Како се мазити краставцима у стакленику

Апсолутно сваки вртлар жели са својим креветима добити што је више могуће жетве. Нажалост, у пракси, то није увијек случај због недостатка знања о неким агротехничким радњама које је потребно урадити са њиховим постројењима. То је управо случај за овакав догађај, као што је краставац.

Шта је страствено и за шта је потребно?

Када биљке почну да расту, пожељно је да се краставци заврте у стакленику. О томе је једноставно, али захтијева пажљив поступак, зна мали број вртлара. Да бисте то урадили како треба, морате знати шта је то и зашто.

Падинизација значи уклањање (пуних или делимичних) избоја другог стадијума, који израстају из бубрега на главној биљци. Број њих зависи од разноликости и услова раста биљака, али у сваком случају, ови процеси само згусну главну стабљику и, користећи хранљиве састојке, ослабљују биљку.

На први поглед, чини се да ће одбацивање бочних изданака, тзв.

Али шта се заправо дешава? Даме морају да се увијају око истог кабла где је фиксирана главна стабљика. То резултира засенчењем и повећањем влажности. Стабљике почињу да се протежу до светлости, а интервали између листова се повећавају.

Ако, међутим, свака дама буде повезана, то ће довести до употребе додатног седишта, што није толико у стакленику. Осим тога, пасторке не дају нормалну жетву. Зато вам је потребна таква брига за краставце. Страствени им даје могућност да их узгајајуметода у 1 стабљике. Страст се показао као ефикасан и једноставан начин бриге за краставац. Ово повећава принос и квалитет самог краставца.

Пасхминкинг краставаца у стакленику: за и против

Неки сматрају да није неопходно имати краставац. Обично су озбиљни произвођачи мркве мркве укључени у узгој парадајза у стакленику. Међутим, за добру бербу краставаца, морате пажљиво да водите рачуна о томе.

Ако пашњаци могу нарасти до 30 цм, тада се компресибилност приноса из грма може пратити до око једног или чак два килограма. Важно је ухватити тренутак док пасторке не почну клијати. Најбољи начин да се експлодира је уклањање дуксерица које нису премашиле седам центиметара.

Врло је уредно обављати облагање. Уклањање степа је неопходно у свакој фази раста биљака, почевши од појављивања прва четири листа. Овај метод ће помоћи да се повећа принос сваког грма.

Метода краставаца за пасхминкинг није тако стара. Многи вртлари још увијек вјерују да уклањање пасторака из грмља краставаца није потребно, јер биљке расту не снажно, барем не као краставци. Научници су доказали да су пашмини краставци потребни, јер се принос из једног грма може повећати на два килограма. Вежба уклањања пасторка треба да буде веома опрезна. Радите то рукама или маказама. Важно је да не оштетите главну стабљику, у супротном цела биљка може пропасти.

Како и када пијуцкати краставац?

У синусима између листа и главног стабла израстају пасторци, од којихзатим настају латерални избојци. Ако је слепо црево мало око 2-3 цм, онда га је потребно уклонити једноставним померањем прстима са стране, са мало повученим листом. Кораци величине више од 4-5 цм Уклоните пинцх, оставите пањ у 1-2 цм, За блокирање даљњег раста.

Пажљиво уклоните пасторко, "осетљиви" краставац реагује на уклањање бекства.

Када је краставац формирао 4 листа, на удаљености од 45-50 цм од тла, онда у овој фази, почети да убризгава пасторке. На четврти лист синуса чисти се као јајник са краставцима и пасторцима. Овај процес се назива засљепљивање.

Између 5 и 7 листова, то је 0,5-1 м изнад тла остављајући 1-2 листова и 1 јајник са сваке стране главног стабла. Не остављајте више од 20 цм.

Да би се избегао развој болести, неопходно је уклонити доње лишће које се односи на земљу.

На надморској висини до 1,5 м. У аксилима оставити за даљи раст 2-3 краставца лишћа и 2 пуна јајника. И изнад 1,5 м. Оставите 3-4 зелена цвета и исти број листова у синусима.

Ако се леви бочни изданци нормално развију, бич је пригњечен одозго. После уклањања, пасторке су обилно заливене, најмање 2-3 пута недељно.

Кукавице не пасинокуиу

Важно је запамтити да неке врсте краставаца не захтевају пашинкинирање. То су једнослојне сорте, краставци, који, како расту, уместо коврчавих грана формирају величанствени грм, као и сорте које цветају углавном женским цветовима.

Још увијек постоје мушке цватове, али то је од женског цвијећаплод се формира. обезбеђивање приноса читавог грма.

Мушко цвеће, које се назива лишће, потребно је за опрашивање, али њихова прекомјерна количина доприноси појави горког укуса, јер је краставац био укусан, 80 посто стабљика са мушким цвјетовима треба уклонити.

Пасхтинг краставаца је прилично чудна ствар, али се успјешно примјењује у пракси и резултира добрим резултатима, што потврђују и научне студије. .

Ако се технологија користи исправно, да би се пратио добар развој бочних грана, у исто вријеме, уклањањем непотребних степеница без да им се допушта вишак, тада ће се рани плодови и обилна жетва наградити за обављени посао.

Правила за формирање грма у стакленику

Да би се произвели обилни плодови, потребно је направити процес садње. Морате да знате како и када ћете у стакленику уштинути краставце. Обратите пажњу на то које семе садите. Технологија формирања сортних и хибридних краставаца је различита. Након појаве 6-8 листова потребно је да се формира грм краставца.У ту сврху, цветови и изданци, лоцирани у првих 2-3 сигса, у почетној фази развоја. У следећим чворовима, тачније 4-5, прстохват пасторака се прави на једном листу - један краставац. Ово ће формирати снажан плодни грм. За хибридне краставце, правило за формирање грма је другачије: подлога је подложнаглавни излаз преко другог - треће слово после последњег краставца. Али урадите то након што сте достигли врх позадине. Убрзава процес плодоношења штипа грмља преко четвртог - петог листа. Какав год тип стакленика изабрали - филм, поликарбонат или стакло, успјех узгоја краставаца овиси прије свега о правилној њези. Важно је да се све процедуре проводе на вријеме и на редовној основи, а резултат ће бити прихватљив.