Како расти киви код куће

Желите ли узгајати киви код куће? Онда морате прочитати наш чланак. Ово питање интересује практично све љубитеље затворених, поготово необичних егзотичних биљака. Киви се односи на винову лозу, која има тенденцију ницања у Италији и Абхазији, стога ће морати радити на стварању идеалних услова за биљку. Узгој кивија код куће захтева од вас нека знања и вештине.

Како узгајати лилу из бактерија

Пре него што се узгаја кинеско огрозд (друго име кивија), потребно је изабрати укусни киви. Професионалци више воле садити сјемење у прољеће у прољеће, већ ће у овој сезони године имати добру сличност.

Прије свега, треба узети сјеменке и ставити их у посуду с водом, чекати. Након тога, будући садни материјал се ставља на убрус и суши пет сати. Затим морате користити вуну која се налази на тањуру. На њега ставите сва семена и сипајте их топлом водом.

Таилле је покривен филмом и послан у прилично осветљену собу. У вечерњим сатима, филм се уклања, а јутро се поново ставља, само је потребно контролирати количину текућине у плочи, ако је потребно, додаје се.

Након 8-12 дана ће се почети појављивати сјеменке, које ће морати садити у тлу. За киви код куће, морате се добро бринути да би се лиана добро осјећала и, сходно томе, расла брже.

Хов то гров кивис фром сеед

Потребно је сјемење, као у првом случајуизвади воће Они се испиру из пулпе и извршавају стратификацију (стављају се у влажни песак и чувају око три недеље, температура не треба да пређе +15 степени, за две недеље она пада на +5 степени). Након правилно стратифицираног материјала за слетање, ставите га у посебне посуде, које су претходно постављене подлоге и дренаже. Сјеменке су посуте танким слојем земље, заливене и покривене теглом или стаклом.

Капацитет се поставља у топлу просторију са дифузним светлом. Сваки дан се окреће и брише посуду. Ако све радите исправно и редовно, онда се семе ускоро појави из семена.

Може се извршити пресађивање и отпуштање тла, али ову мјеру треба подузети с највећом пажњом, јер је коријенски сустав у садницама слаб и врло осјетљив.

Да бисте узгајали прелепу и здраву лиану неопходно је да држите клипинг садница кивија. После њега у посуди остају само најјаче и здраве саднице, а уклањају се слаби и полако растући узгајивачи.

Неке важне препоруке за узгој кивија код куће

Да би лијана нормално расла, њено семе треба засадити не дубље од 1 центиметра у земљишту. Полиетилен је одличан механизам за стварање услова у стакленику. Тло треба увек да остане влажно, заложно право не може да осуши земљу. После месец дана садње семена, изданци се саде у одвојене посуде. Тропској лиани је потребна подршка, и унутрагодишње пресађивање пролећа.