Како спојити двије жаруље на један прекидач

Често се дешавају ситуације у којима један прекидач ради са два светла. Једина разлика је што је понекад потребно утицати на један прекидач истовремено на обје жаруље, ау другим случајевима је потребно да свака жаруља трепери одвојено. А то значи да ће нам у првом случају бити потребан једно-струјни прекидач, ау другом ће морати да се инсталира уређај са два кључа. Разговарајмо о сваком од њих посебно и детаљно ћемо размотрити како спојити двије сијалице на један прекидач.

Могућност спајања на један прекидачки уређај одједном две сијалице омогућава вам да уштедите материјал, време и енергију, јер не морате да инсталирате други прекидач, поставите додатне жице, хакујете додатне рупе и радне столове у зидовима.

Припремни рад

Без обзира на то колико би типки имали ваши прекидачи (један, два или три), припремни радови би били исти.

За почетак, неопходно је монтирати општу разводну кутију и монтажну кутију испод прекидачког уређаја, који се још увек назива подводним извором на други начин:

 • Ако су зидови у вашој соби направљени од ПВЦ-а, гипсаних плоча, дрвених или МДФ плоча, поставите специјалну круну са назубљеним рубовима на бушилици и направите рупу. Уметните монтажну кутију у њу и причврстите је на зид помоћу вијака.
 • У случају бетонских или циглених зидова, провуците рупу помоћу бушилице или бушилице са бетонском радном површином. Али у овом случају, монтажакутије морају бити фиксиране помоћу гипс или алабастер отопине ​​

У правилу се радови на уградњи рупа обављају истовремено са полагањем такта. Ово се ради искључиво из естетских разлога, има много прљавштине из таквих грађевинских радова, и боље је једном прскати и чистити. Шавови - то су бразде на површини зида, које ће затим бити положене спојне жице. Могу се обавити коришћењем разних алата:

 • Чекић и длето. То је метод старог деде, његова предност у пуном одсуству трошкова куповине инструмента (чекић и длето у сваком човеку). Недостатак таквог начина жарења - потребно је много времена и труда.
 • Булгарца. Овај алат се често назива најгорем од најбољих. Погодно је да се радни комади могу израдити брзо и без много труда. Али од Бугарке је пуно буке и прашине, осим тога, практично је немогуће радити Бугаре у угловима зграде, а не по цијелој дужини. Зато изаберите такав електрични алат као крајње средство.
 • Перфоратор. Све што је потребно је да му се купи посебан наставак - бубица или лопатица. У свим осталим недостацима нису, брзо, повољно, жљебови више или мање једнаки.
 • Строборез. За ову врсту посла је идеалан алат. Ради ефикасно, безбедно и брзо. Схброби излази једнако, нема прашине, јер се цијев спаја са усисивачем зграде. Погодно је да раде, алат не производи много буке. Једини недостатак јевисока цена Али постоје услуге у којима можете узети најам колица.

Укратко о можданом удару користећи горе наведене алате описан је у овом видеу:

У израђеним кабинама потребно је полагати двоструке жице и причврстити их цементним или алабастерним раствором.

Дакле, припремни радови су завршени, кутије су монтиране, жице положене, могуће је спојити сијалице и прекидач.

прекидач

Прије спајања двије жаруље на један прекидач, погледајмо изблиза уређај овог уређаја за пребацивање. То је једноставно, и након што се бавите конструктивним извршењем, лако можете да се позабавите везом.

Главна компонента цијелог механизма је радни дио, који је директно уграђен у подјединицу. Изгледа као метална конструкција, причвршћује се на погон, кроз који се налази уређај за укључивање и искључивање. Ако се детаљно размотри, погон је, у суштини, мобилни контакт који, промјеном свог положаја, затвара или откључава ланац између два фиксна контакта.

Један од ових фиксних контаката се зове улаз и мора бити повезан са фазним жицама из напајања. Други контакт се назива необичним, повезан је са фазном жицом која иде на сијалице. На правилном положају прекидача, ова два фиксна контакта морају бити отворена један с другим, уређај се сматра искљученим, нема ланца између мреже напајања и лампе, сијалица нијегловс Чим притиснете прекидач, мобилни контакт затвара два фиксна, између формираног круга кола од напона напајања који иде на лампу, а лампа светли.

Ради сигурности, радни дио прекидача налази се у кућишту од диелектричног материјала (порцулан или пластика).

Друга компонента прекидача је заштита, она је оквир и кључеви, обично су направљени од пластике. Кључ је причвршћен на погон радног дијела, уз помоћ којег особа врши гурање, мијењајући положај покретног контакта и тиме управљајући расвјетом. Оквир служи као заштита од случајног контакта особе са контактним дијелом прекидача, који је под напоном. Она све то затвара и изолује, тј. Не постоји могућност додиривања радних делова. Оквир је осигуран пластичним квачицама или вијцима.

Разлика између два кључна прекидача састоји се само у томе што има два излазна контакта. Свака од њих мора бити спојена на фазни вод једне од двије жаруље.

Склоп прекидача са два круга

Пре него што спојите жице на струјни круг, морате имати инсталиран:

 • Две лампе на једној жаруљи. На пример, један у кухињи, други у ходнику.
 • Разводна кутија испод плафона (испод нивоа плафона 15-30 цм). Ако већ имате кутију у соби, можете је користити. Главна ствар је да није било много пребацивања и да сте радили удобно.
 • Субвоофер за Дуал-Цирцуит Бреакер. По правилу јепоставите на удаљености од 90-100 цм од нивоа пода.
 • Између свих ових елемената треба положити жице у стентове. Имајте на уму да у случају Двллиускисного прекидача из разводне кутије, трожична жица мора стати у њу.

Сада морамо све то повезати електрично, тако да од напајања до сијалица дође напон.

У разводној кутији долазе два проводника из мрежног напајања - нула и фаза. Користите индикаторски одвијач за одређивање фазног водича. Додирните одвијач на обе жице. Ако додирнете нулу, прозор индикатора неће засветлити. Ако је прозор упаљен, онда сте пронашли фазну вену. Пажљиво га забележите изолационом траком.

Сада, за производњу једињења, искључите своје радно мјесто. Морате искључити машину, која се напаја. Сада, у многим домовима и становима, постоје монтажни штитови у којима постоје аутоматске машине које затварају сваку собу у складу са тим. Ако га још немате, мораћете да искључите машину за воду на стану. Проверите недостатак напона и започните.

Подводник има три жице. Очистите изолациони слој на њима 1 цм (то се ради ножем). Спојите једну језгру на улазни прекидач прекидача, други крај спојите на кутију за напајање са фазним водом напајања. Две друге стамбене јединице повезују се са два излазна контакта прекидача. У складу с тим, њихове друге крајеве повежите у кутију за фазевене из једне и друге лампе.

Сада можете поставити радни дио прекидача у под-носаче, закључати га, поставити заштитни оквир и кључеве.

У разводној кутији ће бити још једна веза, нулти напони који долазе из уређаја, повезују се са земљом преко напајања.

У кертриџима за причвршћивање постоје два контакта - једна страна за повезивање нулте језгре и централна, фаза која је повезана са њом. Извршите ове везе.

Уверите се да су сви контакти поуздани, али морате да изолујете тачке пре него што се уверите да прекидач ради исправно. Да бисте проверили сакупљени круг, ставите напон на стан (то јест, укључите аутоматску слот машину). Оба кључа уређаја за пребацивање су у искљученом положају, сијалице у кухињи иу ходнику не гори. Притиснути један тастер - упалити свјетло у кухињи, укључити други - било је свјетла иу ходнику. Такође, наизменично искључите први и други кључ, прво се угаси светло у кухињи, а затим у ходнику. Све ради како треба.

Поново искључите машину и изолујте изолационом траком у разводној кутији, а на њој можете и даље да носите ПВЦ цеви.

У овом видеу се разматра детаљан склоп са двоструким прекидачем:

Схема са прекидачем са једним кључем

Све је апсолутно исто, само у овом случају четири бистабилне жице долазе у кутију - једна из мреже, друга из прекидача са једним кључем, и два из \ тсијалице

Следећа једињења су направљена у кутији:

 • нула жице мрежне жице је повезана са нула жаруља са жарном нити;
 • фазни водич мрежног ожичења је прикључен на стамбени, који иде на прекидач прекидача;
 • напаја се из излаза контакта прекидача спојеног на двије фазе жице сијалица.

Ова шема се примјењује када су жаруље са жарном нити инсталиране у различитим смјеровима. Ако је у једном смеру, онда да се сачува жица, друга сијалица се прво може спојити са кертриџа.

Као што видите, ништа није компликовано. Ако сте мало упознати са електротехником и физиком, моћи ћете самостално да повежете две сијалице на један прекидач.