Како спојити на расвјету расвјете ДВР

повежите видео рекордер

Видео рекордери су дуго били саставни дио готово свих аутомобила, а повезивање ДВР-а са расвјетом расвјетних тијела, сустава паљења и других извора напајања у аутомобилу је од све већег интереса. Заиста, за разлику од стандардне шеме спајања из упаљача за цигарете, такве методе вам омогућују да сакријете све жице и тиме оплемените кабину. Осим тога, ово вам омогућава да ослободите утичницу за упаљач за повезивање пуњача, батерија, таблета и других уређаја.

Како повезати ДВР

Повезивање ДВР-а са осветљењем стропа

Овај начин повезивања регистара нашао је најраширенији међу возачима. Уосталом, у већини модела аутомобила то је прилично једноставно, омогућава вам да сакријете све жице што је више могуће, осигурава правилну поузданост снаге уређаја и исти је за готово све моделе аутомобила.

Због тога ћемо га прво размотрити:

  • Пре повезивања ДВР-а на светиљку, потребно је извршити ожичење. Урадићемо то под унутрашњим облогама, тако да ћете у већини модела аутомобила морати уклонити штитнике од сунца поред стропа освјетљења.
  • Следећи корак у вези је дефинисање потребних терминала или жица којима веза припада. У складу с тим, морамо пронаћи "плус" и "минус". Урадите то са регуларним тестером.

На фотографијиСпецифицира како да повежете жице

Обратите пажњу! Веома је важно да пошаљете "+" и "-" одговарајућим контактима вашег регистрара. У супротном, ризикујете да запалите свој уређај. Зато проверите електричну струју на свакој од жица, када је повезана са упаљачем за цигарете.

  • Када сте идентификовали потребне жице на светиљци, уверите се да је напон стално присутан. Чињеница је да се неки од каблова који одговарају жици за плафон напајају само када се врата отворе. Веома је важно да се не повезујете са њима.
  • Након што смо дефинитивно одредили потребне жице, направимо рез на изолацији и спојимо их на напајање матичара. Након тога жица мора бити високо квалитетно изолована. Неки модели аутомобила имају могућност спајања на квачило стропа. Стога, успостављамо везе засноване на практичности и рационалности.

Обратите пажњу! Напон на упаљачу за цигарете је 12В, а напајање матичног уређаја је обично 5В. Због тога се јединица која је уметнута у упаљач за цигарете не може избацити. И поново монтиране жице могу се лемити или на закључке, или на контакте у самом блоку.

  • Ова веза регистрара са осветљењем стропа је завршена и имамо могућност да проверимо перформансе уређаја. Ако сте све урадили у складу са нашим упутством, онда ће секретар радити без проблема.


Опција за повезивање са расветом светиљки

  • У последњој фази веза је пажљиво сложенапотпуно ожичење, искључујући превјесе. Инсталирамо плафонску свјетиљку и сунцобран, а салу у цјелини доводимо у исправно стање.

Повезивање регистра са системом паљења

Али не само да је тренутно могуће повезати рефлекторско свјетло регистрара.

Поред тога, широко се користи веза са системом паљења. Ово омогућава да се видео рекордер укључи у тренутку окретања кључа за паљење. Али на путу ове методе постоји огроман недостатак - потпуно одсуство универзалности за различите моделе аутомобила.

  • Ако одлучите да свој диктафон повежете са својим системом паљења властитим рукама, онда прво морате положити жицу. Учините то најлакшим путем дуж ветробрана на левој страни аутомобила.
  • Након полагања жице, на контакту за паљење треба да нађе терминал "+" који показује напон након окретања кључа. За сваки аутомобил могу бити различити терминали, и стога одредити шта је потребно да имате методу "научног откуцаја".
  • "Маса" се може повезати директно на каросерију аутомобила на било ком месту погодном за вас. Неки користе терминале "-" за повезивање ауто радија.

Обратите пажњу! Ако повежете "масу" са телом аутомобила, то може проузроковати много проблема ако тражите смањење изолације. Уосталом, по закону, заборавићете да га сами прикључите или заборавите да кажете у аутомеханичарској радионици. Стога је боље користити стационарне терминалеелектрични актуатори


Повезивање регистра са системом паљења

  • Након завршетка везе, проверите перформансе нашег регистрара и квалитет видео снимка, квалитативно изолујте тачке повезивања и вратите покривени поклопац аутомобила.

Други начини повезивања ДВР-а

Поред горе наведеног, постоје и други алтернативни начини повезивања регистрара. Пре свега, то је употреба посебног разделника упаљача за цигарете.

Цена овог уређаја није толико висока, али вам омогућава да лако решите проблем повезивања на електричну мрежу аутомобила различитих уређаја. Иако многи примјећују лош квалитет таквих преграда заступљених на тржишту.

Сепаратор упаљача за цигарете

Још једно решење нашег проблема је коришћење специјалних разделника у кутији са осигурачима. Овај уређај је инсталиран на терминалу једног од осигурача и омогућава вам да истовремено повежете неколико додатних уређаја.

Важно је инсталирати овај раздјелник након осигурача тако да може обављати заштитне функције и за поновно спојене уређаје. У овом случају, снага ових уређаја не би требала бити висока.

закључак

Знате како да повежете диктафон са светиљком, системом за паљење и другим методама повезивања, можете изабрати оптимални за вас.

Треба имати на уму да ако нисте пријатељи са мултиметром и са струјом, не треба да експериментишете. Боље је контактиратиспецијалисти.