова Т од око 3 цм
 2. Након тога, узмите сорту крушака и изрежите добро развијени бубрег посебном иглом за плетење са околним тканинама - такозваним штитом. У овом случају, штит мора бити једнак величини дијела на подлози.
 3. Врло је важно пажљиво скратити штит. Да би се то урадило, окуларни нож треба нанијети на удаљености од 1,5 цм изнад бубрега и, док се алат спушта, одсећи око заједно са коре и горњи слој дрвета. Дакле, удаљеност од бубрега до доње ивице штита такође треба да буде око 1,5 цм.
 4. Тада ивица ножа гура кору у Т-облику, изведену на подлози.
 5. Убаците бубрег са штитом, чврсто притиснут прстима.
 6. Ставите вакцину са пластичном траком тако да остане само бубрег, а штит је биопокривено

Крушку можете и уштинути у примјеру. Овај метод се разликује од горе описаног само чињеницом да је подлога направљена са бочним резом, који се по ширини и дужини подудара са величином парцеле, причвршћује га штитом око и везује се полиетиленском траком.

Нега после инфекције крушке

Након вакцинације потребно је стално пратити крушке. За најучинковитију негу, препоручује се да се уради следеће: у потребном периоду важно је да се не заборави да се уклони трака тако да не постоји урез у индустрији; Паковање од полиетилена може се уклонити одмах након појаве првих листова; сви избојци који су се појавили испод места Обојено одмах уклоњени; ако постоји велики прираст дјетлића, онда направите штипање добитака.

Корисни производи за вртларе и вртларе

Ако изводите све горе наведене кораке, онда ће крушка сигурно оживјети. Главна ствар, не заборавите да је важно не само исправно покупити подлогу, већ и вријеме бојења. Ни на који начин не убризгајте крушку у јесен. Лекција је веома занимљива и донијеће много радости када дођете до сочних плодова крушке на јабуку. Али стабло крушке узима пуно јаче дрво јабуке - погодније је за пресађивање резница других сорти крушака. Међутим, сваки експеримент са вакцинацијама, који је прошао у вашем врту, биће веома користан и запослен. И могуће је да ће вртлар моћи да усади и јабуку на крушку.

Како да посадимо крушку на јабуку у пролеће