Како се бринути за љиљан у врту

На мјесту вртлара узгајају се разне врсте цвијећа, али посебно мјесто заузима љиљан. Овај прекрасни елегантни цвијет је вољен и цијењен од стране готово свих вртлара. Ове биљке имају дугу историју,љиљаниодавно су цењени не само због своје лепоте, већ и због својих лековитих својстава.

Цвет симболизује невину чистоћу и чистоћу. До данас, узгајивачи су покушали и створили велики број сорти биљака, брига о љиљанима је у сваком случају другачија. Све зависи од сорти које одаберете. Зато ће се у чланку расправљати о општим препорукама.

Како правилно сијати сијалице

Пре куповине сијалице обратите пажњу на стање њиховог дна. Не купујте размажене или покварене. Након куповине сијалица, третира их карбофосом, штитиће будуће цвијеће од напада многих штеточина. Прије садње тла у земљи, размислите о томе да ли можете потрошити пуно времена на његу љиљана, јер тај напредак није најлакши.

Сијалице ових биљних података добијене су у марту и садрже у посебном паковању са тресетом на хладном мјесту. Чим се лук почне појављивати, пужеви се саде у стакленику или у посебним контејнерима. На отвореном терену љиљани се могу засадити тек након што се земља потпуно загрије. Трансплантација се врши заједно са земљом.

Како правилно пресадити и пресадити љиљане

Репродукција цвећа је могућа тек крајем августа или почетком јесени. То је изузетно важнопресадити и поделити биљку на време.

Обратите пажњу!Биљке које већ живе дуже од 5 година, цветају много горе, па их треба пресадити. Уклоните цвет веома пажљиво како не бисте оштетили коренски систем. Оштећени рафали уништени су, коријенски систем је опран и уроњен, познат нам је раније, карбофози, након чега се благо секу и засаде у земљишту.

Како се бринути за љиљан: главне карактеристике

Земљиште за садњу мора бити плодно и брзо продирати. Узрок смрти жаруља може бити тежак терен. Биљка неће преживети ако ђубриво буде ђубриво или органско ђубриво. Цветови се узгајају на сунцу, али се такође осећају одлично у хладу.

Наводњавање треба бити квалитетно, али не и често. Исправан начин снабдевања биљака водом обезбеђује добар развој и цветање љиљана.

Пажња!Веома је важно да је у 12 сати на радилишту биљке било сунце. Заливање се врши под кореном. Покушајте да не сипате воду на лишће - то може бити извор сиве трулежи или опекотина.

Љиљани: како се праве ђубрива

У пролеће пре него што су се избоји појавили у земљишту, хранили се азотом. Током сезоне, неколико пута цвет додаје дрвени пепео. Чим су се појавили клице - тло је залијено бордоским раствором, након формирања пупољака - амонијум нитрата. Лети се могу хранити калимагнезијом или двоструким суперфосфатом.

Не заборавите да су све сорте различите, и морате знати какода се бринете за љиљан вашег бренда. На пример, ако одлучите да растете простран љиљан, онда ће брига за њу бити потпуно другачија. Проучите све аспекте овог питања како не бисте оштетили цвијет.