Како одабрати завјесе на вратима?

Завјесе на вратима могу се користити за смањење продирања свјетлости у сусједне просторије, за прикривање недостатака конструкције и декорације, за надопуну укупног стила одабраног намјештаја, за визуално повећање или смањење величине просторије или самог отвора. Оне могу постати саставни дио дизајна или његов средишњи свијетли детаљ. Све зависи од сврхе за коју желите да нагласите свој свакодневни живот.

садржај

 • Завесе на вратима: фото
 • висеће завесе
 • пластичне плоче

Овај прилично јефтин начин украшавања помоћи ће вам да брзо промијените дизајн и прилагодите га за поновно купљени намјештај. Помоћу завјеса можете направити импровизирани лук, колонаду од правокутног улаза, или га уопште сакрити панел варијантом таквог орнамента. Ролетне могу бити потребне ако нема врата у отвору или служе као додатак стаклу и било којим другим вратима. Затим можете погледати избор наших фотографија и одабрати вашу верзију декорације рупе.

Платнене завесе на вратима: фотографија

За производњу ролетни за врата, користећи различите тканине - памук, лан, свила, сатен, баршун, жакард, шенил, тафт. Често дају предност густимтекстурираним тешким платнима , који се лако обезбеђују правилним обликом. Типично, завесе на вратима у стилу покушавају да се комбинују са прозорским ролетама и укупним стилом текстила у соби.

 • украсите вратау класицном стилу раскошне тканине и додаци од ламбрекина, ресица, четкица, драперија, феста, набора ће вам помоћи. Једнобојно драпирана густа тканина, грациозно употпуњена пресретањем, може се састојати од асиметрично помакнутог на једној страни платна и двије платна. Пресретање када се користи густа тканина за завјесе помоћи ће при кретању из собе у собу;
 • Превучени пресјеци могу бити допуњенивијенцем или ламбрекинима . Ламбрекини у овом случају такође треба да се пресрећу и драпед, могу бити украшени ресама. Овај декор ће увелико повећати висину врата. За визуелно повећање висине рупе, можете користити трим на ивици тамнијег материјала;
 • Ако су завесе на вратима драпиране, али без прислушкивања, онда ламбрекини могу бити равни и крути или лучни, састављени са специјалним плетеницама, са симетричним уредним набора или комбинираним;
 • ваљкасте (римске) платнене завесеса контролом ланца . Ово је врста жалузина које се могу спустити и на врху ваљка или у наборима. Израђене су од густе тканине и омогућавају потпуно изоловање две суседне просторије. Као што можете видети на слици, ова врста завеса је веома практична и атрактивна споља;
 • Јапанске платнене завјесе такођер ће бити погодне за изолацију. Они представљају композицију од неколико панела постављених на чврстом оквиру који може битикрећу се специјално за овај предвиђени вијенац. Уређена платна у стилу минимализма погодна су за модерно уређење станова и кућа. Посебно су импресивни, изгледају на свијетлим, пространим отворима.

висеће завесе

Ако не желите да одвојите собу од собе, него да украсите прорез, дајте јој необичан, атрактиван изглед, онда завјесе за вјешање могу савршено доћи до овога. Штавише, они неће ометати слободан пролаз ваздуха у кући, али могу савршеностворити илузију самоће . Такве завјесе се могу лако израдити независно од материјала материјала или купити фабрички монтажне, али и продати пуно већ готових производа. Варијанте таквог декорја су бројне, можете их видети на фотографији:

 • кломпе;
 • бамбусове завесе;
 • дрвени;
 • завјесе од каменчића;
 • шкољке;
 • перле од пластике или вештачког камена;
 • кожа;
 • од делова од глине или плуте и других.

Сперанок је заједничко име за различите типовенавојних завеса са конопцима са додацима . Конвенционално се деле на: лешнике са паеткама, филаментом, лурексом, перлицама, резанцима и шенилом. Често се измаглица користи за украшавање просторија у стилу модерне. Најновија новина у том погледу је измаглица нити, украшена лаким пластичним деловима, која се лако пере и изгледа веома скупо и атрактивно.

Бамбус или дрвеневисеће завесе помоћи ће да се уреди соба у јапанском или оријенталном стилустилес Бамбусови стабљичићи на најлонској нити могу бити густи или прозирни, једнобојни и контрастни у боји, формирајући геометријске обрасце, као на слици испод. Делови стабљике бамбуса могу бити различитих дужина и комбиновани са дрвеним перлама. Супротно увријеженом мишљењу, бамбус није дрво, а трава, тако дрвена и бамбус - концепт је другачији.

Дрвени делови, навучени на густим влакнима кроз рупе, додаће оригинални поглед на врата. Такве завесе добро су комбиноване са различитим стиловима просторије, не само са источном, већ и са афричком, земљом итд. Дрво може бити природне боје или обојено у различитим нијансама. Професионално направљени дрвени слепи привјесци могу битидекоративни панели , који формирају геометријске орнаменте или пејзаже, као на слици.

пластичне плоче

Ово је завеса на отворима врата (види слику), направљена од засебних пластичних плоча различитих величина, смјештених у вертикалном или хоризонталном смјеру. Они су непретенциозни у бризи, савршено изолују буку, не остају масти подељене из својих руку. Направите такве панеле у различитој палети боја, што се може видјети на фотографији, саперфорираним цртежимаи другим декоративним елементима.

Као што видите на слици, избор опција за тако велики, можете сами одлучити која је опција прикладнија за ваше расположење и створити угодну атмосферу у вашем дому.

Капци на отворима врата
)