Како спојити и инсталирати ЛЕД траку у аутомобилу

Због чињенице да су ЛЕД траке економичне и да имају називни напон од 12 волти, оне су што је могуће боље, погодне за стварање јединственог изгледа било којег аутомобила. Покушаћемо да детаљно испричамо: како изабрати и како повезати ЛЕД траку у аутомобилу?

Боја и број ЛЕД диода

Постоји директна зависност осветљености филма од броја ЛЕД на њему: 30, 60 по метру. Постоје два дубла - 240 комада по метру, али се не користе за прављење аутомобила.

Боје осветљења су такође различите, од монотоне (бела, плава, жута, црвена, зелена) до мулти-боји са РГБ контролером. Шарена изгледа атрактивно због чињенице да вам контролер омогућава да промените не само боју и светлост сјаја, већ и ред и фреквенцију промене боје.

Заштићено од влаге и прашине.

Важан фактор при избору је заштита траке од утјецаја атмосферских падавина. Одабир жељеног типа помаже да се означи ИП параметар.

 • ИП20 - диоде без заштите. Може се користити само у кабини (пртљажнику) аутомобила - на арматурној плочи или на плафону.
 • ИП65 - ознака за траке средње класе. Користи се и унутар и изван аутомобила.
 • ИП68 - Најсигурнији степен сигурности. Слој безбојног силикона, поуздано штити од кише и прљавштине. Погодан за спољашњи дизајн дна аутомобила.

Тип ЛЕД диода на траци

Под ознаком је тип и величина ЛЕД-а:

СМД - контактиЛЕД диоде су омотане у траку. Дизајниран за монтажу на различите површине.

Бројке означавају величину самих ЛЕД диода:

 • 2,8 к 3,5 мм - за траке хоризонталног сјаја снаге до 0,08 В.
 • 1 × 3 мм - користи се у бочним тракама до 0,08 вати.
 • 5к5 мм - у светиљкама са три кристала са високим нивоом светлине. Највећа снага је 0.24 В.

За постављање ЛЕД траке у аутомобил, главни параметар за избор је класа ИП заштите. Најчешћи је ИП65. Али да би се уградили у светла боље је дати предност тракама са високим степеном заштите - ИП68. Светлост сјаја се бира у складу са ГОСТ Р 41.48-2004 и треба да буде унутар 400 - 800 цд.

места инсталације

Тунинг аутомобила је релативно јефтин начин да га украсите. Трепере траке красе дискове, светла, унутрашњост и пустите их испод дна. Ентеријер аутомобила, који има позадинско осветљење испред предњих седишта, оквир арматуре или ивице плафона, изгледа привлачно.

Најлакши начин повезивања позадинског осветљења - упаљача за цигарете. Ако у аутомобилу нема упаљача за цигарете - повуците жицу на прикључак плус батерије. У неким случајевима постоји веза са прекидачем светла на контролној табли. Главни увјет - предвидјети присуство осигурача у електричном кругу.

Повезивање аутомобилских ЛЕД диода

Процес повезивања је прилично једноставан. На леденој траци су контакти са нотацијом "В | Р | Г | Б ». Они су лемљенижице за повезивање. Једнобојне траке за повезивање са уграђеним системом су веома једноставне - допуњују се до терминала батерије са знаком "+".

Минус се приказује или на тијелу строја, или је такођер повезан с батеријом на терминал "-".

Схема јасно показује како поставити елементе освјетљења на каросерију аутомобила:

Принцип повезивања вишебојних (РГБ) ЛЕД трака је исти, али са једним изузетком. Ланац има контролер који је одговоран за аутоматску промену режима боје.

Постоје четири жице са ознакама у РГБ тракама које омогућавају да се правилно повеже:

 • В - храна,
 • Р - црвена,
 • Г је зелен,
 • Б је плава.

Терминали су повезани са одговарајућим закључцима о контролеру, с друге стране, сви исти стандардни плус и минус. Промена боја може се извршити или у аутоматском режиму или помоћу даљинског управљача.

Сама трака се поставља на тело аутомобила и причвршћује посебним пластичним носачима или стезаљкама. Да би се инсталирао директно у предња светла на лед-врпци налази се лепак, прекривен заштитним филмом.

Како инсталирати лед траку у предњем свјетлу

Размислите о томе како спојити лед-траку на фарове. Прво, морате га уклонити из аутомобила. Процес је прилично необичан, јер може захтијевати уклањање браника и решетке радијатора. Али већина светала се причвршћује тако да се могу уклонити без растављања непотребних детаља аутомобила. Да бисте то урадили:

 1. Искључитесве жице, а предње светло је одвојено од аутомобила.
 2. Предње светло уклања стакло. Да бисте лако демонтирали стакло, руб светла треба да се загреје са феном за косу.
 3. Трака је фиксирана у предњем светлу.
 4. Спољно спојите жице да бисте их прикључили на батерију или на предња светла или на ланац под-брегастог вратила.
 5. Ставите стакло натраг на заптивач. Не смије се допустити да остане у пукотинама кроз које вода може ући.
 6. Предње светло је постављено на своје место.

Инсталирајте ЛЕД траку на предња светла

Пожељно је уградити предње светло на посебно дизајнирану ЛЕД траку, може се наћи у специјализованим аутомобилским продавницама, изгледа овако:

У овом случају, фарови се могу уклонити из аутомобила, тако да је процес инсталације траке минимизиран:

 1. Бира водоотпорну траку.
 2. Место монтаже за монтажу.
 3. Уклања заштитну основу са лијепљене стране и трака се лијепи.
 4. Дајемо лепак да зграбимо стакло.

Овај дизајн траје око 10 минута. Остаје само повезивање жица, и ствар је готова!

Наравно, треба се носити са недостацима:

 • Овај дизајн је прилично неетичан.
 • Зими се на вањским елементима накупља снијег, а лед расте.
 • Немојте украсити главу текућом водом помоћу ЛЕД траке.

Али постоји плус. Ако експлодира - неће бити тешко уклонити га и замијенити другим.

Тунинг лигхтс би Оасис Патриот

Модерни автомобили в УљановскФабрика аутомобила, Патриот модели почели су опремати предња светла уграђеним ЛЕД позадинским осветљењем. Међутим, власници ранијих модела већ користе само фарове са конвенционалним халогеним сијалицама. Међутим, постоје занатлије који су научили да у ЛЕД свјетло УАЗ Патриота уграде ЛЕД траку.

 1. Пронађите сва монтажна светла на каросерији и одврните.
 2. Не пропустите прикључак са крила. За практичан рад требат ће вам ЛЕД претворник.
 3. Предње светло је уклоњено из аутомобила. Нежно причврстимо наочаре за фарове. Не пропустите тренутак када заптивач постане савитљив и пластичан. Затим одмах уклоните стакло одвијачем.
 4. Скините држаче за причвршћивање одвртача.
 5. Загрејте стакло на обрису предњих светала тако да заптивна маса буде омекшана. Тачније, од прегријавања стакло за сушење косе може промијенити облик.
 6. Пажљиво уклоните стакло равним одвијачем.
 7. Две дијаметралне жице различитих боја су залемљене. Црно за минус, црвено за плус. Све жице су залемљене са ЛЕД траком.
 8. Повезивање ЛЕД диода. Супротни крајеви жица су залемљени на предња свјетла предњих свјетала. Црни минус, црвени плус.
 9. Трака је залијепљена двостраном љепљивом траком. Генерал пицтуре.
 10. Жице су обојене сребрном бојом за слабу видљивост.
 11. Стакло се монтира натраг на заптивач.

Изгледа да је већ инсталиранЛЕД осветљење у предњем светлу УАЗ ПАТРИОТ.

Видео - уградња позадинског осветљења врата

Видео детаљно описује како повезати траку и корак по корак инсталацију ЛЕД траке на облози врата за Киа Цеед. Постоји схематски дијаграм везе.

Прегледали смо сва питања која се могу појавити када спојите ЛЕД траку. Сада можете самостално дати свој аутомобил јединственом дизајну. Избор опције за подешавање зависи само од жеље - трака се поставља било где у аутомобилу.