Како правилно направити зидове сухозида властитим рукама

Могуће је поставити додатни зид у великој просторији уз помоћ квалитетних сухозидних малтера, ау различитим случајевима потребно је изградити зид сухозида. Или је потребно подијелити једну велику собу на двије, или зону собе, одвајајући функционални зид са сухозидом, или је то реконструкција нове зграде, што такођер није неуобичајено. У сваком од ових случајева биће потребно изградити додатну партицију.

Својим рукама причврстимо зид на зид: неопходни материјали

Снага дизајна ће обезбедити метални оквир. Његова изградња је прва фаза у изградњи зида. Направите костур посебних профила.

У ту сврху користи се профил две стандардне величине:

 • Д-профил формира раван на којој ће бити фиксиран ГЦЛ;
 • В-профил је потребан за изградњу заједничког оквира.

Пре него што почнете да инсталирате зид у просторији, сви неопходни материјали и алати за поправку морају бити унапред припремљени

За сваку величину профила такође се нуде опције за профил и референцу. Водећи профил - је профил у облику слова П са глатким зидовима, његов крај убацује референтни профил.

Али носећи профил има нека ребра, која се израђују притиском, како би се постигла висока чврстоћа на кривини.

Ако направимо једноставну партицију, потребни су само ЦВ и УВ профили. Ако зидови полажу комуникације, иста расвјета, можете изградити зид са профилима УД и ЦД.За причвршћивање профила на оквир потребна је равна суспензија и добро позната универзална спојница за ракове.

Зид од гипс картона властитим рукама: неопходни алати

Да бисте ставили зид од гипсаних плоча, потребна вам је пристојна листа алата. Склоп мора бити доброг квалитета, тако да алати морају бити поуздани. Да би се монтирао зид, алат се може изнајмити.

Да би изолациони зид изашао у исправном облику, прво је потребно извршити мерење просторије

Израда зидних алата:

 • рулет;
 • Правило, ниво;
 • ужад и риболов;
 • Бушилица са обртним /одвијачем;
 • Маказе на металу;
 • перфоратор;
 • Брусилица за суви зид;
 • Конструкциони нож.

Када се заврше материјали, алати, почиње изградња зида. Одмах одлучите да ли требате ојачати зид, који је његова функција. То је само унутрашња преграда, или опћенито декоративни лажни зид. Дебљина зида омогућава полагање комуникација.

Водич корак по корак: како направити зид од гипсаних плоча

На поду је потребно означити будући зид. Тачније, означите мјесто гдје ће бити постављен зид. У ту сврху потребно је разумјети неколико точака.

Неопходно је размотрити мјесто гдје ће се налазити будући зид

Напомена:

 • У идеалном случају, прави кутеви, као што знате, готово је немогуће наћи између просторија, у старим зградама тако прецизно. Када означавате нови зид, размислите о томе и држите се оба паралелазидове, али не на један. Дакле, ако ће доћи до закривљености, онда ће минимални и неопипљиви.
 • Ако, поред чињенице да правите нови уређај, али и покривате зидове са сухозидом, прво морате уклонити оквир да бисте створили максималне равне углове. Тек тада ће зид бити подигнут.
 • Приликом планирања прве линије будућег распореда зидова, имајте на уму да ће водилица бити једнака. Овом ознаком додајте дебљину сувог лима, као и шпатулу и завршни слој.

Откривено првом линијом на површини пода, можете је пренијети на зидове и плафон. Ово се ради уз помоћ нагиба. Технологија ласерског нивоа је поједностављена.

Како радити са сухозидом властитим рукама: зидови

Ако одлучите да фиксирате суви зид на оквир профила, добићете савршену равну површину. Профили се причвршћују на посебне ормаре. Од њих скупљају оквир, полице, као и скакаче, што је важно, предњи дио редова ће лежати у истој равнини.

Да би се добио глатки зид сухозида, потребно је користити издржљив оквир од металних профила, на који ће бити постављена сува површина

.

Ако покривате зид сухозидом, не можете само комуницирати. Могуће је и слагање гријача. Иначе, без гријача, метални оквир има значајан минус, звучи предобро.

Метод оквира - то је исправан и поуздан, али понекад гипсани зид са лепком. Али постоји значајан недостатак: несвуда испод омотача ће бити љепило, а зид можда неће моћи издржати зглобне конструкције. Ако нешто планирате да поправите на тој висини, онда морате да положите чврсти слој лепка или да инсталирате хипотеку.

Како су зидови од сухозида у купатилу

Не само ходник или спаваћа соба могу се претворити у зид од гипсаних плоча. На нивоу и ожбукани зидови у купатилу сухозидом се може једноставно залијепити - то је у случају облоге, ако направите зидове, без оквира не можете учинити. Потребан је костур и ако се зидови требају поплочати.

За уређење купатила боље је користити сухозидом отпоран на влагу

Важна ствар је употреба посебних сухозида. Требаће вам плоче отпорне на влагу (обојене зеленом бојом). Ова слова додају посебна пунила, захваљујући којима ће материјал задржати своје спецификације при високој влажности.

 • Чак и суви зид отпоран на влагу захтијева додатну заштиту - треба га омотати водоотпорном мембраном или третирати мастиком;
 • Пре постављања облоге обавезно третирајте материјал са овим средствима, а цијелу површину третирајте водоодбојном отопином.

Ви постављате зидове лежаја, или радите зидове, суви зид захтијева пажљив третман, правилно сечени. Користите квалитетне материјале за завршну обраду, пожељно, марке са добром репутацијом (кнауф, итд.) Посебну пажњу треба обратити на зидове"Наслони се" у растезљивом стропу, тако да не могу бити повријеђени.

Зидна конструкција од гипса (видео)

Зид од гипсаних плоча може послужити као облога, може бити само декоративни зид у којем су различите глине и друге дрангулије у нишама, а могу бити само просторни сепаратори.

Добра поправка!