Како се бринути о ампелној бегонији у различитим годишњим добима

Да ли сте се одлучили на култивацију ампеличних бегонија? Онда треба да се унапред упознате са свим правилима за њену бригу. Ако одлучите да растете цвијет на прозорској дасци, онда прије свега размислите о мјесту његова постављања. Разлог за то је -снажна љубав биљке према сунцу . Што је већи, то ће бити веће цвеће.

Цвјетнице од прољећа и практично прије почетка зиме, али наравно, ако је брига о бегонијама била на највишем нивоу. Ако сваки цвијет узмете одвојено, онда ће живјети око двије седмице. На лицу места, пали цвет постаје нова. Такав циклус пружа обилно цветање.

Брига за бегоније ампелиер у пролеће и лето

Удобност и брига- главне компоненте бриге за цвијет. Планирајте бегоније боље у лонцу на дугом постољу или у контејнеру за вјешање. Оброци биљке могу достићи око 45 центиметара, тако да морате бити сигурни да се они спуштају. Ако температура у просторији не падне испод +18 степени, биљка ће вас задовољити обилним цвјетањем.

Током лета, лонац се може ставити на свеж ваздух. Само пажљиво приступите одабиру простора, треба да буде сунчано, тихо и тихо. Ампелле бегонија је блага и дрхтава биљка, не воли вјетар и кишу. Чим се време почне кварити, биљку треба пребацити натраг у собу.

Узгајивачи су били у могућности да створе различите врсте бегонија, али сви они захтијевају обавезну пажњу и бригу.За вртларе без искуства у овој области, биће веома тешко носити се са ампелним бегонијама.

исправно заливање

Бегонија једноставно воли воду, тако да залијевање треба бити у изобиљу. Ако се корени исуше, биљка одмах нестаје. Лишће је потребно прскати, а понекад се треба прибјећи топлом тушу. Такве мјере ће их учинити живљима.

Какво би морало бити земљиште

Одлична варијанта ће бити хранљива, растресита земља са слабом киселом реакцијом.

Ако следите све препоруке и биљка настави да умире, тада се могу издвојити главни узроци овог феномена:

1. Мала количина сунца. Ставите лонац на сунчану страну, и донесите га на отвореном у току дана.

2. Мало место. Пресадите цвет у велику посуду.

3. Недовољно хранљивих елемената у траговима. У пролеће додајте азотна ђубрива, у лето - органска.

4. Појава болести: пепелница или сива трулеж.

Скрб за ампеличну бегонију зими

Биљка треба топло, осветљено место. Ако имате балкон, можете га носити тамо, међутим, када га отворите - морате понијети лонац. Биљка је веома осетљива на ветрове и оштре температурне флуктуације.

Зими биљка не цвета, али лишће изгледа веома густо, тако да бегоније изгледају декоративно. Заливање се не зауставља, али се његова количина смањује. Извршити као сушење горњег слоја земље. Не стављајте посуду близу уређаја за грејање.

Ако су изданци биљкеЗима је почела да расте у сред сезоне треба их смањити. Али не претерујте ову мјеру. Есцапе парадом три пукотинама. Ако пратите све препоручује негу ампелние Бегониас, можете довести долепе и здраве биљке.