Како раставити земљу у стакленику: 3 методе третмана

Како раставити земљиште у стакленику - питање које је интересантно за многе вртларе.За стакленички дворац у сеоској кући или на имању није увијек могуће добити добру жетву и одличне плодове. Никоме није тајна да биљке узимају хранљиве материје из тла. Узгој такве жетве, по правилу, траје 1-2 сезоне, а онда се све мијења у борби са разним паразитима, штеточинама и болестима. И често победа добија паразите, а власник једноставно толерише њихово присуство. Дакле, тако да не постоји такав пораз у подручју прије микроба, морате знати о неколико начина за борбу против њих. Како то учинити ефикасније, на који начин и на које начине, треба размотрити.

Како дезинфиковати стакленик из поликарбоната у пролеће: припрема

Прољеће је сјајно вријеме и све оживљава након зиме, али уз све то, све више и више штетних микроба и паразита постаје. За њих долазе само повољни услови за репродукцију.

Да би се спријечила њихова владавина у стакленику, потребно је унапријед размислити о методама борбе.

У наставку ћемо покушати приступити разумљивијим начинима како дезинфицирати стакленик из поликарбоната. Ако растете у стакленим или филмским стакленицима, ништа страшно, опћи принцип деконтаминације, остаје непромијењено.

Кухање стаклене баште од поликарбоната до нове сезоне треба бити веома пажљиво

Припреме обухватају:

 1. Покушати што је више могуће уклонити биљне остатке из прошле жетве, као што су конопља, лишће, труло воће - најбоље је спалити.Обично можете направити компост, али то није добра акција у смислу инфективне сигурности.
 2. Такође је потребно потпуно уклонити све остатке квачица, конопаца, подвезица.
 3. Проверите да ли је стакленик оштећен, ако га има, уклоните га.

Након промјене годишњег доба, прије садње нових биљака, потребно је дезинфицирати стакленик, а будући да у поликарбонатним стакленицима постоје равне плохе, њихов третман неће бити превише тежак. За разлику од стакла, поликарбонат се лако оштећује. Да бисте то избегли, користите меку крпу. Да бисте дезинфиковали структуру, можете користити раствор комерцијалног сапуна или слабе хемијске агенсе. Ако се велики напор не исплати, ако су смрзнуте мрље остављене, онда је потребно само да се влаже и, због мале количине времена, лако се оттретирају.

Дезинфекција пластеника у јесен: складишта

У прољеће и јесен, стакленик треба деконтаминирати. Пре дезинфекције у јесен морате размислити о томе које биљке ћете засадити. На крају крајева, нису све биљке повољно погођене пестицидима.

Неки ће успорити раст, за друге - квалитет фетуса се погоршава.

Безбедна дезинфекција у јесен може се обавити помоћу раствора мангана. Пропорције раствора би требало да буду отприлике као што следи - 1 жличица мангана на канте воде. За разлику од пролећа, када сви паразити покушавају да изађу из отвореног простора, у јесен се обрнуто, почињу пењати у различите пукотине.

Процес дезинфекције пластеникајесен

Нијанси процедуре:

 1. Како бактерије не би оставиле прилику за зимски живот у стакленику, обратите посебну пажњу на оквире, врата и све врсте спојева.
 2. Када се формира плијесан, хитно је уклонити, можете га остругати ножем, и ни у ком случају га не бацити у стакленик, најбоља опција је одлагање у канту, а затим је испрати отопином за дезинфекцију.
 3. Све што се изводи из стакленика - да се спали.
 4. Такође ћете морати уклонити све гранчице, остатке шарки, које такођер треба спалити како не би прошли кроз болесне биљке микроба који узрокују болести.
 5. Остатак компостирања у јами такође не треба толерисати.
 6. Ако је, међутим, земља јако заражена и нападнута од неколико врста паразита, најбоље је да се земљиште промени у стакленику.

Да би се заменило земљиште, потребно је уклонити слој земље од око 20 цм и напунити нови, по могућности са ђубривима за добру исхрану. Старо земљиште се такође може дезинфиковати, а затим поново користити за наредну годину. Али за ту сврху потребно је издвојити локацију у врту за дезинфекцију.

Методе дезинфекције земљишта у стакленику

Тло садржи веома велики број микроба и бактерија. Поред микроба, присутне су и гљивице и ларве. Пропагација ових паразита се такође јавља у земљи. У ту сврху се земља узгаја у стакленику. Постоје многе методе за третирање земљишта у стакленицима од паразита. Да бисте дезинфиковали стакленик, размотрите главне методе.

Основне методе обраде:

 • хемијска;
 • топлотна;
 • Фитокемија.

Уређаји за контролу дима - одличан начин за дезинфекцију земљишта у стакленику

Ове основне методе помоћи ће да се ослободимо паразитских микроба и очистимо земљу у стакленику. Наравно, постоје и други начини. На примјер, није лоше за себе и електродне методе стерилизације тла. Користе се ретко, а затим у пластеницима индустријског обима.

Принцип рада је једноставан, у земљу су уметнуте посебне плоче које се загревају. Постижући одређене температуре, бактерије умиру.

Контроле са хемијском супстанцом изнутра такође се могу сматрати добрим и ефикасним. Апликација је веома једноставна. Затварамо све отворе и врата. Ставите шах на средину стаклене баште, по могућности на равну и стабилну површину. Скините главу и запалите угњетавање. Морате напустити собу док се не напуни супстанцом. Основа ове супстанце је сумпор. Он упија земљу, а након употребе стакленика може се отворити око 2 седмице. Не треба заборавити да ће употреба сумпора у великим количинама бити жалосна за тло. Препоручује се једном годишње. За ефикасније коришћење дама, могуће је навлажити зидове у стакленику. Након истека рока трајања, стакленик такође није потребан да се темељито опере и додаје се стајњак или друга ђубрива на земљу. Дезинфекција земљишта је неопходна мјера у борби против паразита.

Методе дезинфекције земљишта у стакленику

Размотримо детаљније раније описане методе. Дакле, хемијскаТо је начин на који се земља залива раствором бакар сулфата или раствореног мангана, чији је удио 1 чајна жличица на кантици воде. Следећи пут је термални, ова опција је доступна свима. Скувајте воду у канти и прелијте површину земље коју треба дезинфицирати. Након сипања воде узима се густи филм и површина је покривена.

Дезинфекциа земја в пластеника с кемични или термални средства

Температура паре испод филма уништиће значајан дио штеточина и гљивичних бактерија. Такође је могуће опрати зидове стаклене баште парним чистачем. Пара ће продрети у сваку пукотину и угао, не остављајући шансу за штеточине. Фито-маст је примена биља. Није никоме тајна да постоје корисне биљке које имају бактерицидна својства, а осим тога, мирис неких од њих може само уплашити штеточине.

Савети: како раставити земљу у стакленику (видео)

Ево неколико једноставних начина да се распрши земљиште у стакленику и осигура побједа над патогеним паразитима и свим врстама гљива. Дезинфекција тла, замјена тла, додавање порила је један од исправних корака за добру жетву. Одсуство патогених бактерија је гаранција здраве, корисне жетве, јер је данас тешко наћи природне производе који се не узгајају на хемикалијама. А имање сопственог стакленика је велико задовољство.