Како опремити гардеробу (67 фотографија): организација и распоред просторија

Свака жена сања о удобној и удобној купаоници у стану. У овој соби можете похранити сву одјећу, обућу и прибор. Супротно увријеженом мишљењу, не само професионалци, већ и придошлице могу опремити такву собу.


карактеристике аранжмана

У практичној свлачионици сваки угао треба користити продуктивно. Прво, морате одлучити о количини ствари које ћете складиштити у таквој просторији. Након тога можете прецизније израчунати димензије полица и ниша.

Распоредите простор, условно га поделите на неколико зона за постављање ствари у зависности од учесталости њиховог коришћења.Да би се попунила просторија, потребно је позвати се на следеће системе складиштења одеће и обуће:

 • Систем мреже (ћелијски) састоји се од шине за лежај, причвршћене за зид и постављене на полице, фиоке и преграде. Популарност таквих варијанти је због њихове динамичности. Сви функционални елементи у њима се могу преуредити или допунити нечим новим.

Мрежни системи се могу лако уклопити у било коју просторију. Може бити пространа и врло мала соба. Често су такви случајеви опремљени свлачионицама, смочницама или великим ормарима.


 • Стварање атрактивног и оригиналног ентеријера свлачионице може се обавити коришћењем ћелијског система, третираног природнодрво Такви примерци су мултифункционални, практични и невероватно лепи.


 • Јефтинија опција је конструкција од иверице. Припада буџетској категорији и буквално створена за оне који желе да лепо уреде свлачионицу без трошења много новца. Кутије и полице овог материјала у свлачионици изгледају веома хармонично и свеже, али у својим практичним карактеристикама инфериорне у односу на ћелијске системе. Приликом формирања таквих структура, потребно је узети у обзир локације свих објеката у просторији, јер ће касније бити тешко промијенити.

За удобније складиштење ствари у просторији можете поставити полице, шипке, вјешалице, куке и кошаре. Са таквим детаљима можете поставити одјећу и додатке што је точније и практичније могуће.


 • Урамљени системи за складиштење су доброг дизајна. Разликују се у поузданости и практичности. Они носе делове са металним полицама које су отпорне на под и плафон. Ове опције изгледају сјајно у тандему са дрвеним полицама. Дизајн оквира се лако демонтира и поново монтира.


Уоквиривање атрактивног дизајна свлачионице, не само да узима у обзир његову функционалност, већ и спољну изведбу. Недавно су декоративне корпе и дрвене полице, допуњене деловима од тканине или композиције сламе, веома популарне.

наВелике свлачионице могу примити не само одјећу, обућу и прибор, већ и разне предмете за кућанство. То може бити гвожђе, усисивач или даска за пеглање. Препоручује се да им се додели посебна зона.врсте гардеробе

Свлачионице се међусобно разликују по планирању. Размотримо најчешће опције.

 • Кутна гардероба се може поставити у просторију без заузимања великог простора. Чак иу малој соби можете изабрати место за такав дизајн. Неопходно је унапријед распоредити ствари на преосталом подручју и одредити гдје ће бити намјештај.


 • Линеарне варијанте су погодне за велика подручја. Дизајнери тврде да је таква гардероба идеална за собу величине од 3 до 1,5 м. Такав распоред омогућава позиционирање ствари дуж једног зида. Неки људи се окрећу другом путу: поставите рамена и полице уздуж оба зида један против другог.
 • За спаваћу собу, најбоља опција ће бити мајстор сличног дизајна. Није неопходно да она заузме посебну собу. Можете једноставно изабрати два зида у овом углу без прозора за овај дизајн. Димензије ове опције зависе од слободног простора.

У г-структури не можете отворити отворене полице. Ако се овај дизајн налази у дневној соби или спаваћој соби, боље је дати предност затвореним копијама, јер јесуће изгледати више естетски.

 • За издужено подручје одлично рјешење ће бити свлачионица у облику п-а. Ако желите да овај дизајн буде наставак собе, он ће и даље изгледати изоловано, јер има три зида.

За издужено подручје одлично рјешење ће бити свлачионица у облику п-а. Ако желите да овај дизајн буде наставак собе, он ће и даље изгледати изоловано, јер има три зида.
зонирање простора

Препоручује се да свака гардероба буде подељена у зоне без обзира на подручје. То је неопходно за компетентнију и практичнију организацију простора.

 1. Доња зона се може користити за складиштење ствари које се не користе пречесто. Боље је поставити фиоке које се увлаче за постељину и друге детаље. Често у овој области држе ципеле. У такве сврхе боље је направити високе полице тако да се женске чизме држе на њима, без ломљења.
 2. Средња зона вреди нагласити за најчешће коришћене ствари. Овдје можете инсталирати шипке, вјешалице, полице, итд. На великим површинама можете поставити механизам за подизање с раменима, али то ће бити прилично скупо. Такви дизајни не могу издржати велике тежине. Полице и фиоке су боље опремљене у нивоу очију тако да можете видети њихово пуњење. У средњој зони налази се мјесто за куке. Они ће бити корисни за привремено складиштење одеће (на пример, у време пресвлачења).
 3. Горња зона је намијењена за складиштење ствари,које привремено не користите. То могу бити шешири, шешири и сл. Најчешће се таква зона поставља испод плафона и може доћи до ње помоћу љестава.

Врата и осветљење

Ако је одвојена просторија резервисана за гардеробу, она мора бити опремљена вратима. Треба их бирати на основу општег стила собе:

 • Данас су тражена врата са стакленим површинама. Могу бити матиране, прозирне или украшене узорцима. Практично различити производи са рефлектујућим уметцима.
 • Дрвени или пластични узорци неће бити лошији.
 • Конструкције врата ормара су авеније, клизне или сложене (врата-хармоника).

Избор одговарајућег примерка зависи од слободног простора, планирања и користи власника.


Важна улога у свлачионици је осветљење:

 • У таквим просторијама често постоје стропна свјетла која чак покривају и најудаљеније мезанине.
 • Нема потребе за суспензијом на зидовима за освјетљавање доње и средње зоне. Сијалице се могу уградити у кутије или уградити у зидне носаче.
 • За угаоне ормаре са клиновима, за промену углова нагиба и усмеравање светла на права места.
 • За такве просторије, вреди изабрати ЛЕД опције. Они се не загревају и штите од пожара.
 • Халогене лампе имају снажно светло, али јесувеома су врући, тако да их је најбоље не држати близу одеће.


интерно пуњење

У ормар мора бити присутан прелаз и вјешалице:

 • Испод високих шипки мора бити најмање 165 цм слободног простора. Дизајнирани су за хаљине, огртаче и капуте.
 • Средње шипке су погодне за блузе, кошуље и јакне. Оптимална дужина ове опције је 80-100 цм.

Пантограф се назива специјална увлачива шипка, која се може спустити испод или подићи на горњим слојевима конструкције. Ова ствар је идеална за скривање ствари ван сезоне.  • Бруецхитси су сложени и увлачиви. Потребан им је слободан простор на висини не мањој од 60 цм
  • Кутије за ваљке су потребне за ствари које треба заштитити од прашине. У малим поделама за ситнице постоје сепаратори тако да се њихов садржај не мијеша.

  Кутије се могу гурнути у потпуности или дјеломично с ручком или притиском. Многи модели имају затвараче.
   \ т
  • Полице у ормару су такође статичне или извлачење. Њихова ширина не би требала прелазити 30 цм, а копије од 60 цм су постављене у мегаградовима. Погодни су за складиштење великих и тешких кутија.
  • За мале предмете и одећу одговарају кофери и корпе. По правилу се увлаче и имају механизме за котрљање. Кутија-мрежица је обешена специјалним причврсним елементима.
  • Полицеза ципеле имају благи нагиб. Високе чизме су причвршћене на куке како би задржале облик и спријечиле пуцање.
  • Постоје вешалице и куке за прибор (кравате, шешири, шалови итд.). Монтирају се на зидове или врата.