Како оплодити земљу у јесен испод базена

Узгој лубеница и диње није лак али узбудљив процес. Лубеница и диње се могу узгајати иу нетрадиционалним условима ако се врши ђубрење узимајући у обзир квалитет земљишта у посебном региону. Под појмом "облачење" подразумева се увођење несталих хранљивих материја у различитим периодима развоја биљака. Да би се од сјемена узгајало укусно воће, неопходно је оплодити тло под буром од јесени.

Како изабрати одговарајуће место за садњу покривача

Место испод базена припрема се од јесени. Пожељно је изабрати најсунчаније мјесто, отворено са југа, заштићено од сјевера и запада од хладних вјетрова. Најбољи прекурсори за грудну кост су лук, купус или традиционални кромпир. Вишегодишње траве, као прекурсор, доприносе повећању приноса лубенице чак и више од природног лежишта. Семе вишегодишњих трава добро обнавља плодност земљишта, доприносећи већој акумулацији мобилних облика азота, калијума и фосфора. Вишегодишње биље такође помаже да се спрече болести биљака са везањем фусаријума и другим болестима, што у крајњој линији обезбеђује висок принос лубеница. Међутим, не препоручује се узгајање лубеница након усјева пасте и бундеве. А да би се избегла акумулација Фусаријума и других патогена у земљишту, треба строго придржавати се строгог придржавања ротације усева. Повратак лубенице на некадашње слијетање не може бити раније од 7-8 година. Најповољније за лубенице су лака пешчана и пјесковита тла и оптимална киселостземља за лубенице треба да се налази у границама од 6,5-7,0.

Припрема парцеле у јесен за копање за садњу семена бундеве

Припрема и обрада земљишта на локацији мора почети одмах након жетве. Будите сигурни да уклоните све биљке за смеће тако да не посеју семена и остатке свих усева. Ако су стабљике биљака суве, онда се могу спалити у сунчаном времену, а настали пепео се користи као ђубриво када се копа град или сипа у гомилу компоста.

Спаљивање конопље, коријена и стабљика помоћи ће убити патогене и неугодне штеточине које су се успјеле населити на биљци. Ако постоје очигледни знаци болести на биљкама, онда их треба спалити далеко од града и уништити пепео (закопан у јами далеко од локације).

Јесенска дигестија земљишта испод слива

Да ли морам да јемљим земљу у јесен? Јесенско копање није корисно за све врсте земљишта. Не делује позитивно на пјесковито растресито тло, а за тешка глинена тла изузетно је корисно.

Подизање побољшава структуру земљаног тла. Ствара поре, ваздушне празнине, где улази кисеоник. Врло је важно за дисање коријена и асимилацију хранљивих твари биљкама. У одсуству кисеоника, хранљиви елементи постају недоступни биљкама, а продуктивност биљака се смањује.

Јесенско копање земљишта смањује загађење града штеточинама и болестима. Уништава покрете и штеточине штеточина и даје им приступ хладном зраку. Укљученоповршина дојке је боље замрзнута, доприноси њиховој делимичној деконтаминацији. Када се копа доље, број годишњих корова се смањује. Мале коровске степенице лако пропадају након копања, што ће вам олакшати коров у наредној сезони.

Влажност снијега се разумно користи. На брдовитој површини кревета, након копања, накупља се више снијега. Истовремено, када се снијег топи, вода не тече у страну, већ настаје након копања пора, бушотина и апсорбује се дубоко у тло. На овај начин, поврће из пролећног поврћа може се користити за повећање залиха биолошки активне влаге на снијегу.

Увођење минералних ђубрива у јесен под сливом

Хранидбени елементи лубеница и диња који су део земљишта у граду: калцијум, калијум, азот, магнезијум, фосфор и сумпор. За високе приносе, лубенице и лубенице треба да конзумирају елементе у великим количинама. Највећа вредност припада калијуму, са својим активним количинама довољне количине и доследним цветањем женског цвећа, повећањем приноса, усеви постају отпорни на болести, а плодови који настају садрже много аскорбинске киселине и шећера и брже сазревају.

Увођење органских ђубрива у јесен под сливом

Постоје два типа органских ђубрива: ђубриво биљне природе; ђубриво животињског карактера. Обе врсте су у потпуности способне да попуне количину минералне исхране потребне биљкама. То је азот, соли калијума, фосфора, витамини садржани у њима у најлакшем обликуасимилирати биљке. Перугнија, која је највише у чернозему - идеално ђубриво за лубенице и диње. Формира се као резултат труљења остатака биљака и дивљих животиња. Користи се као ђубриво различитог стајњака: крава, птица. Међутим, потребно је примијенити га тек након коначне одмазде, иначе, умјесто користи, може узроковати штету: ослабити имунитет биљке, одгодити процес раста, отежати окус. Измијешати хумус за залијевање биљака у води у омјеру 1: 5, а онда је потребно залити оплођено тло. Тиме се осигурава да зреле лубенице не апсорбују нитрате који су штетни за наше здравље. Неопходно је измјењивати гнојива с разријеђеним хумусом и након третмана с травнатом инфузијом која садржи микроорганизме, што ће помоћи у борби против штетне микрофлоре и учинити тло мање киселим. Да бисте то урадили, свака трава ће стати. Ако у таквом раствору додамо мало дрвеног пепела, то ће допринети већем сету воћних слаткиша.

Заливање земљишта у јесен под сливом

Различити типови земљишта у јесен захтијевају различите третмане. Кисела земља није изузетак. Висока киселост тла спречава добру жетву, јер усјеви добро расту само на неутралним и благо киселим земљиштима. Због тога је неопходно да се његова киселост упорно смањује независно. Ово ће помоћи лимети. Ова метода ће, поред своје главне мисије, помоћи у побољшању продора ваздуха и повећању плодности.

За калцинирање се лахко упораби наследње:

  • цементна прашина,
  • дрвени јасен,
  • шљунчана креч,
  • доломитно брашно,
  • тресетни пепео.

Специфична доза уношења не може бити именована због важног састава, киселости земљишта и количине калцијума садржаног у агенсу за калцификацију. Због ове процедуре глинени терени постају опуштени, а пјесковити почињу боље задржавати влагу и постају све вискознији. Поред тога, калцификација доводи до развоја корисних микроорганизама у земљишту, који побољшавају његове плодне функције.