Како сами инсталирати врата, правилно уметните кутију у утор: видео инструкције

По правилу, када је поправка завршена, власници кућа могу куповати и инсталирати само унутрашња врата. Неки људи верују да су уградња блокова врата за професионалце, други су навикли да све раде сами. И за прву, и за другу категорију, рећи ћемо вам како да инсталирате врата без прекида.

Процес инсталације није компликован, али заморан - важно је прецизно поставити кутију врата. Међутим, ако желите, сваки кућни мајстор ће обавити посао.

Кратак опис технологије

Инсталација се врши секвенцијално и састоји се од неколико корака. У првој фази треба да измерите врата и купите јединицу врата. Онда треба да припремите рупу. Након тога, на вратима су постављена цијела опрема - то су петље, као и резе. Следеће - кутија ће бити инсталирана, додатне летвице ће бити инсталиране ако је потребно. Затим су врата спојена на кутију и изложена у рупи. Након тога ћете само морати да поправите дизајн и инсталирате декоративне елементе.

Ако не знате како да убаците унутрашња врата, искусни мајстори ће поделити савете и показати процес инсталације врата корак по корак - само треба да погледате специјализовани видео који приказује све детаље. Можете га видјети на крају овог чланка.

потребан алат

Потребан вам је алат за рад. Прво, чекић и длето. Да бисте направили мерења, треба да припремите рулет. Ако су стара врата уклоњена, онда ће вам требати фомка. Такође, неће бити сувишноВорт и електрични алат - бушилица, или бушити.

припремити прорез

Ако након поправке постоје стара врата, она се мора раставити. У ту сврху препоручује се коришћење фомк - радови на демонтажи треба обавити што је могуће прецизније. Прво уклоните украсне елементе, затим платно и детаље кутије.

Често су градитељи у процесу изградње кућа, ормари за врата били цементирани - да би се у том случају демонтирали, потребно је радити са чекићем.

Препоручује се припрема падина ради лакшег постављања - равна су и омалтерисана. Завршна фаза припремних радова је чишћење - мјесто будуће инсталације се чисти од прљавштине и прашине. Ако су стан и рупа нови, онда можете прескочити ову фазу и кренути равно до мјерења.

мерења

Да би се врата правилно покупила, пожељно је знати параметре висине и ширине рупе, важна је величина нагиба. Често ивица утора није превише глатка, тако да се мерења врше у неколико тачака и бирају најмањи од њих.

Стручњаци препоручују да увијек водите рачуна о размаку између блокова врата и отвора. Пре уградње врата, завршни под мора бити завршен. Али ако још није, онда је величина лежала висина будућег премаза - обично се поставља на вратима.

Припремите место за дворац и шарке

Пре него што се укључи у процес састављања кутије, означите и обрадите длето земљиште, гдеБраве и шарке ће бити фиксне. Да бисте то урадили, поставите врата у вертикални положај.

Прво се на платно наноси бравица и уз помоћ оловке и рулета се означавају око 900 мм од пода - то је стандардна висина већине унутрашњих врата. Шарке треба монтирати 200 мм од рубова тканине. Примењују се и шарке, а испод њих се обради длетом. То треба урадити тако да петља и бравица леже на површини "нивоа" платна. Затим са бушотинама и завртњима.

На тканину се наноси вертикални сталак тако да постоји мали размак од 2-3 мм. Треба да буде између хоризонталне пречке на кутији и вратима платна. Затим означавају место причвршћивања петљи на кутију и такође бирају место иза њих.

Не знају сви како да уведу врата технологије и неке детаље овог процеса. Стручњаци препоручују рад са заштитним лаковима мјеста која су припремљена за монтажу браве и шарки. Дрво ће бити заштићено од влаге. Не заборавите да су унутрашња врата постављена на две шарке, док су улазна врата - на три.

Монтажа браве и шарки

Сада да видимо како да убаците браву и петље у унутрашња врата. Мјеста за ове дијелове арматуре су већ одабрана - остаје само да их се поправи. Али ово је релевантно само за петље.

Инсталација дворца може захтијевати одређени напор од чаробњака. Да би квака на листу била правилно постављена, она мора бити нанесена на бочну површинуврата и означите место за оловке, окови и окови. Користећи исто длето поново одаберите саставна места. Затим је бравица монтирана и затегнута вијцима.

Овдје постоји мали нијансу. Приликом одабира засуна или браве потребно је узети у обзир ширину шипке постоља платна. Рупа испод браве не би требала бити дубља од трећине ширине шипке. У сваком другом случају, крило врата се једноставно деформише.

Склоп врата

Пре монтаже морате измерити висину вертикалних носача. Затим се режу употребом столице. Хоризонтална греда се прилагођава ширини крила врата.

Будући да монтажа јединице врата захтева много слободног простора, сам процес се најбоље обавља на поду. Да би се осигурало да обрада кутије није оштећена, мјеста на којима ће се сложити хрпе, ставити трачнице на дужину платна.

Хоризонтална трака се поставља на полице. Та места где ће се плоче повезати, боље је куцати чекићем - то ће побољшати везу. Затим је помоћу одвијача или одвијача кутија фиксирана. На местима спојева и углова завијте завртње.

Неки модели врата се продају са потпуно састављеном кутијом. Инсталирање врата таквог плана самостално се претвара у најједноставнији процес - кутија се једноставно приказује на вратима, а затим фиксира.

Инсталација и монтажа узорковања

Како правилно поставити врата, ако су врата широкаПлатно неколико центиметара мање од нагиба? У вашем случају, одабране траке ће вам помоћи. У неким ситуацијама можете и без њих, али у овом случају ћете морати даље "градити" падине. Али потребно је време, ау процесу даље експлоатације постоје прилике и, сходно томе, прљавштина. Окупљање у овој ситуацији је најбољи и најлакши излаз.

Као изборне плоче, инсталатери врата препоручују употребу производа у боји врата. Њихова дебљина може варирати - од 8 до 12 мм. Када се збирке фиксирају, оне формирају изглед портала. Њихове ивице се поклапају са ивицом зида.

Уградња плоча је изузетно једноставна. Дакле, камелеон у кутији мора изабрати четвртину. Величина, у зависности од додатне траке, може бити 10? 10 или 8 8. Ово се ради око вањског периметра кутије. Даске се морају сећи тачно у висину кутије. Такође, хоризонтално смањите ширину поља.

Уградња елемената се врши након што се кутија постави на своје место у отвору и фиксира. Следеће на одабраним четвртинама се састављају селективне траке и причвршћују помоћу типли или вијака.

Постављање кутије у утор

Дакле, након што је склоп кутије завршен, вријеме је да се почне инсталирати у отвор на вратима. У ту сврху уређај се покреће директно у отвор и фиксира клиновима. Стручњаци препоручују уметање не више од 2-3 за сваки вертикални сталак и 2 клина за горњу шипку.

Затим је кутија постављена вертикално ихоризонтална оса. Процес подешавања нагиба се лако постиже помоћу клинова за савијање чекића. Након што је јединица врата савршено порасла, кутија је фиксирана. Бушилицом или бушилицом избушена је рупа у кутијама и зидовима. Уз помоћ типли, кутија се монтира у утор.

монтажа тканине

Када је кутија постављена на раван и учвршћена, време је да се иде на уградњу крила врата. У почетку се петље затежу на вратима. Често, за унутрашња врата, постоје подељене петље које треба уклонити или фиксирати у шарнирској шипки. Такође се продају лабаве петље, међутим, оне се практично не примењују.

Ако се петље користе са зачепљеном шипком, онда је све врло једноставно - тканина се лако облачи и уклања се из кутије. Да бисте то урадили, потребно је само лагано подићи врата на малу висину.

Ако се не диже (а на неким моделима врата то није лако), онда је тип петље лабав и језгро је уклоњено. За монтажу ових типова петљи се такођер причвршћују вијцима на кутију, а затим већ причвршћују на врата платна. Ако се шипка може извући из шарке, она једноставно излази, а тканина се скида.

Када су петље инсталиране, можете ићи на вјешање тканине. Да бисте обавили ову операцију боље је не сама, већ туђа помоћ. Једна особа ће држати платно, друга ће инсталирати интегралне петље или усмјерити лист на мјесто (ако је петља распршена).

Приликом одабира петљи, потребно је запамтити страну отварања, иначе ће их у најбољем случају морати замијенити у трговини, ау најгорем случају ће изгубити вријеме за уградњу петљи.

Фиксирање врата

Следећи корак у постављању унутрашњих врата је причвршћивање кутије. Размак између отвора и кутије за врата обично се пуни монтажном пјеном. Ово се ради како би се фиксирала јединица врата и повећала звучна и топлотна изолација. Монтажна пена савршено испуњава и најмањи дефект, пукотине и пукотине. Овај материјал се лако користи и савршено се комбинира са било којом површином.

Прије попуњавања празнине, потребно је затворити кутију тако да пјена не доспије на њу. У ту сврху се може залијепити са бојом или грађевинском траком или филмом. Ако је мало пене већ погодило површину кутије, онда док је свеже, може се лако опрати растварачима или алкохолом. Ако је пена већ отврднута, уклањање у том стању може бити веома тешко - могуће је само механичким путем, што резултира неизбежним огреботинама.

Једна од особина пене је да се може значајно повећати у величини. Када се аплицира, то се увијек мора узети у обзир. Понекад се дешава да је кутија врата једноставно деформисана - то се дешава онима који не знају како да правилно убаце кутију врата и унутрашња врата. Да би се то спречило, обично се користе дистанцери од обичних дасака. Уграђују се између вертикалних носача. Такође, уски картон може битиставите између затвореног отвора и кутије.

Пре него што почнете да радите са балоном, препоручује се да у једном тренутку добро промешате његов садржај. Да би се пена боље повезала са површином рупе, препоручује се да се мало навлажи.

Да би се избегло изобличење кутије од пене стави у два корака. У првој фази цртања је точка. Затим, након хлађења, све што је остало је попуњено. Вишак материјала се реже оштрим ножем.

Остаје само инсталирање панела и фитинга. Да би се то постигло, они се режу на висину кутије под углом од 45 ° за хоризонталне и универзалне траке. Причвршћивање се може обавити на ноктима или љепилу.

Ево како можете уметнути унутрашња врата или било која друга врата властитим рукама. Наша детаљна упутства ће помоћи домаћину, а на видео снимку можете видети цео процес инсталације од А до З.