Како припремити стакленик од поликарбоната до зиме: 3 фазе

Приликом припреме стакленика за зиму, потребно га је дезинфицирати уз помоћ киселог дозатора Теплице - мјесто гдје умјетни услови стварају повољне услове који омогућавају узгој биљака различитих сорти у затвореном тлу, што повећава ниво приноса и његов квалитет. Али повољни услови укључују патогене бактерије и гљиве - воле високу влажност и топлину. Након жетве, стакленик мора бити сигуран да доноси правилан ред. Како припремити стакленик од поликарбоната до зиме, можете сазнати из овог чланка.

Припрема пластеника од поликарбоната до зиме

Поликарбонатни стакленик вам омогућава да узгајате биљке у рано прољеће и жетву прије врло ране зиме. Искусни власници стакленика знају да након сакупљања плодова просторије треба припремити прије зиме, како би предстојеће прољетно слетање било успјешно. Припрема пластеника је једноставан, али тежак задатак. Стога се све припремне процедуре могу обавити властитим рукама.

Након прикупљања посљедње жетве, прво је потребно пажљиво очистити стакленике. Прво, потребно је уклонити старо тло из стакленика.

Топлице које се користе зими треба да буду постављене на темељима

Дебљина слоја који се мора уклонити из стакленика је 10 до 20 цм, а садржај патогених организама у овом земљишту је повећан, тако да није могуће поново га користити. Обично се тло одузима из стакленика или користи за садњу на отвореном.

Фаземонтажа:

 • Важно је уклонити из земље све преостале након бербе плодова биљних остатака. Заједно са њима у земљишту могу остати различите бактерије и гљиве, које ће заразити биљке засађене у будућности. Удаљене биљке се не могу смјестити у септичку јаму, морају се одмах спалити.
 • Да бисте се ослободили ризома у земљишту, морате га копати лопатом. Тло треба да се олабави да би се омогућило дубоко прозрачивање и замрзавање. Због тога ће из земље доћи штетници и узрочници болести.
 • Сваких пет година, боље је потпуно променити земљиште. Ако то није могуће онда треба третирати тло антисептичким растворима. Тло се може и пари.

Неки вртлари не замрзавају земљу и топло је за зиму. То се ради како би била погодна за садњу раних усева. Тло је обично прекривено двоструким пјенастим бетоном, глинаром или ПОЛИСТЕРОЛБЕТОНОМ. Они су прекривени цијелим периметром стакленика, а слободан снијег бачен преко врха. Затвори стакленик је неопходан за цијелу зиму.

Дезинфекција зимске стаклене баште од поликарбоната

Важна фаза у припреми тла за будуће засаде је њена дезинфекција. Најефикаснији метод је фумигација. Уништава бактеријске инфекције, гљивице, гриње, патогене и плијесан.

Поступак сушења захтева прелиминарну обуку како за стакленике тако и за оне који ће опремити собу.

Прије поступка, све расцјепке у стакленику морају бити затворене тако даИзбегавајте испаравање сумпор диоксида. Боље је спровести ову процедуру на температури до 15 степени. Да бисте започели процедуру, потребно је да направите сумпор и керозин.

Јасна површина стакленика од различитих бактерија може се обавити помоћу кућне хемије

Поступак сушења:

 • Кроз дужину стаклене баште положити лишће.
 • Писма треба наизмјенично свијетлити.
 • Прво треба освијетлити лист који је најдаље од врата.
 • Током поступка боље је носити рукавице и респиратор.
 • Након стврдњавања, сачекајте 3 до 5 дана, а затим морате загрејати стакленик.

Неки вртлари више воле култивисати земљиште формалином, клором и димним штапићима. Сигурни за употребу су разни биолошки производи. Они су много сигурнији од хлора и сумпора. Биопрепарати доприносе фиксацији азота, везивању тешких метала, производњи природних хормона раста, разградњи остатака пестицида и интензивирању хемикалија. Неки их сматрају бескорисним, јер су њихови поступци неагресивни, али имају спору акцију.

Чишћење стакленика од поликарбоната зими

Чишћење захтева не само земљиште, већ и сам стакленик. Сви метални сталци стакленика могу се третирати кипућом водом, а дрвени елементи обложени раствором на бази бакар сулфата. Када се све дезинфикује, стакленик мора бити затворен на неколико дана.

Након што третирани стакленик остане неко вријеме, потребно је третирати тло. Да бисте то урадили, користите мешавину Бордеаук: одлична јебори се са салатом, крастом, сивом трулежом.

Да би се спречило да стакленик од поликарбоната падне под тежину снега, треба га очистити како испада

Тада се земљиште оплођује стајским гнојивом, компостом, пиљевином и све добро измијешано. Поликарбонатни стакленик захтева прање специјалним средствима за чишћење или комерцијалним сапуном. Ако је стакленик прекривен филмом, треба га опрати сапуницом и уклонити. Чувајте га на сувом месту.

Савети за чишћење стакленика:

 • Стакло у стакленику мора бити испрано са обе стране и третирано слабим раствором мангана.
 • Важно је очистити тешко доступна места где су прљавштина и прашина зачепљени.
 • Сломљено и оштећено стакло мора бити замијењено.
 • Оквири на прозорима морају бити направљени тако да се запечате посебним мастиксом.

У случају да се поклопац не уклони за зиму, снег се баца у стакленик. Ово је ради заштите тла од прекомерног замрзавања. У прољеће ће се спуштати брже од снијега изван стакленика.

Отварање или у зимским стакленицима од поликарбоната

Припрема стакленика за зиму треба да прође на свим фронтовима. Важно је обратити пажњу на поправку стакленика. Стакленик мора бити јак и поуздан тако да га снијег не може сломити. Завршен, пластеник је дизајниран да издржи тежину од 200 кг. Али бити сигуран у случају јаког снијега неће спријечити.

Коњ стакленика, који је на врху, највише пати од оптерећења од снијегастакленици

Постоји таква могућност, а зими је потребно уклонити листове поликарбоната из стакленика

За јачање пластеника користим специјалне потпоре. Неки вртлари користе опцију кидања стакленика током целе зиме. Међутим, неки се томе противе. "Конзерваторски" стакленици - ствар чисто личне природе.

Зашто држати стакленику отвореном:

 • Замрзавање горњег слоја земље;
 • складиштење стакленика у тешким теретима;
 • Стакленику држати погодном за будуће засаде.

Гаража је отворена за зиму углавном ради спречавања оптерећења на стомаку и спречавања његовог пуцања. Да би се спријечило улазак животиња у стакленик, на рупу треба поставити решетку. За припрему стакленика за нове засаде потребно је одмах након жетве.

Предности стакленика од поликарбоната зими у Казахстану

Поликарбонатни стакленик са ћелијском структуром, има много предности испред пластеника са уобичајеним премазом. То су ћелије испуњене ваздухом, које утичу на способност стаклене баште да задржи топлоту што је више могуће. Посебна обрада лакова спречава да штетне биљке заразе стакленику у ултраљубичасте зраке.

Лако је и лако направити стакленик од поликарбоната, јер је материјал изложен било каквој врсти завршне обраде.

Да би се зеленица користила в зиму, она треба да биде опремена с опрема за грејање

Такође је могуће купити готове конструкције које се могу монтирати директно на градилишту. У таквим случајевима упутства за монтажу и рад пластеникаје приложен. Стакленици са саћама су најпогоднији за уградњу и рад у климатским условима Казахстана.

Предности поликарбоната:

 • лакоћа;
 • Висока трансмисија светлости;
 • Способност одржавања топлоте.
 • Пластичност и флексибилност.
 • Материјал је једноставан за руковање.
 • Отпорност на механичка оштећења;
 • Не боји се влаге;
 • Служи више од 20 година.

Температура ваздуха у таквом стакленику вам омогућава да узгајате различите усеве од раног пролећа. Материјал врсте је потребан за сваки стакленик, власник одлучује лично, на основу климатских услова станишта. Радови садње у стакленику поликарбоната могу се изводити од раног прољећа до касне јесени. Наравно, стакленици од поликарбоната могу бити додатно опремљени разноврсном расветном опремом и грејалицама - онда ће биљке обезбедити богат и квалитетан усев.

Зимски стакленик од поликарбоната сопственим рукама (видео)

Није тешко држати се стакленика из поликарбоната. Главна ствар - на вријеме за обављање поправке, што ће омогућити година услуга зграда. Важно је да се врата и прозори у стакленику чврсто држе и да не буду празнина, јер могу постојати патке топлог ваздуха. За припрему стакленика за зиму потребно је одмах након бербе. То ће омогућити припрему терена за будуће засаде. Требало би одузети старе биљке и дезинфицирати.