Како припремити строп од сухозида за сликање

Гипсана плоча (ГКЛ) - згодан материјал који се лако може поправити чак и код почетника. Да би се уједначили плафони, коришћени су гипс-плоче, а након што је планирано да их се обоји, важно је темељито се припремити за рад, купити потребан материјал, знати ред и правила рада.

Избор алата и материјала

Завршна обрада стропа од сухозида под сликарством врши се корак по корак, важно је узети у обзир све тренутке и припремити све што је потребно за сваку фазу.

Ево главне листе неопходних материјала:

 • Пример

Можете изабрати било коју, осим за алкидне (ова мешавина није погодна за картонске површине). Потребно је обратити пажњу на присуство у саставу антисептика, спречава појаву плијесни и гљивица.

 • широка четка

Потребно за претходно чишћење од смећа и прашине, као и за премазивање на плафону. Можете користити лутку.

 • путти

При избору да обрате пажњу на карактеристике снаге, оне морају бити високе. Кит се може купити спреман за рад (посебан, већ помијешан) или као суха смјеса, то је само питање финансија.

 • Капацитет, в којто решение се мешоват

Типична канта ће се уклопити у посуду.

 • Перфоратор или дрилл

Ако се купује суво ћебад за бојање плафона, да би га припремили за рад, потребно га је помијешати саводе при великим брзинама.

 • спатулас

Потребно је неколико комада различитих величина. Припремите најмање две лопатице за удобност и брзину.

 • конструкциа месх

Да би се ојачали шавови и углови на гипсаним плочама, треба их ојачати решетком.

 • нож конструкции

То ће бити корисно у раду више пута. Боље је одмах га купити са заменљивим ножевима у комплету.

 • Брусни папир и гратер за брушење

Упркос чињеници да поравнање стропа са сухозидом за бојење омогућава постизање готово савршено равних површина, након кита и даље их је потребно утрљати и полирати.

Припрема за гитовање сувог зидног плафона за бојење

Потребно је да након инсталације буде најмање 10 дана. За то време садржај влаге у материјалу ће се окончати и неће променити његове геометријске параметре.

Када се материјали купују и одређује се читав спектар радова, потребно је утврдити да ли је могуће направити самолепљиви гипсани строп од сухозида за бојење. Радници ће то моћи брже и боље, најбоље је унапријед процијенити своје снаге и способности.

Прва фаза припреме је површинска инспекција. Неопходно је уклонити све неједнакости, прашину и било коју врсту смећа. За то је погодно користити нож и четку. Обавезно обратите пажњу на то да ли се утапају сви капе (можете их лако и брзо проверити, имати спатулу на плафону), ако не, ондапоправи са бушилицом. На крају, да би били сигурни да је плафон спреман, можете наставити до темеља.

Пример за плафоне пре гитова

На основу тога, потребно је темељито обрадити цијелу површину, све углове и пукотине. Стадијум уземљења је веома важан, коначни резултат ће зависити од тога колико добро је површина обрађена.

Ако се правилно гарантује, то ће спријечити појаву мрља, спријечити појаву гљивица и плијесни. Тло помаже у постизању истог нивоа чишћења површине таванице и побољшава својства одбијања воде.

Редослед примене прајмера:

 1. Први слој подијелити с водом према наведеним пропорцијама;
 2. Сипати у посуђе;
 3. Уроните алат у раствор и нанесите танак, чист слој;
 4. Након сушења нанети други слој;
 5. Када је други слој сух, можете га спацк. Укупна дебљина слојева прајмера је око 0,03 мм, више - добро, мање се не препоручује.

Након изласка из стропа на дан или два (у зависности од купљеног прајмера) осушити, а тек онда наставити радити.

Ласт цоокинг бефоре путти

Миксирамо почетни кит који је потребно премазати свим вијцима и спојевима и додатно их ојачати арматурном мрежом. Важно је да овај слој не буде превише густ, треба да покушате да га практично не испружи и да не стварате грчеве. Ако су у овој фази направљене грешке и премештене дебелим слојем, онда ћете се морати ослонити на његаи поравнати, наметнути још већи слој.

Ово је крај тренинга и можете ићи на главну позорницу.

Гит за стропове за бојење

Строп од сухозида је прилично раван, тако да треба покушати направити мале слојеве кита. Мешањем мешавине према упутствима написаним на сваком паковању (понекад се разликују у зависности од састава), можете започети главни процес.

Редослед пунила на плафону од сувог зида је веома једноставан: прво се наноси почетни слој, а после - завршна обрада. Ако је квалитет кита довољно висок, онда се може потпуно направити један слој.

Лако се пљуне са две лопатице. Једна од њих мора бити велика, широка, а друга мала Велика се користи за директно наношење мјешавине лопатице на површину стропа, а мала (помоћна) за уношење смјесе из посуде и наношење на главну лопатицу.

Схпакилнију су потребни широки и глатки покрети, са лопатицом на површини под различитим угловима, истежући мешавину чак иу слоју. Што је нижи угао нагиба, тањи слој оставља, морате се побринути да не пређе 2 мм. Акција би требала бити активна и брза како се рубови прошле апликације не би осушили, јер ће у супротном бити видљиви шавови и зглобови, који ће бити видљиви и кварити цјелокупни изглед приликом сликања.

Важно је запамтити да остатке китице на спатули, који су већ почели да се суше, треба очистити малом лопатицом и не користити у каснијем раду.

Ако неиспоставило се од првог пута да се постигне довољна једнакост, потребно је узети малу количину новог гита и пажљиво покрити исто мјесто, вишак смјесе уклонити чистом лопатицом.

Посебну пажњу треба посветити обради углова плафона. Унутрашњи углови између плафона и зида ојачавају решетку-серпианку, стављајући је на танки слој почетне смеше и нивелишући шпатулом. Спољни углови су ојачани металним перфорираним угловима. Нанесите танак слој гит на угао, врх је чврсто причвршћен за угао метала, а са врха је поравнат са још једним слојем кита.

Када је цео плафон прекривен непрекидним слојем кита, потребно га је оставити да се потпуно осуши. Прије тога, даљњи рад је немогућ, али не треба покушавати убрзати процес уз помоћ пропуха и вентилације просторије, могу се појавити пукотине и мјехурићи.

Фаза завршне обраде пре бојења

Ако је плафон потпуно сув и када је сва влага нестала, онда је вријеме да се почне ваљати. Овај радно интензиван процес није тако једноставан као што се може чинити, али ако је кит изведен уредно, коректно и пажљиво, онда треба мало полирати.

Боље је узети ситнозрнати папир за мљевење, како се не би створила огреботина на танком слоју који покрива плафон смјесе. Пажљиво скенирајући сваки центиметар бијелог платна и провјеравањем додатном руком на додир, требали бисте се ријешити свих неједнакости.

Морате бити опрезни. Ако се утрљате врло танко, можете створити продубљивање или потпуно избрисати слој лопатице, и томорат ће се поправити поновним испијањем.

Када се завршавају стропови од гипсаних плоча, китова, прајмера и бојења, најбољи су начин завршне обраде. Ако се придржавате технологије рада са материјалима и узмете у обзир правила наведена у чланку, онда неће бити потешкоћа.