Како се раде степенице од два бара: опис и инструкције

Главна карактеристика двослојног степеништа - присуство међупростора између пролетамске лестве Лубеја омогућава подизање на следећи ниво структуре. Дизајн степеница су различите врсте изведбе и стилска рјешења. Одвојено се истиче дво-мочварна мердевина као предност - присуство међупростора између маршева (распона). Како направити двокрако степениште властитим рукама код куће је разумљиво не свакоме. Али, поштујући правила, можете створити практично ремек-дело архитектуре код куће.

Степенице за два центра до другог спрата: предности и материјали

Свака конструкција степеница има своје повољне разлике. За мале вијчане степенице штеди се највише за уштеду простора. Али они су веома цоол, а људима је неугодно да их користе. Неке конструкције, као што су степенице од два мочвара, имају очигледне предности.

Шта даје две ливаде на мочварама:

 • једноставан дизајн, ниски трошкови рада у производњи;
 • могућност обраде било којим материјалом за било који укус;
 • ниска цена грађевинског материјала;
 • висок степен удобности и сигурности рада;
 • изванредан изглед који ће привући све госте куће.

Што се тиче негативних страна дизајна, оне нису откривене. Употреба посредне платформе штеди простор и служи као место за одмор.

Пре него што наставите са изградњом, треба да размислите о томе који материјал да користите. Свака од њих има своје предности, али и комплексност током инсталације.

Савремене марш љестве се праве од сљедећих грађевинских материјала:

 • метал;
 • камен;
 • бетон;
 • цигле;
 • дрво.

Трошкови и лакоћа рада са материјалом - овде су главни фактори у избору материјала.

Дълбочни стълби са две центъри отличаут висок ниво удобности и безопасности

.

Избор материјала зависи од:

 • период коришћења дизајна:
 • естетика;
 • ергономија.

Из куће се користе гвоздене степенице, јер ће чак и естетски искована конструкција бити равномјерна. Пожељно је створити оквир од метала, јер ће повећати чврстоћу степеница и створити декор са другим материјалима.

Стоне вам омогућава да направите грандиозне и масивне дизајне. Дакле, за камене двокраке степенице потребно је мјесто, које није увијек ту. Ефикасна опција је употреба камена за ламинирање металног или бетонског оквира.

Карактеристике бетона на граничном оптерећењу сличне су камену. Али естетика бетона не добија. Пожељно је поставити степенице од бетона изван куће, али са монолитном конструкцијом, могућа је унутрашња варијанта смјештаја, комбинована са балконом.

Као додатни материјал, прикладно је користити циглу за израду корака. Могуће је направити оплату за градилиште од цигле или других грађевних блокова.

Други најчешћи материјал је дрво. Што се тиче естетике, ово је најуспјешније кућно рјешење. Међутим, ретке врсте дрвета пружају прекрасну спољашностизглед може бити скуп, а степенице од два борова неће дати високе показатеље трајности, резерву снаге и љепоте.

На основу тога, боље је конструисати две ливаде за комбиновање материјала, чиме се оптимизују трошкови и стварају успешна решења. На примјер, разине опеке могу бити суочене с каменом, додати метал. Или направите метални оквир и украсите га дрветом.

Две мочварне степенице са платформом: димензије и захтеви

Средња платформа дели степенице на 2 дела. У приватној кући је прикладно поставити дрвено степениште или металну конструкцију. Избор овиси о укусу власника, али обје опције се лако израђују властитим рукама.

Али да би се план успјешно имплементирао, морате слиједити одређена правила. Рад садржи следеће фазе:

 1. Извођење мјерења и прорачуна. Прикажите информације о цртежима.
 2. Сечење материјала према цртежима.
 3. Састављање материјала.

Свака конструкција мора испуњавати одређене захтјеве, тако да нема сумње у његову сигурну употребу. Поред тога, захтеви одређују минимални ниво комфора када се користе, а такође служе као гарант поузданости.

За лака употреба, дво-мочварна мердевина мора да задовољи извесне захтеве по висини, ширини и површини платформе.

Прихватљиве димензије:

 1. Минимална ширина степеница - не мања од 80 цм
 2. Висина ограде је 90 цм и мора бити најмање 100 кг.
 3. Степен мора битииздржати масу од 200 кг.

Најчешћи правоугаони перони и они се разликују по томе што су маршеви постављени за 180 степени у односу један на други. Г-облик не штеди простор, али је погодан када се улаз на други спрат поставља под углом или са малим заокретом.

Следователно, посебни захтеви се изнесуваат на самите степени:

 1. Приступи су око 25 цм
 2. Висина стазе је 20 цм

Један марш не треба да садржи више од 15-18 степени. Ово је сигурносни захтјев.

В передниј платформи съсо има 2 варианти:

 • је правоугаони;
 • Р-облик.

Алати и фазе инсталације пројекта два степеништа са платформом

Уградња степеништа са два јарбола врши се једноставно. Али изнад свега, потребно је да набавите неопходан алат. Његов избор зависи од материјала оквира. Главно је разликовати материјал за пиљење: дрво са ножем и метал са бугарским и повезивање са заваривањем.

Други алати:

 • Рулет;
 • ниво;
 • фајлови;
 • брусни папир;
 • оловка;
 • завртњи.

Већина људи прво стави оквир стубишта, а затим га украси. Али најважније је направити исправне израчуне фактора оптерећења. Ово се може урадити помоћу посебног калкулатора који је потпуно умрежен.

Плосад мед маршируусими степенками находитса в мире

.

Процес инсталације је ограничен на 3 фазе:

 1. Инсталација сајта.Често за његово инсталирањезидни носач неколико греда. Тада ће игралиште бити у суспендованом облику. Можете га инсталирати на носаче, али у будућности ће слободни простор испод степеница нестати. Да ли је могуће организовати испод локације на гредама штале.
 2. Доњи пролаз степеница је постављен.Важно је обратити пажњу на доњи део и како ће се ослањати на земљу или под. Затезач мора бити мртав да би се спречиле вибрације.
 3. Горњи лет је постављен.Нема разлика од инсталације нижег. Само прикључак сада на прелазном подручју и другом кату би требао бити мртав. Али сама платформа би требала бити добро осигурана. Ако постоји зазор, онда се монтажа мора ојачати.

У процесу инсталације, сви делови морају бити проверени за повратни ход, јер ће чак и незнатан ударац из једног дела прећи на други. Ово ће скратити време рада две мердевине.

Металне степенице на два нивоа: примери решења

Ако желите да направите издржљиву и издржљиву конструкцију, онда је прикладно користити метал као главни грађевински материјал.

Метални профил се сматра идеалним решењем јер омогућава:

  \ т
 • креира лагани дизајн;
 • експеримент с формом;
 • уштедите новац.

Приликом пројектовања степеништа од метала, треба узети у обзир да ће, с великом дебљином конструкције, његова тежина бити превелика. Ово се посебно односи на коване конструкције.

Предности двослојног степеништа од металних профила:

 • могућност комбиновања различитих завршних материјала на металном оквиру;
 • могућност изградње степеница само из профила;
 • могућност бојања дизајна у било којој боји;
 • јака и поуздана конструкција;
 • ниска цена;
 • могућност монтаже само са заваривањем.

Савети за рационално коришћење металних профила у конструкцији степеница:

 1. Није потребно додати велики број профила - то ће оптеретити дизајн. Пожељно је да пројекат буде што лакши, на пример, за постављање дрвених степеница.
 2. Неопходно је извршити анти-корозивни третман гвожђа, чак и ако је уграђен у затвореном простору. Након сликања потребно је. Боју на степеницама, која је инсталирана на улици, треба обнављати са већом фреквенцијом од оне која је у соби.
 3. За самосталну монтажу морате имати вештине у коришћењу апарата за заваривање. У супротном, потражите стручну помоћ или користите везе са профилисаним профилом.
 4. Потребно је пажљиво израчунати гранично оптерећење конструкције. Конструкција треба да буде што је могуће јача.

Употреба вијака као спојева се не препоручује на љествама намијењеним за свакодневну употребу или склоне високим оптерећењима.

Потребно је избегавати непотребно оптерећење дизајна и користити лаке материјале, посебно дрво, гдје је то могуће

Припрема почиње скицирањемЦртежи пројекта степеница. То ће вам омогућити да израчунате пројектне параметре и одредите количину грађевинског материјала, као и време изградње.

Затим припремите инструменте:

 • апарат за заваривање са електродама;
 • Бугарски са круговима;
 • бушилица са бушилицама;
 • чекић.
\ т

На зидовима је пожељно да се нанесе ознака у складу са цртежом, тако да је не испуштате у очи или да проверите материјал у вашим рукама. Профил мора бити претходно изрезан и нумерисан.

У процесу компилације пожељно је прибјећи помоћи друге особе. Он ће обавити помоћни, груби рад. Пре почетка рада поново погледајте цртеже и проверите ознаке на зиду.

 1. Замотајте контуру да бисте добили правоугаоник коме ће бити додељени степени.
 2. База је направљена од канала дебљине 10 цм или профилне цијеви 10 на 10 цм. Када се користи канал, треба га причврстити на под, што ће смањити вибрације.
 3. Цијеви, саставне конструкције, обрубљене на такав начин да се чврсто придржавају ослонца. Платформе које играју улогу су причвршћене на доњи и горњи руб.
 4. Када се вођице направе, заварите носеће оквире који су постављени између носача. Корак између њих мора се поштовати.
 5. Облога са украсом је постављена на задњу, након што је изграђена профилна конструкција. Припремају се украсна мјестаунапред.

Како монтирати степенице од два мочвара (видео)

Сада је јасно како се двокрако степениште обавља уз помоћ металног профила или других грађевинских материјала. Са самосталним радом можете уштедјети новац, вријеме и властите снаге. Конструкција профила ће бити дуготрајна и практична. Одржавање и брига ће бити минимални. Ако нема жеље за радом са металом, онда можете направити дрвено двокрако степениште. Главна ствар - исправно израчунати и направити добар пројект.

Две мочварне степенице на други спрат (примери фотографија)

\ т
)