Како правилно поставити и унутрашња врата и ормаре на себи: видео упутства

Један од главних елемената стана је унутрашња врата, која имају не само функционално већ и декоративно оптерећење. Треба да се уклопи у ентеријер у стилу, комбинује са њим и допуни га. Зато је важно да ова ставка буде изабрана и правилно постављена.

Размотрите редослед постављања ормарића и ручке на унутрашња врата, као и како да их сами инсталирате. Главна ствар у овом случају је имати одређену вјештину у металуршким делима, мало стрпљења и учинити све строго у складу са упутствима.

Неки захтеви за простор и избор квалитетног материјала

Тек након завршетка завршних радова, пређите на уградњу врата. Њихова уградња се врши након нивелирања, спацклинга, жбукања зидова и других операција грубљења, као и након сушења површине. Иначе, не само кутија, већ и врата ће бити оштећена влагом и влагом.

Ако је потребно, проверите стање прага и поставите влажни под пре постављања врата. Када купујете врата, узмите у обзир да би требало бити 1-2 центиметра мање од врата. У супротном, може доћи до потешкоћа приликом извођења инсталационих радова. Неопходно је још увијек мјерити кутију врата у трговини.

У правилу, кутија за врата и платно се продају у комплету. Међутим, дешава се да се платно за врата купује одвојено, а П-структура, која се састоји од полица и радних столова (хоризонтални криж), сама ради. Када бирате материјал за будућу кутију, морате проучити квалитетдрвена површина тако да је равна, без чворова и такозваног "пропелера". Друга важна ствар је усклађивање дебљине греде и платна. Ако се не подударају, инсталација ће бити немогућа.

Шта вам је потребно да инсталирате или где да почнете

За постављање унутарњих врата и свих радова властитим рукама, потребни су сљедећи алати и прибор:

 • кружни;
 • длето;
 • одвијачи;
 • нож;
 • Шегрт;
 • брава са засуном;
 • петље;
 • Завршни нокти;
 • Саморезни вијци и други.

Како сами направити кутију?

За почетак, узмите крајњу прашину и почните од врха да примите угао од 45 °, ако не постоји таква пила, онда нанесите стабљику или мали нож.

Из унутрашњости измерите дужину регала. Добија се додавањем вредности горњег и доњег отвора уз висину крила врата. На пример, ако су они једнаки: 0,4, 1 и 200 цм, онда ће дужина регала бити 201,4 цм

Добијање производње шарки. Да бисте то урадили, измерите 80,8 цм са унутрашње стране елемента. Ова вредност се добија формирањем размака између дворца и зглобних страна (ширине 0,4 цм) са ширином крила врата, који је 80 цм (у нормалним отворима). Наношење сворњака или другог алата, пиљење бочних делова под углом од 45 °. Када радите овај посао, уверите се да су унутрашњи улошци дугачки 80,8 цм.

уградња петљи

С обзиром на то како обављати квалитетне радове и ставити ихсама унутрашња врата, не може се не памтити постављање арматуре. Прелазак на следећу фазу и извођење склопова петљи. Овај посао треба третирати пажљиво, јер је важно правилно измерити јаз између доњег и горњег платна, као и њихову дубину.

На сталку, користећи рулет и оловку, имајте на уму удаљеност од 20 цм од врха. Овде примените петљу и заокружите њен обрис. С обзиром на дебљину (0,4 мм), израчунајте дубину локације. Сека се млином или длетом.

Слично томе, направљено је место за причвршћивање доње петље. Али за ову меру 21 цм (додајте 1 цм клиренс од пода). Након тога се на крило врата поставља сталак који означава локацију петљи.

Монтажа и монтажа кутија

За причвршћивање конструкције користе се преграде или клинови. Ниво проверава тачну локацију кутије, хоризонтално и вертикално. Након тога се дизајн фиксира вијцима.

Постоља кутије су фиксирана окомито на скелу помоћу вијака. Ако је кутија израђена од МДФ-а, онда претходно избушите рупе малог промјера, а након тога завијте вијке, иначе ће се панел разбити.

Следећи корак је постављање врата на шарке и проверити да ли је механизам једноставан за руковање. Да би то урадили, она се затвара и отвара, провјеравајући рад дворца.

На крају поставите одстојнике, а размак између зида и кутије је испуњен пјеном. Након што се све стврдне, идитеуградња ормара.

инсталација информатике

Размотримо како правилно и квалитетно поставити ормаре на дрвена унутрашња врата. Напомињемо да се ова операција изводи на два начина - резањем углова испод 45 или 90 °. Размотримо оба метода одвојено.

Ако су плоче постављене на први начин, онда у мјестима гдје се спајају они раде подрезивање испод 45 °. Ова опција се користи у било ком облику кућишта: равномерна, закривљена или урезана. Ако нема пиле (лица) која чини оштар рез, онда је тешко радити са ламинираним или обложеним материјалом. Можете користити клин или нож. И да би се смањило сецкање, трака је пролазила поред линија кришке.

Извод испод 90 ° достиже правоугаони попречни пресек и заобљене ивице. У овом случају, горње кућиште је постављено између двије стране. Ово олакшава не само резање, већ и чврсто повезивање. Слична верзија је идеална за равна кућишта.

Ако су плоче са заобљеним рубовима, морат ћете израчунати висину бочне плоче и дужину сталка, који се налази изнад. Приликом обраде потребно је сакрити крајње лице које се гледа, тако да чине нагиб са нагибом који има правац од предње стране елемента до отвора. Сам док има кут од 90 °. У том случају, ако желите да поставите завесу округлог или исклесаног облика, нанесите подрезивање испод 45 °.

Упутство за инсталацију корак по корак

Стручњаци савјетују прије него то исправитеунутрашња врата, дефинишу се са додатним елементима, као што су плоче и окови. Заиста, у зависности од њихове конфигурације, зависи и врста трима и накнадни рад са инсталацијом платна. Стога је прије инсталирања потребно пажљиво проучити слиједеће упуте:

Постављање ручке врата

Да бисте правилно обавили све радове на инсталацији дугмади, морате знати тачно коју врсту хардвера сте купили. Уосталом, за сваку врсту постоји одређена технологија уградње, коју треба посматрати. Размотримо како направити уградњу ручки врата различитих типова.

Носач носача за монтажу

Да бисте обавили посао који вам је потребан: електрична бушилица, кључ са пречником од 10 и 13 мм и причвршћивачи. Поступак је следећи:

 • Удаљеност од пода до ручке је око метар;
 • Наношењем бушилице избушите рупе за 1 мм више од пречника клинова;
 • Матице укључују шипке и убацују посебне уметке;
 • Ставите рукаве и поставите их у рупу, која се налази споља;
 • Матице треба да стоје на крају ручке на 1 3 мм;
 • Уградите заптивку, уврните чахуре, уметните и све затезање;
 • Поставите унутрашњост ручке;
 • Кључ матице окреће држач и повлачи га до врата.

Монтажа притисног елемента

Размотримо како да ставимо ручку на унутрашња врата својим рукама без икакве помоћи. Да бисте то урадили, обавите посао у следећем редоследу.

Означите висину ручке исредиште краја, из кога поље за засун нестаје. Избушите рупе за оба елемента, који се увек налазе на истој оси. Иверица и чекић избијају подлогу за предњу плочу. Уметните и фиксирајте резу помоћу вијака.

Заврните декоративни јастук са ручке, који је монтиран са унутрашње стране конструкције и причвршћен на врата помоћу вијака или вијака. Завијте подлогу на дну саме ручке. Унутрашњи део дизајна се убацује у врата за 25 - 40 мм и усмерен је ка завртњу, који мора обавезно пасти у жлеб. Након преласка на инсталацију прекривача, за које су квачице на средини рупа, али већ на кутији.

Да бисте одредили место монтажних летвица, подмажите крај резе зубном пастом или кредом, а притискањем ручке, затворите је неким држањем, а затим пустите. У овом случају засун треба да додирне кутију. Након отварања врата, на њему се појавила ознака и ту је мјесто на којем је постављена шипка. Заокружите његову контуру, а за "пса" направите рупу са длетом и завијте шипку.

Квака за монтажу

О томе како да правилно и правилно поставите ручицу овог типа на унутрашња врата, погледајте видео испод.

Прво, измерите дебљину крила врата и означите центар краја. Избушите место за браву. Избушите рупу испод засуна (2,3 цм) и испод ручке (5 цм).

Надаље, оборите бразду испод шипке и поставите је на исту висину са засуномтако да је додатни језик радио исправно. Унутрашња половина дугмета је растављена: уклоните слој и подлогу. Након превођења рукава квадрата у положај од 60 или 70 мм. Поставите засун у жлеб и осигурајте га вијцима.

На другој страни врата ставите плочу, обложите их и причврстите помоћу вијака. Ставите декоративну облогу и поставите ручку. Проверите поузданост инсталације.

Ако се придржавате ових једноставних правила, врата ће украсити унутрашњост и додати удобност дому. А детаљније о томе како ставити унутрашња врата без помоћи других, можете истражити гледајући бројне видео записе на нашем порталу. Ако је нешто неразумљиво или недостаје вештина, онда је лакше обратити се специјалистима који не само да раде брзо и квалитетно, већ и помажу при избору квалитетних врата и окова.