Како пећи паприку

Узгој поврћа у земљи или дијелу сматра се тежим занимањем. Свако поврће захтева посебну пажњу и бригу, па је за добијање најквалитетнијих плодова неопходно познавати неке нијансе вегетације усева од стадијума семена и комплетне биљке. Многи често имају питање: како правилно испећи паприку и шта треба учинити? Концепт "засађених и заборављених" за паприке не одговара, ова култура захтијева пажљиву бригу и бригу. Главни и пожељни циљ сваког вртлара и летњег човека је сакупљање великих количина усева и рационално коришћење сваког метра земље.У овом раду разматрају се главне тачке агротехничке обраде паприке. Да бисте добили велику количину мирисног поврћа, завртите бибер - формирајући грм.

Зашто требате пијуцкати бибер

Процес пасинковања је уклањање младих изданака из стабла културе. Ова процедура подразумева и уклањање непотребних листова и цветова који не дају плодове. Формирање грмља паприке захтева да култура не троши хранљиве материје на непотребне елементе.

Пасинирање директно зависи од плана садње паприке. Код густог слијетања, ова процедура је потребна. Ако биљке имају довољно простора за раст, онда уклоните непотребне избојке треба да буде као задебљање биљке.

Како пећи бибер

 • За време раста паприке важно је да не пропустите тренутак, појаву првих дама. Обично овај тренутак пада на период цветања и плодне паприке, када су се већ појавиле9-11 леавес.
 • Пажљивим испитивањем свих изданака важно је изабрати 2-3 најмоћнија, која ће у будућности бити главни дијелови једног "скелета" биљке.
 • Док паприка не расте до висине од 25-30 цм, не треба вршити никакве акције за уклањање пасторака. У овом интервалу живота, саднице паприке добијају на снази и активно се развијају. Када паприка достигне ову границу, потребно је почети попрскати бибер, наиме:
 1. Врх чахуре треба очистити. Као резултат тога, грм паприке ће наћи компактнију форму са добро развијеним изданцима на странама;
 2. Све избојке који се налазе на дну грма треба очистити, остављајући 4-5 комада горњег дела;
 3. За преостале пасторке провјерите присуство клице и спријечите појаву нових.
 4. Лијеве степдрессес, након сазријевања, могу дати до 20-25 комада грма. У овом случају паприке ће бити доброг квалитета. Обично се цветни пупољак налази на главној стабљици. Заве се формирају на готово свакој грани.
 • Поред тога, постоји вероватноћа формирања избојака, где нема јајника. Уз одређену периодичност, потребно је провјерити грм и уклонити такве изданке, као и оне које не изазивају повјерење или оштећења. Ако је могуће, све ове процедуре треба да буду спроведене што је могуће тачније, јер је стабљика биљке крхка и може се оштетити из немара.
 • Палачинка од паприке у стакленику може се обављати као на отвореном.

Уклањање вишка листова из грма је витални процес. Ако то није случајЗатвори, онда папар неће имати довољно влаге и светлости. Можда ће се на великом листу морати везати грмови. Често, чак морају направити отпор, тако да се под тежином плода грм није сломио. Ово је посебно важно када се узгајају високи усјеви.

Интеракција између времена и страсти паприке

 • На важност раста паприке утиче време. Ако је лето изгледало вруће и са високом влажношћу, онда у таквом времену ће бити велики број пасторака и без њиховог уклањања не може без.
 • Доњи листови у таквом времену морају се очистити како би се осигурала довољна количина духа која смањује вјероватноћу труљења и разних болести. Код недовољне контроле и накнадног ширења пасторака, коренски систем неће моћи примати влагу и сунчеву светлост у потребној количини, што ће пореметити метаболички процес биљке.
 • У сушном времену и недостатку наводњавања, то доводи до чињенице да ће се бочни избојци развијати веома споро и неадекватно. Доњи листови на грму, у таквој ситуацији, боље је отићи, јер ће они бити једини начин да се сачува барем мало влаге у земљи.

Формирање грма паприке пасинковим

Ако желите добар оброк паприке, онда и колико поврћа треба обликовати. Изузетак је само од нискоквалитетних сорти и хибрида паприке са типом плодова букета, као што је грешка длаке, капитол. Овај процес је обавезан за време влажног и врућег времена, посебно за ниже степске стазе, ако је летовруће, али сухо, онда не радите пасинковои. Као резултат, маса листа је расла како би се спречило испаравање влаге испод грма. Искусни вртлари узгајају паприке, обично у два стабла, бирајући за то избојци се формирају у вилици на првом цвијету и звиазиу. Сама супстанца у овом тренутку на младој биљци је пожељно уклонити. Ово осигурава добро освјетљење постројења чак и на гушћем слијетању. Ако то не урадите, грм ће расти. Да би се формирао костур биљке, на мјесту вилице главног стабљика остављају се два најјача излаза, а друга штипање. Скелетни изданци су везани за тапете или клин, постављени са обе стране биљке.

Када избојци почну да се гранају заједно, формирајући такозвану "вилицу", у свакој грани оставите најјачи изданак, а слабији стегните изнад првог листа. Исто раде са сваком граном стабљике. Као резултат тога, имат ћете јаку и јаку биљку с двије скелетообразуиусцхими стабљике. Број вилица је ограничен на три до четири. У подручјима гдје је љето сухо и вруће дно избоја се не одваја, јер спречава испаравање влаге из тла. Уклањање врхова се врши када биљка достигне висину од 20-25 цм.

За вријеме вегетације, пасторке, које се појављују на стаблима до прве вилице, се уклањају. Након везивања 3-4 плодова на свако структурно стабло, уштипајте врхове да бисте убрзали раст и сипање паприке.

Истовремено са формирањем регулисаног броја јајника. У свакој вилици има 2 или 3 пупазависно од сорте. Када се формирају јајници, потребно је оставити највеће и најјаче од њих, уклонити друге. Као резултат тога, на свакој структуралној стабљици, 3-4 велике паприке или 6-8 на грму - прилично велико оптерећење на биљку.