Како повећати принос парадајза

Да би се постигао висок принос парадајза потребно је придржавати се технологије узгоја, као и знати када и како оплодити биљку. Парадајз њихових сортних квалитета је толико различит да брање једне и исте опције за негу није могуће.

Технологије за узгој парадајза\ т

Узгој парадајза по Масловљевој методи

Пољопривредна технологија узгоја парадајза на овај начин има своје посебности, од којих је главно да се биљке засаде на неуобичајен начин за вас, то јест не вертикално, већ хоризонтално, како необично и необично не звучи. Не можете чак ни сумњати да ће процес полагања бити мало ефикаснији - вјерујте ми ако парадајз може говорити, одмах би вам рекли да за вертикални раст нису прилагодили "бркове".

Узгој парадајза по Митландер методи

Городникс, в коато е възстановаван мален дацха парцела, давно цени метод Митландер за култивирање на парадајз, краставки, купус. Ова метода се користи за мале стакленике, а може се користити и за неприкладна тла, у овом случају биљка се ставља у посебне кутије у умјетном тлу. Сви знају да су парадајз врло хировита поврћа, потребно је осигурати плодно тло, темељито залијевање, освјетљење. Ако је време влажно, грмље ће почети да се разболи, а жетва ће бити безнадежно покварена. Метода Митланд-а обично укључује распарчавање хибридних парадајза, који су мање нервозни. Саднице засађене на креветима у мају, заОво би требало да буде опремљено филмским склоништем, то је за ране сорте, ако вам је драже средње капе, потребно је посадити већ крајем марта. Поред тога, потребно је увести следећа ђубрива: 50 мм дрвеног пепела током пупјења, 25 м /м магнезијум сулфата у формирању плодова. Такође, током пупања, биљка се третира леком "Епин", при чему се прави раствор од 10 капи по литру воде. После недељу дана можете извршити додатну обраду.

исхрана парадајза\ т

Узгој парадајза у корену

\ т

Уз оплодњу корена, ђубриво долази директно до корена и апсорбује се кроз корење у раствореном облику. То је најосновнија прехрана корена, јер уз помоћ својих повртарских култура добија највећу количину есенцијалних хранљивих материја. Корени дуго времена постепено апсорбују потребне супстанце.

Са овом методом, парадајз се једноставно залије под кореном хранљивог раствора. Постоји само огромна количина култура парадајза. Парадајз се залива купљеним минералним ђубривима, пилетином, кравом, итд. У овом случају, веома је важно да се поштује правилна пропорција, иначе је могуће "спалити" тло и биљке.

Домаће узгој парадајза

\ т

Аутохтона исхрана не може да обезбеди потпуно ђубриво биљака, већ може постати само сврховита допуна у случају такве потребе. На пример, ако биљка слабо расте, има танке стабљике и светло лишће, потребно је направити биљну апликацију пре цветањађубрење раствором урее (1 део литра 10 литара воде). А ако, на високим температурама, биљка масовно капље цвијеће, потребно је прерадити борну киселину (1 дио Л. На 10 литара воде).

Рецепти за прераду парадајза

Храњење парадајза пепела

Отопина пепела се користи на следећи начин: у 10 литара. вода растопити 1 чашу пепела и воду добијену са добијеним течним лежиштима са парадајзом. Нетопљиви пепео се једноставно сипа у биљке.

Пепео се може користити и за фолиарно храњење. За то се пепео од 300 м раствара у 3 литре. воде и кувајте 30 минута. Након тога, инсистирајте 5 сати, унесите запремину течности до 10 литара. и додајте мало комерцијалног сапуна, тако да се хранилица за течност боље чува на лишћу. Затим се раствор филтрира и попрска их супа од парадајза.

Исхрана парадајза са квасцем

Стограмски вијенац од свјежег квасца је преплављен малом количином не-топле воде. Смеша се сипа у капацитет од 3 литре са чистом, топлом, одбијајућом водом и додаје се 2-3 кашике шећера. Ставите на топло место или једноставно на сунце и на неколико дана заборавите. Чим се инфузија „испразни“, свака од њених чаша се додаје у канту од 10 литара воде, а ова разређена смеша је заливена биљка. Одличан биљни суплемент је обична коприва и шлаг. Хмељ у комбинацији са квасцем - идеална варијанта хранљиве смеше, ова биљка (злонамерни коров) узрокује повећану ферментацију.

Храњење парадајза са богињом

Може се са сигурношћу рећи да пиле има своју нишуСастав практично свега потребног за раст и формирање плодова материје. Међу најважнијим минералним компонентама може се навести:

  • азот - 2%;
  • фосфор - 2%;
  • калијум - 1%;
  • калцијум - 2%.

Поред тога, ово органско ђубриво има у свом саставу довољну количину кобалта, бакра, мангана и цинка. Захваљујући тако богатом саставу, пилећи заслађивачи побољшавају квалитет земљишта, чак и ако се праве једном у 2 године. Резултати оплодње биљака могу се уочити већ након неколико недеља након наношења.

Храњење парадајза са кравом

Крава, која се најчешће користи за гнојење грмља парадајза. У свјежем облику, препоручује се да се користи само приликом припреме кревета у јесен. Ако се ради о узгоју садница, онда се крава сакупља у канту, напуни водом и остане неколико дана на отвореном сунцу. После ферментације ове мешавине, она је веома разређена водом и заливеним лежиштима. Такво ђубриво ће бити корисно за цео град.

Исхрана исхране рајчице

Напуните зеленило било којим капацитетом, али не до самог врха (у фази припреме инфузија трепери). Капацитет метала у овом случају не би одговарао, јер може доћи до реакције коприве на метал и многе корисне супстанце ће бити уништене. Идеална опција је храстова бачва, али је то велико задовољство. Много је исплативије купити специјалну пластичну посуду са краном за пражњење готове инфузије или узети обичну пластичну бачву или канту. Запремина - од 10 литара. и изнад.

страственпарадајз

Паддинг - ово је уклањање додатних изданака. (Све о бајковитој причи: пассе - у шуми, тако да је кћерка добила боље ствари). У парадајзу, то само ради: биљка престаје да троши снагу и хранљиве састојке на вишак зеленила и концентрише се само на "корисну активност" - планску имплементацију усева.

И у пасинкову имају своје тајне: не уклањају се све пасторке до стабљике, ни у једном тренутку, нити се сви грмови подједнако пале:

  • тако да пасторке не расту поново, не уклањају се у потпуности, до стабла и остављају "пањ" у вредности од 0,5-1 цм
  • .
  • Сакупљање парадајза на отвореном тлу може се обавити једном у току цијеле сезоне, али то можете радити редовито - како долазе коњушари.