Како сипати бетон

Хоћете ли сипати бетон и желите да имате проблема са његовом даљњом експлоатацијом? Вреди запамтити нека важна правила. У фази пуњења потребно је одредити коју ћете технологију користити за даљу градњу. Још једно важно питање - где је боље купити бетон? Прва опција је куповина бетонске коцке, чија вам цијена у потпуности одговара. Друга опција је да то урадите сами код куће. Избор је ваш. Коју год опцију одаберете, најважније, запамтите да бетон има способност да се брзо хвата, тако да сав посао треба обавити у кратком времену.

Прије пуњења бетона морате припремити мјесто које се намјерава сипати. Пре свега, неопходно је у теорији јасно планирати који ће део бити испуњен бетоном. Затим је потребно осигурати поузданост оплате (дрвена конструкција, која је облик будуће градње, испуњена бетоном). Након тога, потребно је ојачати дизајн, припремити се да сипамо земљу, наиме - очистити горњи слој. Да би се попунио темељ, потребно је знати који слој замрзавања тла на градилишту (у просјеку 0.7-1.2 м). Тада можете директно да прелијете грађевинску мешавину темеља.

Пуњење треба обавити корак по корак и врло пажљиво, јер само квалитетна основа ће вам омогућити да изградите солидну кућу. Као прво, потребно је раставити прикључке. Никада не користите старе цеви- касније ће деформисати ваше испуњење! Затим навлажите фитинг водом, тако да се бетон добро помеша. Следећи корак је сипање бетона. Често се бетон Б20, који је свестран по својим својствима и параметрима, користи за лијевање. Након попуњавања првог слоја поново долази ред на вентил или жицу (она је она која добро везује грађевинске материјале). Након тога - опет слој бетона, и тако све док не попуните потребну висину.

Будући да је бетон рјешење са хетерогеном структуром, потребно га је пажљиво стегнути за правилну расподјелу тако да агрегат (дробљени камен, пијесак, итд.) Може бити што је могуће густо у отопини. Након улијевања, отопина је стиснута - то се ради управо за густу распоред компоненти отопине. Поред униформности, овај маневар вам омогућава да збијете бетон. Поред горе наведених својстава, неопходно је осигурати да у раствору нема мјехурића зрака. Будући да је бетон потребно полагано полагати, онда када се стисне сваки сљедећи слој потребно је дубоко ући у претходни слој најмање десет центиметара - то је учињено за поузданије спајање слојева. Горњи слој се мора упоређивати у задњем заокрету, а то се мора урадити у неколико корака (пошто ће се раствор извући). Запамтите да се бетонски слој суши за неколико сати.
Да би се испунио темељ зграде, бетон је потребан са великим фракционим пуњењем (од двадесет до двадесет пет милиметара). То ће омогућити лакоћу иравномерна расподела раствора дуж површине. За добар пролаз бетона можете равномјерно ударити сањке на стране оплате (не на штитове, него на шипке које их спајају). Препоручује се да темељ куће траје око годину дана до потпуног сушења и јачања. Не журите да градите одмах, јер ће максималне могуће оцјене чврстоће бетона бити постигнуте тек након завршетка празнине у години.